Twee nieuwe leden voor de Rekenkamer
Gemeente Hoorn
Gemeente Alkmaar
6 uur geleden

De gemeenteraad van Alkmaar zoekt twee inspirerende personen, die onze rekenkamercommissie bestaande uit 5 externe professionals, komen versterken.

De gemeenteraad van Alkmaar zoekt twee nieuwe leden rekenkamercommissie

De gemeenteraad van Alkmaar zoekt twee inspirerende personen, die onze rekenkamercommissie bestaande uit 5 externe professionals, komen versterken.

De rekenkamercommissie onderzoekt het gevoerde beleid van de gemeente en komt op basis daarvan met conclusies en aanbevelingen.

Voor de uitvoering van onderzoeken wordt meestal gebruik gemaakt van externe bureaus.

Per 1 januari 2022 ontstaan twee vacatures. De gemeenteraad van Alkmaar is dan ook op zoek naar twee leden voor de externe rekenkamercommissie (m / v) die beschikken over :

 • een academisch werk- en denkniveau;
 • aantoonbare ervaring in het uitvoeren en / of begeleiden van evaluatie- en / of toezichtonderzoeken;
 • politiek en strategisch inzicht;
 • een positief-kritische en onafhankelijke instelling;
 • kennis van en affiniteit met het lokaal bestuur.

  taakomschrijving

  Binnen een collegiaal en professioneel team kunt u, op basis van argumenten, zakelijk en open discussiëren. U kunt conclusies en aanbevelingen kort en helder definiëren.

  U levert een substantiële bijdrage bij het vaststellen van de onderzoeksagenda, bij de bepaling van het onderzoek, het onderzoeksvoorstel, de selectie van bureaus voor de uitvoering van het onderzoek, het beoordelen en het analyseren van het feitenonderzoek en de vertaling ervan naar op het bestuur gerichte rapportages met conclusies en aanbevelingen.

  Ook kunt u zelfstandig een onderzoeksvoorstel opstellen en de onderzoeksresultaten presenteren aan de gemeenteraad. Verder dient u onafhankelijk ten aanzien van het lokale bestuur te zijn en naar taak en functie niet verbonden aan instellingen die financieel aan de gemeente Alkmaar gelieerd zijn.

  Bekendheid met de regio is een pré.

  De rekenkamercommissie vergadert circa 10 keer per jaar, meestal aan het begin van de maandagavond. Daarnaast moet rekening gehouden worden met vergaderingen in het kader van een lopend onderzoek.

  Qua totale tijdsbesteding moet gedacht worden aan circa 180 uur op jaarbasis.

  Een van de vertrekkende leden is op dit moment voorzitter van de commissie. De commissie kiest uit haar midden een voorzitter.

  Deze benoeming zal plaatsvinden door de rekenkamercommissie in nieuwe samenstelling.

  wat bieden wij u?

  Als lid ontvangt u een vergoeding van € 548,23 per maand. De vergoeding voor de voorzitter is € 759,28 per maand. De benoeming (per 1 januari 2022) vindt plaats door de gemeenteraad voor in eerste instantie een periode van drie jaar met de mogelijkheid van herbenoeming voor nogmaals een periode van maximaal drie jaar.

  interesse?

  Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier