Strategisch adviseur Ingenieursdiensten
Provincie Noord-Holland
Haarlem, Noord-Holland, NL
4 dagen geleden

Jouw baan

Als strategisch adviseur ben je het eerste aanspreekpunt voor de interne opdrachtgevers van andere sectoren binnen de provincie.

Je bent de verbinder binnen en buiten je sector. Je hebt overzicht over de aanwezige kennisvelden zoals kunstwerken, wegenbouw en leefomgeving en integreert op creatieve wijze alle aanwezige kennisgebieden en disciplines.

Daarbij ben je vernieuwend in het vinden van oplossingen.

Je bent in staat om strategisch boven de stof te staan. Zowel wat betreft de inhoudelijke kennis als de kennis van de markt en de omgeving.

Je beschikt over een vernieuwende kijk op techniek en de organisatie. Hierbij hou je rekening met wat er speelt in de andere sectoren van de directie B&U en de externe ontwikkelingen.

Als strategisch adviseur ben je in staat om medewerkers van de sector ID te stimuleren en te begeleiden / coachen in hun ontwikkeling, waarbij je over een professionele stevigheid beschikt en weet neer te zetten wat een goed adviseur bij ons is.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, borgen, delen van kennis. Je organiseert en coacht (kennis)teams en bent in staat om met de vakteams technische keuzes te maken.

Als strategisch adviseur ben je nauw betrokken bij complexe projecten en draag je zorg voor het inschakelen van adviseurs van de sector ID in de verschillende fases van een project.

Dit kunnen complexe projecten zijn met een strategisch belang voor de provincie maar ook ontwikkeltrajecten op thema’s met een (inter)nationale impact zoals de ontwikkeling van de verduurzaming van ons areaal of de ontwikkeling van Smart Mobility.

Naast de inzet van adviseurs van de sector ID werken we voor een deel van de werkzaamheden in de projecten samen met externe partijen zoals kennisinstellingen en andere experts in de markt, onder jouw verantwoordelijkheid.

Je hebt daarvoor een breed netwerk binnen kennisinstellingen en marktpartijen.

Kortom een baan voor iemand met kennis en ervaring in techniek, die houdt van een uitdaging en weet hoe hij het beste uit mensen naar boven haalt.

Dit bieden wij

 • Een bruto jaarsalaris tussen 52.074,48 en 74.391,84(schaal 13) op basis van 36 uur per week;
 • Dit is inclusief het Individueel Keuze Budget van ongeveer 22% van je bruto maandsalaris, dat je onder meer kunt inruilen voor extra vrije dagen;
 • Een opleidingsbudget van € 5.000,- per vijf jaar;
 • Een jaarlijkse salarisverhoging van 3%, tot aan het einde van je schaal;
 • Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij gebruik van ov;
 • Veel vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid;
 • Een jaarcontract, met de bedoeling je aan het einde van dat jaar een vast contract aan te bieden;
 • Een baan op ons eigentijdse locatie in het centrum van Haarlem, met dynamische werkplekken die passen bij de werkzaamheden die je op dat moment wilt doen : van stiltezone tot ontmoetingsplein met koffiebar.
 • En daarnaast natuurlijk de mogelijkheid om thuis te werken en alle faciliteiten die daarbij ondersteunen.

  En dat is nog niet alles. 'Lees op waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

  Hier ga jij werken

  Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,8 miljoen Noord-Hollanders.

  Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps.

  En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt ruimte om te kiezen welke kant je op wilt en om je ambities waar te maken.

  Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

  Als strategisch adviseur val je onder de directie Beheer & Uitvoering (B&U) en kom je te werken in de sector Ingenieursdiensten.

  De sector ID levert het nieuwste van het nieuwste in kennis en informatie aan de sectoren van B&U, maar ook aan andere directies.

  De sector bestaat uit adviseurs die werken vanuit verschillende vakdisciplines aan vaak complexe, integrale opgaven. Van civiele kunstwerken tot werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties van kunstwerken.

  Andere disciplines zijn wegen en verkeersveiligheid, openbare verlichtingsinstallaties en verkeersregelinstallaties, natuurontwikkeling en milieu, waaronder nazorg van stortplaatsen.

  Om dat te kunnen zijn we altijd bezig zijn met de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied en het onderhouden van kennisnetwerken binnen het vakgebied.

  Wij adviseren zo breed mogelijk. Dat wil zeggen, inclusief onderwerpen die relevant zijn voor de organisatie, zoals duurzaamheid en veiligheid én door de hele keten heen.

  Ons team telt ongeveer 70 ambitieuze collega’s en is gedreven, divers en hecht. De sfeer is informeel, de bedrijfscultuur open.

  Gedrevenheid voor ons vak en de projecten bindt ons en één ding hebben we allemaal gemeen : we waarborgen en verbeteren continu onze kwaliteit.

  Dit ben jij

 • Je begrijpt politiek-bestuurlijke verhoudingen en je overziet de belangen van de organisatie en wat de impact voor en van ons werk is;
 • Je hebt strategisch inzicht en beschikt over senioriteit in ervaring, kennis en gedrag;
 • Je kwalificeert en onderscheidt jezelf door resultaatgerichtheid, een sterk organiserend vermogen, het nemen van verantwoordelijkheid, empathisch vermogen, je communicatieve vaardigheden en een op samenwerking gerichte houding;
 • Je onderscheidt jezelf op basis van je inspirerende en vernieuwende ideeën en weet onderwerpen uit verschillende invalshoeken te benaderen.
 • Verder heb je

 • Wo werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding, min hbo diploma, liefst civiele techniek;
 • Ervaring met innovatie en datagedreven werken;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in een functie met een vergelijkbare complexiteit en diversiteit aan kennisgebieden;
 • Je hebt kennis van de relevante ontwikkelingen in de techniek (duurzaamheid, innovatie, mobiliteit) en processen (SCB, UAV-GC, inkoop).
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier