Adviseurs Wonen
gemeente Utrecht
Utrecht, NL
12 uur geleden

Utrecht is een van de snelst groeiende steden van Nederland. De stad groeit en ontwikkelt zich in een rap tempo. Aandacht gaat in deze functie uit naar betaalbaar wonen en een betere balans in het woningaanbod.

Er wordt samengewerkt met andere stedelijke opgaven, zoals werk, mobiliteit, groen, energie en klimaat. Op dit moment zijn er ca.

4500 medewerkers in dienst.

Als Adviseur Wonen werk je onder andere aan het vergroten van het aanbod in de gehele woningmarkt in Utrecht, aan kopers en huurdersbescherming, het bewaken en bevorderen van woonkwaliteit en nieuwe woonconcepten en vraagstukken rondom toeristisch verhuur.

Daarnaast heb jij misschien ook nog specifieke kennis op dit domein waar wij blij van worden.

Je bent aanspreekpunt voor het gemeentelijk beleid op de woningmarkt. Onder dit beleid vallen bijvoorbeeld actieplannen en je implementeert maatregelen die uit de actieplannen en evaluaties komen.

Je adviseert als gebiedsadviseur over de haalbaarheid van woningbouw initiatieven.

Je denkt conceptueel mee, maakt beleid en presenteert dit. Op de dossiers waar jij betrokken bij bent, draag jij bij aan de lobby richting het Rijk.

Jij houdt zicht op de voortgang van afspraken die zijn gemaakt.

Je rapporteert aan de Opgavemanager Wonen.

Een kans om als ervaren adviseur met jouw politieke bestuurlijke ervaring concreet bij te dragen aan balans in het woonaanbod van Utrecht.

Wanneer je een startende adviseur bent krijg je bij ons de kans om je verder te ontwikkelen. Kern van het werk is dat er ruimte is om conceptueel denken om te zetten in beleid en haalbare doelen.

Tegelijk hoort een passend salaris bij jouw specifieke startpositie. Hieronder vind je ons aanbod, kijk ook verder op de onderstaande link voor de rest van de arbeidsvoorwaarden.

 • Een werkweek van minimaal 32 en maximaal 36-uur met een bruto maandsalaris tussen de € 2.973 en €5.872 op basis van 36 uur.
 • schaal 10, 11 of 12). Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring. Inpassing in de tijdelijke aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden.

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Uitzicht op vast dienstverband bij goed functioneren.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren.
 • De hoogte van het Individueel Keuze Budget (IKB) is 17,05% van je salaris.

 • Voor een overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding kijk je hier.
 • Ruimte om te leren en te ontwikkelen.
 • Een collegiaal team met fijne en gedreven collega’s.
 • Jij bent een (startend) strategisch adviseur met een grote drive om jouw ambities en / of ervaring in het woon domein in te zetten voor onze mooie gemeente.

  Je communicatie is zowel schriftelijk als mondeling uitstekend!

  Daarnaast vragen wij :

 • Minimaal een afgeronde hbo opleiding, liefst bestuurlijk / juridisch of sociaal geografisch;
 • Je hebt als junior minimaal 2 jaar werkervaring en als senior minimaal 7 jaar voor of bij een (kleine) gemeente;
 • Je gaat goed om met vele verschillende belangen en bent goed georganiseerd.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier