Freelance integraal klantmanager participatie (zzp)
Gemeenteprojecten
Berkhout, North Holland, Netherlands
3 dagen geleden

Sollicitatie deadline : 16-05 12 : 00

Startdatum inzet : zsm

Einddatum inzet : 31-8-2022

Uren per week : 32- 36

Mogelijkheid tot thuiswerken? Hybride Werken

Tariefstelling Schaal 9

Indien geen exacte ervaring als Klantmanager Participatie, graag motivate toevoegen waarom jij geschikt zou zijn voor deze rol.

Functieomschrijving :

Het gaat hier om een functie van een integraal klantmanager participatiewet. Doelmatig en rechtmatigheid is hier nog samen in een functie.

Over de organisatie

Hellevoetsluis is een historische vestingstad, schitterend gelegen aan het Haringvliet. Hellevoetsluis koestert zijn rijke verleden, maar heeft bovendien een duidelijke visie op de toekomst.

De inwoners beschikken over moderne openbare voorzieningen en ruime huisvestingsmogelijkheden.

De afdeling

De afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) heeft een omvang van circa 70 fte. De afdeling voert het gedecentraliseerde landelijke en gemeentelijke beleid uit op het gebied van werk, inkomen en zorg.

WIZ organiseert in één loket de toegang voor de verschillende doelgroepen naar zorg en begeleiding rondom werk, inkomen en zorg.

Meer maatwerk is gericht op preventie, het versterken van zelfredzaamheid en optimaal inzetten van sociale netwerken. Leren omgaan met de uitdagingen van de inwoner is een voorwaarde om succes te bereiken in de nieuwe aanpak.

Het team bestaat uit klantmanagers met ervaring, een paar nieuwere, met daaromheen een sociaal rechercheur, korte lijnen en een apart minimateam.

Er wordt nauw samengewerkt met de werkcoaches.

Inhoud functie

Als integraal klantmanager Participatiewet informeer je de inwoner over mogelijkheden voor inkomensvoorziening en sociale zekerheid.

Je behandelt de aanvragen voor de Participatiewet en aanverwante wetten en regelingen, rapporteert en besluit daarover. Je voert doel- en rechtmatigheidsonderzoeken uit.

Waar nodig zorg je voor handhaving op de regels van de Participatiewet. In eventuele bezwaarzaken voer je het verweer op basis van je besluit.

Je behandelt aanvragen voor incidentele of bijzondere periodieke verstrekkingen. Je onderkent schulden en / of immateriële problemen van cliënten en verwijst ze door naar de juiste instantie.

Je bent samen met collega’s verantwoordelijk voor het coachen van cliënten en het beheer van de uitkering. Je beslist en voert de regie over het traject van de klant gericht op het voorzien in zelfstandig inkomen of sociale activering.

Daarnaast onderhoud je contacten met relevante partners in de uitvoering van het traject. Tevens bewaak je de voortgang en kwaliteit van de uitvoering van het traject.

Je realiseert je dat je werkt voor een kwetsbare doelgroep.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier