Geotechnisch Specialist Waterkeringen
Arcadis
Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands
6 dagen geleden

Wat ga je doen?

Als geotechnisch specialist waterkeringen krijg je veel ruimte om inhoudelijk aan de slag te gaan. Jouw advies draagt bij aan de resultaten van onze waterveiligheidsprojecten (primaire en regionale waterkeringen).

Je pakt inhoudelijke ontwikkelingen op die jouw persoonlijke interesse hebben. Denk aan de project overstijgende verkenningen (POV), nieuwe innovatieve monitoringsprojecten én een van onze speerpunten : de digitale ontwikkelingen en automatisering van een bepaald deel van ons werk.

Je werkt voor een breed scala aan publieke (zoals waterschappen, Rijkswaterstaat, provincies en gemeentes) en private opdrachtgevers (zoals aannemers en projectontwikkelaars), waarbij het werk voor de aannemerij sterk groeiende is.

Hieronder een aantal spraakmakende projecten waar we met trots aan werken :

 • Verkenning en planuitwerking HWBP Sterke Lekdijk
 • Planuitwerking Lauwersmeerdijk - Vierhuizergat
 • Naast je rol in diverse projecten, ga je ook onze junior specialisten begeleiden bij de uitvoering van berekeningen en adviesprojecten.

  Dat doe je met plezier en daar haal je veel energie uit. Jouw persoonlijke ontwikkeling is bij ons van belang, persoonlijke groei via projecten of via opleidingen en coaching speelt daarbij een rol.

  Jij gebruikt jouw netwerk, kennis en reguliere marktuitvragen om een bijdrage te leveren aan de acquisitie van projecten.

  En je bent in staat om jouw kennis te delen met vakgenoten.

  Over de adviesgroep Waterveiligheid

  Binnen de adviesgroep Waterveiligheid zijn circa 20 specialisten werkzaam op de vakgebieden geotechniek en waterbouw. Wij worden gevraagd voor wettelijke beoordelingen, alle onderdelen van een dijkversterkingstraject en het opzetten en vullen van beheersystemen.

  Hierbij zijn we actief in de hele range, van eenvoudige berekeningen tot second opinions en het schrijven van handreikingen en leidraden.

  Ontwikkeling van (digitale) tools en deelname aan nationale fora horen daar eveneens bij.

  Het team heeft landelijke bekendheid door het hoge kennisniveau en is vaak een van de eersten om nieuwe technieken in de praktijk uit te proberen en vorm te geven.

  We onderscheiden ons doordat we naast techniek ook een grote groep aan project managers, technisch managers, ontwerpleiders en omgevingsmanagers hebben.

  Deze combinatie maakt dat de adviesgroep Waterveiligheid in de volle breedte in staat is om vragen te beantwoorden in het werkveld waterveiligheid.

  Hoe wil jij bijdragen aan de verdere groei van het team? Hoe versterkt het jouw ontwikkelingen? We komen graag met je in contact om de kansen verder te verkennen!

  Wat vragen wij?

  Als persoon ben je in staat om samenwerking in projectteams te bewerkstelligen en de junior specialisten in hun kracht te zetten en daarbij te coachen, te motiveren en te inspireren.

  Je bent analystisch sterk, werkt gestructureerd en nieuwsgierig naar nieuwe wegen en krijgt energie van de realisatie van onze uitdagende projecten.

  Jouw profiel :

 • een afgeronde academische en / of hbo-opleiding op het gebied van civiele techniek : geotechniek of waterbouwkunde; geïnteresseerden met een andere relevante studierichting worden ook uitgenodigd om te reageren;
 • minimaal vier jaar voor medior functie / minimaal acht jaar voor senior functie relevante werkervaring en / of relevante kennis op het gebied van geotechniek / waterkeringen is vereist;
 • kennis van of ervaring in toepassing van geotechnische rekensystemen en nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen zoals GEOLIB;
 • kennis van of ervaring in toepassing van GIS systemen, databases, programmeren is een pre;
 • beheersing van de Nederlandse taal, beheersing van de Engelse taal is een pre.
 • Wat bieden wij?

  Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan onze missie Improving quality of life’. Dat is wat ons verbindt en inspireert.

  We geven de toekomst vorm vanuit verschillende perspectieven en bouwen aan duurzame relaties. Samen willen we onze wereld verbeteren.

  Met vijf kernwaarden bouwen we aan onze Arcadis cultuur : People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid.

  Onze cultuur helpt jou je eigen carrière vorm te geven. Samen met onze klanten werk jij aan uitdagende en duurzame projecten.

  Denk hierbij aan (digitaal) ontwerp, advisering, engineering, project- en managementdiensten in de natuurlijke en gebouwde omgeving.

  Arcadis biedt jou een functie met veel vrijheid om je werk zelfstandig in te vullen binnen een ambitieus en gedreven team.

  Daarnaast werk je regelmatig samen met collega’s van andere disciplines. Kenmerkend voor onze cultuur zijn inclusiviteit, diversiteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  Op deze onderwerpen voeren we verschillende activiteiten uit.

  Arcadis geeft jou de ruimte om ideeën verder te ontwikkelen en biedt goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden. Wij hanteren marktconforme arbeidsvoorwaarden, waaronder 30 vakantiedagen, flexibele werktijden en een resultaatafhankelijke winstuitkering.

  Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf.

  Contactinformatie

  Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ron van Mourik, recruiter, via telefoonnummer 06 52342947 of via ron.vanmourik arcadis.

  com. Wij ontvangen graag jouw CV en brief via de sollicitatiebutton in de vacature op careers.arcadis.com.

  Uitzend-, detacherings- en W&S-bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. #LI-RON

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier