HBO stagiair SPH/MWD/Social Work Domus Zwolle
Leger des Heils
Zwolle, NL
17 dagen geleden

Domus Zwolle zoekt een enthousiaste hbo-stagiair die stevig in zijn of haar schoenen staat en met een groot hart voor onze doelgroep dak-

en thuisloze mensen met psychiatrische en verslavingsproblemen.

Uren : Minimaal 24 uur

Duur : jaarstage (halfjaarstage niet mogelijk)

Aanvang stage : September 2019

Adres : Burg. Van Walsumlaan 1, 8017 CC Zwolle

Domus biedt 24-uursopvang voor volwassen mannen en vrouwen die op straat leven, veelvuldig

in aanraking komen met justitie, verslaafd zijn aan alcohol of drugs en al een lange geschiedenis hebben in de verslavingszorg of GGZ.

Bij Domus bieden we deze mensen een plek om aan de stress van het straatleven te ontkomen. Samen met de deelnemer brengen we de problemen in kaart en stellen doelen op om aan te werken.

Wij zijn een krachtgerichte organisatie die voortdurend uitgaat van en gelooft in de mogelijkheden van onze deelnemers. Vanuit een basishouding van hoop en optimisme willen we deelnemers ondersteunen in hun eigen herstel.

Wij zoeken een stagiair met een stevige en warme persoonlijkheid met affiniteit voor de doelgroep. Je begeleidt en ondersteunt de aan jou toevertrouwde deelnemers in het streven naar zelfredzaamheid, in de breedste zin van het woord.

Je stimuleert en ondersteunt hen individueel, op een praktische wijze bij o.a. woonvaardigheden, het opbouwen / onderhouden van een sociaal netwerk, een goede dag-

en tijdbesteding, het juist omgaan met materiële zaken, een juiste houding ten opzichte van verslaving. Naast het inventariseren van de hulpvraag van de deelnemers behoort het opstellen, uitvoeren en evalueren van de zorgplannen tot je taak.

Daarbij houd je toezicht op de leefomgeving van de deelnemers en fungeer je als eerste aanspreekpunt. Je neemt maandelijks deel aan intervisie met andere stagiaires.

 • Positief christelijke levensovertuiging, waaraan je persoonlijk invulling weet te geven en het kunnen onderschrijven van de doelstelling van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg
 • Studerend : HBO (MWD / SPH), leerjaar 3 of 4
 • Hart voor de doelgroep
 • Geduld in het met kleine stapjes toewerken naar het doel van een deelnemer
 • Kennis van multi-problematiek en relevante hulpverleningsmethoden
 • Goede relationele, mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden
 • Stressbestendig, zelfstandig, flexibel en beschikt over improvisatievermogen
 • Minimaal 18 jaar
 • Afhankelijk van opleiding, stage- en persoonlijke leerdoelen bespreken we waar de nadruk op komt te liggen gedurende de stage.

  Gaandeweg groei je in de taken met de daarbij behorende verantwoordelijkheden. Samen met de praktijkbegeleider bewaak je de voortgang en de opdrachten die je voor je stage in dit kader moet voltooien.

  Je ontvangt een stagevergoeding van €200,- bruto per maand op basis van 32 uur stage per week.

  Leger des Heils W&G Overijssel is onderdeel van de Stichting Leger des Heils Welzijn- en Gezondheidszorg. Leger des Heils W&G Overijssel biedt verschillende vormen van hulpverlening in de regio IJsselland en Twente.

  W&G richt zich op het verlenen van zorg, hulp en / of begeleiding aan de meest kwetsbaren in de samenleving. Onze aanpak is gericht op het herstel van het gewone leven. Kijk ook op of

  Ben je enthousiast geworden voor deze stageplek? Solliciteer dan met brief en cv via mailadres : Beschrijf daarbij ook kort in je brief wat jouw geloof in Jezus Christus persoonlijk voor je betekend.

  We zien graag je reactie tegemoet!

  Voor vragen over deze stageplaats kun je contact opnemen met Else Smallegoor (stagecoördinator). Dit kan via de mail (stage.

  overijssel legerdesheils.nl) of telefonisch via 088-0652240.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier