Opleiding cardiac care (CCU) verpleegkundige
VU medisch centrum
Amsterdam, Netherlands
4 dagen geleden

Wat ga je doen

Wil jij patiënten met acute cardiologische problematiek voorzien van specialistische zorg? Kies dan voor deze opleiding! Als Cardiac Care verpleegkundige in opleiding leer jij om snel te schakelen tussen acute en intensieve zorg.

Zorg die niet altijd standaard is, en naast kennis en vaardigheden vraagt om een creatieve aanpak en multidiscipliniare samenwerking.

Bij diplomering zijn de meest complexe patiënten in soms levensbedreigende situaties bij jou in goede handen en ben jij een waardevolle toevoeging voor ons gespecialiseerd CCU team!

De opleiding tot cardiac care verpleegkundige start twee maal per jaar in april en oktober en duurt 12 maanden. Het theoretische deel wordt verzorgd door de en omvat meerdere lesweken verspreid over 12 maanden.

Het praktische deel vindt plaats op de Hartbewaking (CCU) en Eerste Harthulp (EHH) . In de praktijk word je begeleid door twee ervaren Cardiac Care verpleegkundigen.

De opleiding werkt met een opleidingsportfolio en opleidingscompetenties die jouw ontwikkeling tot een gespecialiseerd CCU verpleegkundige inzichtelijk maken.

Wat we van je verwachten

Waneer er actie vereist is, leef jij op. Snel schakelen, meedenken en handelen is jou op het lijf geschreven. Wij zoeken gemotiveerde en enthousiaste gediplomeerd verpleegkundigen met bij voorkeur cardiologie ervaring.

Minimaal 1 jaar klinische ervaring is gewenst.

Zie jij jezelf al helemaal als CCU verpleegkundige werken, maar heb je nog onvoldoende klinische ervaring om de opleiding te volgen?

Dan bieden wij jou de mogelijkheid om te starten op de verpleegafdeling Cardiologie.

Waar ga je werken

De afdeling bestaat uit de hartbewaking (CCU) en eerste harthulp (EHH) . Op de CCU wordt intensieve specialistische zorg geleverd aan patiënten met acute cardiale problematiek bij wie de vitale functies worden bewaakt en ondersteund.

Op de EHH ligt de nadruk op de opvang en eerste behandeling van de acute cardiologische patiënt. Op beide afdelingen is de begeleiding van de patiënt en familie een belangrijk aspect van de werkzaamheden.

De turnover van beide afdelingen is hoog en de afwisseling tussen CCU en EHH maakt het werk erg dynamisch. Er is een nauw samenwerkingsverband met de verschillende onderdelen van het hartcentrum, te weten de interventie-afdeling, de poli cardiologie en de verpleegafdelingen Cardiologie en Cardiothoracale chirurgie.

Amsterdam UMC bestaat uit locatie AMC en VUmc. Samen vormen wij één academisch centrum waarbij intensief tussen beide locaties wordt samengewerkt.

Afhankelijk van de beschikbare plekken ga je aan de slag op een van beide locaties. Medewerkers die al werkzaam zijn binnen Amsterdam UMC worden waar mogelijk geplaatst op hun huidige locatie.

Na afronding van de opleiding zul je eerst een half jaar op de locatie blijven werken waar je de opleiding hebt gevolgd, hierna zul je op beide locaties werkzaam zijn om zo de samenwerking te intensiveren.

Naar verwachting werken wij vanaf 2023 onder één dak en maak jij onderdeel uit van ons vernieuwde en hooggespecialiseerde Hartcentrum op locatie AMC!

Wat we je bieden

Salarisschaal 7 : 2422 tot 3280 euro bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).

Na diplomering is salarisschaal 9A van toepassing (3020 tot 3706 euro bruto per maand op basis van 36 uur).

 • Naast een goed basissalaris bieden we onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Wil jij weten wat je gaat verdienen?
 • Bereken dan jouw netto salaris (onder voorbehoud).

 • Gratis en onbeperkt toegang tot het trainingsaanbod van onze online leeromgeving GoodHabitz.
 • Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Amsterdam UMC draagt 70% van deze premie bij.
 • Wij vergoeden 75% van je OV reiskosten en bieden daarnaast een .
 • In eerste instantie bieden wij jou een contract voor de duur van de opleiding, met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Bij gebleken gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier