(Senior) Electrical Engineer
Alfen
Almere
2 dagen geleden
source : Techniekwerkt

Over Alfen

Met transformatorstations, energieopslagsystemen, laadpalen voor elektrische auto’s en een diversiteit aan andere producten en diensten, is Alfen het middelpunt en de verbindende factor in het elektriciteitsnet.

Met haar brede scala aan in-house ontwikkelde producten en ruime ervaring als systeemintegrator werkt Alfen aan het elektriciteitsnet van de toekomst : betrouwbaar, duurzaam en innovatief.

Ben jij die Elektrotechneut die graag wil bijdragen aan goede klantspecifieke oplossingen? Vind je het leuk om betrokken te zijn bij projecten die daadwerkelijk in het veld uitgevoerd gaan worden?

En wil jij meewerken aan de energieoplossingen van de toekomst? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

In de functie van Electrical Engineer krijg je binnen onze Smart Grid Solutions-BU de kans om je elektrotechnische kennis (laag- en hoogspanning) in te zetten bij het bedenken en uitwerken van klant specifieke productconfiguraties.

Jij bent (eind) verantwoordelijk voor de juiste uitwerking van alle elektrotechnische aspecten van onze klantorders. Het gaat hierbij om het ontwerpen van de meer complexe projecten.

Bij complexe projectvraagstukken geef jij de afdeling Verkoop en Verkoopsupport gevraagd, maar ook ongevraagd, advies en support in het offertetraject.

Je stelt technische specificaties op, waardoor order specifieke componenten geselecteerd en ingekocht kunnen worden. Met je technische expertise ben jij de vraagbaak voor de Engineers en Tekenaars op je afdeling.

Je gaat je dus bezig houden met het :

 • Het ontwerpen en engineeren van elektrotechnische installaties. Denk hierbij aan hoog- en / of laagspannings distributiesystemen, onderstations, kabeltrajecten, stationsautomatisering soms in combinatie met energie opslagsystemen en laadpunten;
 • Vertalen van klant specifieke vragen in functionele oplossingen;
 • Uitwerken en / of begeleiden van functionele oplossingen in concrete specificaties;
 • Het uitvoeren van berekeningen en het maken van elektrotechnische tekeningen;
 • Schrijven van beveiligingsrapporten / opstellen van selectiviteitsdiagrammen.
 • Wij bieden

  Naast een uitdagende en inspirerende werkomgeving biedt Alfen een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, waarin loopbaanontwikkeling en opleiding een belangrijke rol spelen.

  Je krijgt alle ruimte om je in een innovatieve en groeiende organisatie te ontwikkelen en door te groeien. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.

  Dit allemaal in een prettige, open en informele werksfeer, waar naast werk ook activiteiten deel uitmaken van de bedrijfscultuur.

  Hierbij kun je denken aan een bowlingavond, bezoek aan de wedstrijden van Almere City, wadlopen etc.

  Wat vragen wij van jou?

  Je bent resultaat-, kwaliteits- en klantgericht, daarnaast wordt jij enthousiast van het communiceren in een multidisciplinaire omgeving.

  Voor deze leuke rol zoeken wij een technisch sterke, flexibele teamspeler met een no-nonsense mentaliteit. Verder herken jij je in het volgende profiel :

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding richting Elektrotechniek;
 • Je hebt ervaring in een productie / ontwikkel / projectomgeving met de focus op het ontwerpen van elektrotechnische installaties;
 • Jij bent een vak volwassen specialist die het leuk vindt om (eventueel op termijn) collega's te begeleiden;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met elektrotechniek op zowel laag- als hoogspanning;
 • Ervaring met station automatisering is een Pre;
 • Je hebt ervaring met rekenpakketten zoals bijvoorbeeld Vision / Gaia / Mathcad;
 • Je hebt ervaring met elektrotechnische tekenpakketten, bijvoorbeeld E-plan / SeeElectrical;
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Hebben wij jouw interesse geprikkeld?

  Dan horen wij graag van je. Jij kunt direct solliciteren via de button-functie maar jij kunt natuurlijk ook eerst nog contact opnemen met onze Support Manager R&D, Ezra Dasberg, via 036 5493458.

  Jouw sollicitatie is een belangrijke stap naar een toekomst binnen Alfen. Wil je weten wat je van ons kunt verwachten in de sollicitatieprocedure? Klik dan hier.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier