HR Data Analist
Maastricht UMC
HX Maastricht, NL
5 dagen geleden

Wat ga je doen als HR Data Analist?

Als HR data analist vervul je de rol van proceseigenaar van het HR analytics proces en ontwikkel je data gedreven HR beleid.

Je ondersteunt de lijnorganisatie bij het inzetten van HR data bij de realisatie van primaire organisatie doelen op het vlak onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg.

Je beheert en analyseert bestaande HR big data / masterdata, waarbij je trends en ontwerpen signaleert en bouwt aan gebruiksvriendelijke rapportages, dashboards en prognosemodellen om de trends te tonen.

Daarnaast begeleid en instrueer je managers en staffunctionarissen bij de interpretatie van de rapportages, dashboards, analyses en prognosemodellen en bij het gebruik ervan bij besluitvorming.

Verder ben je ook verantwoordelijk voor het initiëren, ontwikkelen en leiden van (verbeter)projecten op het gebied van HR analytics.

Als HR data analist leg je verantwoording af aan de manager bedrijfsvoering P&O over de KPI-realisatie van processen, de kwaliteit van het klantcontact, over de ontwikkeling van big data, rapportages, dashboards, analyses, scenario’s en prognosemodellen, de kwaliteit van advisering en de uitvoering van projecten.

Wat vragen wij van jou?

Wij zijn op zoek naar een HR data analist die voldoet aan de volgende vereisten :

 • Je hebt een WO opleiding afgerond in bedrijfsinformatica, business analytics of informatiewetenschappen;
 • Je beschikt over minimaal 3-4 jaar werkervaring in een (HR) analytics functie;
 • Je hebt kennis van SAP BW, Afas, Purple HR en andere relevante business analytics applicaties;
 • Je hebt ervaring met de opzet van projecten op Prince Practitioners niveau.
 • Daarnaast is het belangrijk dat je in staat bent om problemen te analyseren, je innovatief bent in het bedenken van oplossingen en je op een klant- en doelgerichte manier tewerk kunt gaan.

  Je legt ook makkelijk contacten, zowel in de organisatie als buiten de organisatie en tot slot ben je in staat om zelfstandig aan de slag te gaan.

  Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

  Hoe ziet je werkomgeving eruit?

  De HR data analist is werkzaam binnen het P&O Servicecentrum. Het doel van het Servicecentrum P&O omvat het verstrekken van informatie over P&O-regelingen en -beleid, het verwerken van personeels- en salarismutaties voor alle medewerkers van het MUMC+, het beschikbaar stellen van P&O-rapportages en het beheren van P&O IT-systemen, conform de met de afnemers afgesproken normen en op een efficiënte en effectieve wijze.

  Het P&O Servicecentrum werkt op basis van de principes van Operational Excellence en marktconform. Dat betekent dat P&O Servicecentrum :

 • de klantwaarde centraal stelt;
 • marktconform werkt en verspillingen voorkomt;
 • continu verbetert;
 • volledig compliant werkt.
 • Naast de manager bedrijfsvoering P&O, managers en staffunctionarissen (van P&O en andere disciplines), werk je intensief samen met de afdeling Integraal Capaciteitsmanagement, het nieuw op te zetten Chief Information Office over de koppeling tussen HR analytics en de overige management informatie op het vlak van bedrijfsvoering.

  Daarnaast heb je ook contact met externen, zoals leveranciers van applicaties en de NFU.

  Arbeidsovereenkomst

  Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 36 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.

  Wat bieden wij?

  De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.

  Wij bieden je :

 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.
 • Salaris

  Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 5.383,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A11 van de Cao umc.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier