junior digitaal specialist embedded systems
Politie
Rotterdam, NL
2 dagen geleden

Wat ga je doen?

Veel moderne voertuigen en apparaten, zijn voorzien van verschillende elektronische systemen. De data uit deze systemen kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan het oplossen van misdrijven.

Ook losse navigatieapparatuur, stofzuigerrobots, domotica systemen, IoT systemen en alle andere apparatuur kunnen zijn voorzien van geheugen of chips, zoals harde schijven, Nand- en eMMC geheugen, die data kunnen bevatten welke voor een opsporingsonderzoek van enorm belang kunnen zijn.

Als junior digitaal specialist embedded systems ondersteun je onderzoeksteams door het extraheren van data uit genoemde systemen.

Daarnaast zal je ook gevraagd worden om defecte apparaten weer werkend te maken zodat het onderzoekteam ermee verder kan.

Daarmee speel je een belangrijke rol in de opsporing van strafbare feiten in digitale omgevingen. Je bent de intermediair tussen de digitale techniek en de recherche en adviseert over een effectieve aanpak.

Je bent volledig bij complexe opsporingsonderzoeken betrokken. Hierdoor maak je het mogelijk om menselijke handelingen te interpreteren uit digitale gegevens die standaard forensische middelen niet inzichtelijk kunnen maken.

Op basis van jouw bevindingen kan verder onderzoek gedaan worden.

In een snel digitaliserende wereld is het van belang om als digitaal specialist constant op zoek te blijven naar nieuwe werkwijzen, procedures, methoden en technieken en deze direct in je werk toe te passen.

Naast technisch specialist ben je als kennismakelaar actief en adviseer je binnen de eenheid. Ook neem je deel aan speciale (landelijke) vakgroepen, welke puur over jouw specialisme gaan.

Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag in de eenheid Rotterdam voor de Dienst Regionale Recherche en wordt geplaatst bij het Team Digitale Opsporing (TDO).

Het TDO werkt samen met digitale platformen en vormt zo een digitaal netwerk binnen de eenheid Rotterdam. Het TDO is de basis van het digitale specialisme waar de eenheid in het geval van complexe vraagstukken en diepte specialisme een beroep op kan doen.

Digitaal specialisten maken het verschil in diverse onderzoeken voor alle operationele politieteams vanwege de inzet van specialistische kennis en / of uitrusting.

Ontwikkelingen in de digitale wereld vormen een voortdurende uitdaging waarbij specialistische kennis cruciaal is.

Wie ben jij?

Om de rol van junior digitaal specialist embedded systems goed in te kunnen vullen, moet je flexibel zijn en een passie hebben voor ICT, techniek en het uitvoeren van digitaal forensische onderzoeken.

Je moet je goed kunnen verplaatsen in het doel van het onderzoekwant dan ben je in staat om snel te snappen welke informatie relevant is voor het onderzoek en op welke wijze je dat zo efficiënt mogelijk kunt achterhalen uit de beschikbare systemen.

Dat vraagt ook om een sterk ontwikkeld analytisch vermogen, om vasthoudendheid en de mogelijkheid om 'outside-the-box' te denken.

Je vindt het leuk om puzzels op te lossen : hoe ingewikkelder, hoe leuker. Je schrikt niet terug voor een uitdaging, je kunt prioriteiten stellen en bent goed bestand tegen druk.

Je kunt zelfstandig werken, maar bent ook een teamspeler, want alleen door optimale samenwerking wordt het gewenste resultaat bereikt.

Samenwerking houdt in dat je kunt sparren met andere specialisten en dat je in staat bent om technisch complexe onderwerpen ook voor een leek begrijpelijk uit te leggen.

Het betekent ook dat je in staat en bereid bent om anderen om hulp te vragen als je er zelf niet uitkomt. Je bent leergierig en altijd op zoek naar verbetering van je eigen vaardigheden en kennis.

Omdat je vaak te maken hebt met gevoelige data is het daarnaast van belang dat je integer bent en een scherp gevoel hebt voor privacy.

Voor deze rol is het van belang dat je een stevige technische achtergrond hebt. Je hebt kennis van en ervaring met verschillende technische omgevingen, je hebt kennis van data- en databasestructuren, bent bedreven in scripting, querytechnieken en het maken van rapportages en je hebt de nodige programmeerervaring.

Je houdt je actief op de hoogte van ontwikkelingen in de techniek, je weet wat er te koop is en bent daardoor in staat om de best mogelijke oplossing te vinden.

Verder beschik je over :

 • een hbo-diploma op het gebied van elektrotechniek, embedded systems of technische informatica;
 • ervaring met technieken als chip-off, JTAG en ISP;
 • een rijbewijs B;
 • goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift.
 • Wat wij bieden

  De standplaats is Rotterdam Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

  Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma.

  Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen.

  Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

  Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is.

  Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

  Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan :

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.596,- en maximaal € 4.299,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).
 • De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A, werkterrein digitale expertise.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier