System Engineer netwerkspecialist private cloud
YACHT
Apeldoorn, NL
11 dagen geleden

Over de functie

Voor veel Nederlandse burgers is het tijdig en rechtmatig ontvangen van huur- en / of zorgtoeslag erg belangrijk. En probeer jezelf dan eens voor te stellen hoe complex en uitdagend de infrastructuur daarachter moet zijn.

Ik was in ieder geval onmiddellijk nieuwsgierig en ben daarin zeker niet teleurgesteld. Integendeel!" Ryan Bregieta - system engineer private Cloud

Op ons nieuwe private cloud platform (Toeslagen.Ne(X)t) met moderne private cloud technieken binnen één van de grootste en complexe Microsoft omgevingen van Nederland, worden binnenkort de applicaties en databases gehost waarmee de verwerking van alle Toeslagen wordt gedaan.

De Toeslagen applicaties verwerken iedere maand de toeslagen voor 6 miljoen burgers. Het is een platform waar veel burgers in Nederland in belangrijke mate (in)direct van afhankelijk zijn en het is dus zaak om het nieuwe platform optimaal te laten functioneren.

Het Toeslagen.Ne(X)t platform is een echte Infrastructure as a Service (Iaas) cloud met alle kenmerken die daarbij horen.

Het platform is gebouwd op een converged infrastructure van HP en volledig gebaseerd op Microsoft technologie. Specifiek voor de automatisering wordt gebruik gemaakt van PowerShell, Pester, SMA, DSC, BitBucket, Visual Studio (development tools).

In jouw rol als system engineer en netwerkspecialist ben je als lid van een DevOps-team verantwoordelijk voor de voortbrenging én exploitatie van de infraproducten (netwerkconfiguraties) van dit platform.

Je werkt mee aan de verdere ontwikkeling van het platform en verdere automatisering van de voortbrenging en de implementatie.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en vernieuwen van de infrastructuurcomponenten. Je vernieuwt, configureert, installeert en onderhoudt het platform en de daarbij behorende tooling én je zorgt ervoor dat deze beheersbaar blijven.

Ook kan je worden ingezet voor exploitatiewerkzaamheden. Je handelt dan incidenten en problemen af en je voert beheer-werkzaamheden uit.

Als system engineer en netwerkspecialist krijg je alle ruimte om je te verdiepen in vernieuwende technieken en denk je proactief mee over verbeteringen, waarvoor je jouw specialismen op het gebied van netwerkontwerp, netwerkconfiguratie en netwerkautomation weet te benutten! Je neemt jouw collega's mee in het ontwerpen en je coacht hen in hun ontwikkeling.

Zo draag je bij aan de kwaliteit van de werkzaamheden en de ontwikkeling van jouw team. Je bent van begin tot eind betrokken bij de projecten waar je aan werkt en je ziet het resultaat van je inzet.

Én je werkt - op basis van SCRUM en DevOps - nauw samen met de applicatieontwikkel- en beheerteams.

Functie eisen

 • Je hebt liefst een hbo-diploma in de (technische) informatica óf je beschikt aantoonbaar over hbo-werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie en bij voorkeur al enige kennis van Private Cloud IaaS oplossingen en principes.
 • Je beschikt over ervaring met ontwerpen van netwerkconfiguraties op het gebied van DNS, firewalling, load balancing, routering, VLANs, reverse proxy etc..
 • Én ook beschik je over ervaring met PowerShell scripting (van netwerkconfiguraties).
 • Je hebt kennis van en ervaring met Desired State Configuration (DSC).
 • Je beschikt over kennis van ITIL-processen (of vergelijkbare modellen).
 • Als je kennis van en ervaring hebt met software ontwikkeling in C++, C# is dat een pre.
 • Én het is ook een pre als je beschikt over de certificering MCSE private Cloud.
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in Nederlands en Engels.
 • analyseren
 • klantgerichtheid
 • samenwerken
 • plannen en organiseren
 • resultaatgerichtheid
 • Herken jij je jezelf hierin ook?

  Je hebt een positieve instelling en dienstverlening staat bij jou hoog in het vaandel. Communicatief ben je sterk en ook samenwerken en contact leggen met anderen gaat je goed af.

  Je bent een teamplayer, maar kunt binnen het team zelfstandig werkzaamheden uitvoeren. Daarbij denk je in oplossingen. Je neemt initiatief en je bent standvastig als dat nodig is.

  Je bent analytisch sterk en loopt warm voor complexe vraagstukken. Je bent zelfstandig in je doen en laten, creatief en je durft buiten de gebaande paden te treden.

  Ook wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied en heb je de ambitie om nieuwe dingen te leren én te groeien binnen onze organisatie.

  Arbeidsvoorwaarden

  Het maximale salaris voor deze rol is max. €4.809. Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering.

  De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-

  werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

  Bedrijfsinformatie

  De Directie Informatievoorziening (IV) heeft een integraal jaarplan. De voortbrenging en exploitatie wordt verzorgd door de onderdelen Informatiemanagement (IM), Centrum voor Applicatieontwikkeling en -

  onderhoud (CAO), Centrum voor Infrastructuur en Exploitatie (CIE) en IV- accent. De organisatie werkt voor de gehele Belastingdienst en heeft als doel de Belastingdienst optimaal te ondersteunen.

  Daartoe werkt IV met de business samen op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer schuift richting de business.

  Step 2
  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier