Verkoopmedewerker
Hans Anders
Deventer, Netherlands
6 dagen geleden

Samen maken we Hans Anders.

Fun, serieus, eigenwijs, neutraal, stoer of sexy : met een bril maak je hoe dan ook een fashionstatement. Dat maakt het kopen ervan voor veel klanten leuk, maar ook best een ding.

Want hoe kies je als klant uit al die monturen en merken de juiste bril? Als verkoopmedewerker herken je koopsignalen, sluit je zelfverzekerd de deal, en zorg je dat het aankoopproces voor de klant een feestje is.

Jouw doel : dat de klant met een nieuwe bril in de spiegel kijkt en denkt : YES, dit ben ik!

We hebben een hoge klanttevredenheid. Daar zijn we trots op en het zorgt voor een prettige werksfeer. Dat merk je vanaf de eerste dag dat je bij ons komt werken : je collega’s zorgen ervoor dat jij je helemaal thuis voelt.

Je collega’s hebben vaak een eigen specialisatie in optiek of audio. We gaan informeel met elkaar om en houden het graag positief.

Door introductiedagen en coaching on the job maken we je snel wegwijs in onze collectie. Daardoor kun je vrijwel direct de klant adviseren in de keuze van het montuur uit onze topcollectie van ons eigen merk, of van merken als bijvoorbeeld Tommy Hilfiger, Vogue, Armani en Hugo Boss.

Kwaliteit vinden we erg belangrijk. Dat zie je af aan diverse keurmerken zoals ISO, StAr en Keten Erkend Leerbedrijf. Die kwaliteit blijft natuurlijk niet vanzelf zo hoog.

Daarom zorgen wij dat de vakinhoudelijke kennis van alle medewerkers continu up-to-date blijft. Dit doen we in ons eigen Hans Anders College waar je allerlei opleidingen en trainingen kunt volgen.

Als verkoper volg je sowieso de vakopleidingen Verkoop, Optiek en Lensaanpasser.

Wat ga je doen?

Wat ga je doen als verkoopmedewerker?

 • Je begint de dag met het hele team tijdens de stand up. Even tijd voor een kop koffie en voor elkaar. Samen kijk je naar de verkoopdoelen, en of er dingen beter kunnen.
 • Ook verdeel je de taken van de dag.

 • De winkel gaat open, de eerste klanten komen binnen. Je helpt de meest uiteenlopende mensen : een kind van 5 met zijn ouders, een vlotte dertiger, of een echtpaar van 80.
 • Je kunt snel schakelen en de juiste toon vinden, en hebt geduld als het bij sommige klanten misschien wat langer duurt.

 • Je monteert brillen voert kleine reparaties uit.
 • Je verricht oog- en gehoormetingen.
 • Je zorgt ervoor dat de winkel er de hele dag tiptop uitziet.
 • Aan het einde van de dag sluit je met elkaar de dag af. Opruimen, de omzet doornemen, en even gezellig napraten hoe je dag ging.
 • Wie ben jij?

 • Je bent commercieel : je ziet makkelijk kansen voor verkoop en weet de deal op een prettige manier te sluiten. Je werkt graag met KPI’s.
 • Ervaring in de optiekbranche is een pré, maar niet noodzakelijk. Die harde skills leren we je wel. Wat wel handig is : een achtergrond als bijvoorbeeld.
 • verkoopmedewerker in een schoenenzaak of andere winkel waarin adviseren een deel van je werk is en waar jouw commerciële talent al tot uitdrukking is gekomen.

  Of je hebt bijvoorbeeld een commerciële opleiding afgerond of een bijbaan gehad in de retail.

 • Wat we belangrijk vinden is dat je adviseren, verkopen en met mensen werken écht leuk vindt. Dat je ogen gaan glimmen als je een klant mag helpen aan een bril die perfect past bij wat hij / zij nodig heeft.
 • Om daarachter te komen, ben je geïnteresseerd en stel je vragen.

 • Je vindt het tof om te blijven leren door opleidingen en trainingen te volgen. Dat doe je in ons eigen Hans Anders College.
 • Sowieso volg je snel na je aanstelling de vaktrainingen Verkoop, Optiek en Lensaanpasser. Wil je daarna doorgroeien naar opticien, audicien, of richting management? Bij ons kan het.

 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden. Je kunt dus met allerlei collega’s en klanten overweg, en je houdt ervan om het als team écht samen te doen.
 • Regelmatig werken in weekenden en op koopavonden vind je prima. In ruil daarvoor kun je doordeweeks natuurlijk genieten van vrije tijd.
 • Als verkoopmedewerker kan je rekenen op een startsalaris vanaf €1.790,- bruto per maand (21 jaar e.o.) obv 38 uur, maar natuurlijk groeit het salaris met je mee! Binnen ongeveer 4 - 6 maanden, wanneer jij de opleiding tot Refractionist hebt afgerond, wordt jouw salaris verhoogd naar minimaal €1.950,- bruto per maand!

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier