Data Scientist
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Den Haag
2 dagen geleden

Functie omschrijving

Door data science op een veilige en ethische manier binnen de Rijksoverheid in te zetten, kan je concrete waarde toevoegen' Annelies Riezebos, data scientist bij het Rijks ICT Gilde.

Wil jij net als Annelies werk doen wat ertoe doet? Bij het Rijks ICT Gilde werk je als data scientist aan zinvolle data vraagstukken die direct bijdragen aan het digitale Nederland van morgen.

Je werkt rijksbreed aan diverse projecten. Hierdoor leer je de juiste mensen kennen om kennis mee uit te wisselen, mee samen te werken en kun je technieken en oplossingen slim hergebruiken.

Zo maak jij als tech consultant van het Rijks ICT Gilde het verschil.

Je bent intrinsiek gemotiveerd om Nederland vooruit te helpen met jouw specifieke vakkennis en ervaring op het gebied van data.

Jij bent dan ook thought leader op het gebied van data science en vertaalt trends en ontwikkelingen naar concrete oplossingen.

Je weet als data scientist nauwkeurig om te gaan met algoritmes, big data en machine learning. Je bezighouden met het vergaren van kennis uit grote hoeveelheden (ongestructureerde) data is voor jou bekend terrein.

Naast verstand van techniek, ga je als tech consultant van het RIG nog een stap verder. Je bent een luisteraar en doorvrager.

Je maakt de vertaalslag tussen business en data science, en vice versa. Je geeft advies over datavraagstukken en je ontwikkelt nieuwe oplossingen.

Zo vertaal jij een informatievraag naar een machine learning toepassing en ontwikkel je met gemak doch zorgvuldigheid een machine learning model.

Je bent een vraagbaak voor je collega's. Je stimuleert, motiveert en coacht ze zodat ze zichzelf naar een hoger niveau kunnen tillen.

Als data scientist ben je een doelgerichte en inspirerende overtuiger, met een brede blik en een scherpe visie. Wanneer je problemen signaleert, kaart je die aan en waar jij kansen ziet, pak jij die met beide handen aan.

Met jouw kritische blik ben jij niet bang om jouw mening te geven. Je blijft scherp op privacy en de ethische aspecten binnen jouw vakgebied.

Je bent doordrongen van het belang van het beschermen van privacy en het zorgdragen voor uitlegbaarheid en fairness van algoritmen.

Onze tech professionals, met hun verschillende expertises, zijn de kracht van het RIG. Je komt terecht in een omgeving waar je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf en jouw collega's te halen.

In teamverband werk je met en aan nieuwe technologieën. Vanuit het RIG krijg je het platform én alle faciliteiten om uit te blinken binnen jouw vakgebied.

Zo draag jij samen met Annelies en de andere tech consultants van het RIG bij aan het digitale Nederland van morgen.

Functie-eisen

Jouw achtergrond en persoonlijkheid

Ben jij een vakidioot met ambitie? Als data specialist heb jij de ambitie om te groeien en kennis te delen. Je beschikt over een goede dosis flexibiliteit, durf en lef, zodat je snel aardt op wisselende projecten binnen diverse organisaties met eigen culturen en mogelijkheden.

Je bent een onderzoekende professional, die de discrepantie tussen intenties en uitkomsten begrijpt. Bovendien hecht je veel waarde aan reproduceerbaarheid-by-design.

Integriteit staat bij jou hoog in het vaandel en je gaat discreet om met vertrouwelijke gegevens.

En verder :

 • Je hebt een bèta-achtergrond en een stevige basis in wiskunde, statistiek & AI.
 • Ruime ervaring met het ontwikkelen van modellen.
 • Ruime ervaring met programmeren in R of Python.
 • Ervaring met versiebeheer in git.
 • Kennis van verschillende manieren om data op te vragen : bijvoorbeeld SQL, SPARQL, API's.
 • Kennis van methoden en technieken voor eXplainable AI en eerlijke algoritmen is een pre.
 • Ervaring in het opzetten, uitvoeren en analyseren van A / B testen is een pre.
 • Ervaring met deep learning is een pre : bijvoorbeeld frameworks als Keras, Tensorflow en Torch.
 • Ervaring met het monitoren en hertrainen van modellen in productieomgevingen is een pre.
 • Kennis van de AVG en methodes en technieken voor privacy-by-design is een pre.
 • Ervaring met agile werken (SCRUM, Kanban, DevOps).
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift en je bent communicatief sterk.
 • Overige arbeids voorwaarden

  Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd.

  Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst.

  Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden.

  Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

  Bijzonderheden

  Wat biedt het Rijks ICT Gilde jou?

  Als data scientist weet jij als geen ander dat de wereld continu verandert en ben je proactief bezig met jouw ontwikkeling als professional.

  Het Rijks ICT Gilde ondersteunt jou actief bij het realiseren van je ontwikkeling, kennisoptimalisatie en vakinhoudelijke wensen.

  Zo kun je naast de bestaande studievoorzieningen van de Rijksoverheid nanodegrees halen. Je kunt deelnemen aan (internationale) beurzen en congressen.

  Met collega's werken aan nieuwe technologieën die het verschil gaan maken voor Nederland. En natuurlijk staan wij open voor jouw ideeën.

  Het RIG biedt een passend salaris.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier