Omgevingsmanager Spuitcabine Tramwerkplaats
Matchd
Utrecht, NL
4 dagen geleden

De functie

We zoeken een Omgevingsmanager Spuitcabine Tramwerkplaats voor Provincie Utrecht. Er is behoefte aan een adviseur omgevingsmanagement, die enerzijds aanspreekpunt is bij enkele van de deelprojecten en anderzijds de omgevingsmanager van het overkoepelende project VRT kan ondersteunen op het vlak van operationele werkzaamheden voor omgevingsmanagement.

De omgevingsmanager is verantwoordelijk voor de interactie met de interne en externe omgeving (waaronder gemeenten, bedrijven en bewoners) om het project gerealiseerd te krijgen binnen de publieksrechtelijke en privaatrechtelijke randvoorwaarden.

Jij werkt aan het creëren van begrip en vertrouwen in de omgeving en het komen tot een effectieve samenwerking met omgevingspartijen.

Als omgevingsmanager ben je de intermediair tussen de projectorganisatie en de stakeholders (zowel extern als intern) en houd je je primair bezig met het goed afstemmen van deze verschillende belangen.

Je opereert als verbindende factor tussen de omgeving enerzijds en de technische inhoud van het project anderzijds. Als adviseur omgevingsmanagement werk je samen met de omgevingsmanager aan :

 • Het in kaart brengen van de omgeving en het goed betrekken en organiseren van deze omgeving bij het project. Bij projecten gaat het dan niet alleen om de externe stakeholders, maar ook de stakeholders binnen de provinciale organisatie.
 • Het zijn van de ogen en de oren voor de omgeving. Je draagt bij aan het zorgvuldig ophalen en afwegen van wensen en eisen vanuit de omgeving.
 • Hierbij ga je in overleg met de omgevingsmanager om nadrukkelijk de kansen en (bestuurlijke) risico’s voor de projecten in te schatten.

  Ook communiceer je gericht om de beleving van overlast te voorkomen en zorg je er voor dat stakeholders het gevoel krijgen dat er iets met hun zorg en aandachtspunten wordt gedaan.

  Daarmee heb je samen met de omgevingsmanager een duidelijke signaalfunctie in het projectteam bij het proactief signaleren van onderwerpen vanuit de omgeving die in-

  en extern invloed kunnen hebben op de kwaliteit van een project en de besluitvorming.

 • Het toezicht houden op het omgevingsmanagement zoals de opdrachtnemer(s) dat uitvoert, waaronder het sparren met de omgevingsmanager van de opdrachtnemer(s).
 • Je werkzaamheden bestaan onder andere uit :

 • Uitvoeren van omgevingsmanagementplannen
 • Ondersteunen van de omgevingsmanager in het organiseren van conditionerende activiteiten : kabels en leidingen, bodem en water, archeologie, flora en fauna
 • Het opzetten en handhaven van BLVC-plannen (bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie)
 • Bij een van de deelprojecten vanuit omgevingsmanagement bijdragen aan de systeem-gerichte contractbeheersing met betrekking tot aannemer;
 • sparren met de counterpart aan aannemers-zijde

 • Samen met de omgevingsmanager voorbereiden van (bestuurlijke) besluitvorming.
 • Je komt te werken binnen het team Trambedrijf Projectmanagement, dat werkt aan de ontwikkeling en realisatie van een aantal grote projecten waaronder de Nieuwe Tramremise, Vernieuwde Regionale Tramlijn en de Nieuwe busstalling Westraven.

  Deze projecten worden uitgevoerd in een dynamische omgeving in een bestuurlijke context. De projecten binnen de provincie Utrecht worden vanuit een Integraal Project Management team (IPM) aangestuurd.

  Een van de sleutelrollen binnen zo’n IPM-team is de rol van omgevingsmanager. De omgevingsmanager heeft een team aan adviseurs onder zich die ondersteunen op het vlak van stakeholdermanagement, (omgevings-

  vergunningen, RO-procedures, recht van opstal, conditionering zoals kabels en leidingen / flora-fauna / bodem / water / archeologie en communicatie.

  Er is een vacature ontstaan voor een adviseur omgevingsmanagement

  Specifiek word je ingezet op het overkoepelende project Vernieuwde Regionale Tramlijn (VRT). Dit wordt door een IPM-team uitgevoerd, met daaronder deelprojecten.

  Je valt hiërarchisch onder de teamleider Projectmanagement en functioneel onder de omgevingsmanager van het project VRT.

  Wat ga je doen

  In het verlengde van de realisatie van de Uithoflijn dienen op de bestaande (snel)tramlijn Utrecht Nieuwegein IJsselstein (SUNIJ) diverse ingrijpende aanpassingen en vervangingswerkzaamheden uitgevoerd te worden.

  Deze ingrepen maken samen het project VRT dat aangestuurd wordt door een IPM-team. Onderliggend zijn diverse deelprojecten benoemd die hun eigen kernteam kennen.

  Deelprojecten zijn de fysieke ombouw van de SUNIJ-lijn, aanschaf van nieuw materieel, aanpassing trambaan als onderdeel van Nieuwegein City en het realiseren van de verkeerskundige koppeling tussen Uithoflijn en de SUNIJ-lijn.

  Samengevat betreft het overkoepelende project VRT het vernieuwen van bestaande tramlijn-delen in beperkte periodes waarin de tram buitendienst gesteld wordt, incl.

  de aanschaf en inbedrijfstelling van nieuwe tramstellen. Het is een uitdagend en uniek project.

  Functie eisen

 • Afgeronde technische HBO opleiding.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in de functie van projectleider in de afgelopen 10 jaar;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in de voorbereiding of realisatie van projecten in de railinfra;
 • Minimaal 2 jaar ervaring met de realisatie van een werkplaats of werkplaatsonderhoudssysteem.
 • Wensen :

 • Werkervaring in projectvoorbereiding of -uitvoering van railgebonden projecten (min. 1-2 projecten)
 • Minimaal 4 jaar werkervaring in de functie van projectleider
 • Ervaring met de coördinatie van toetsing en controle van engineering- en uitvoeringsdocumenten
 • Minimaal 1 jaar ervaring met het werken in een uitvoeringsomgeving waar ondanks de bouwprocessen de bedrijfsprocessen ongestoord door moeten gaan ( Winkel Open’-principe)
 • Werkervaring in projectvoorbereiding of uitvoering van een spuitcabine
 • Ervaring met het afronden en overdragen van werken en de bijbehorende nazorg, onder andere bij validatie en verificatie.
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier