Category Manager voor Inkoop
Alliander
Arnhem
4 dagen geleden

Ben jij toe aan een rol op strategisch niveau waarbij je mag bouwen aan een nieuwe greenfield inkooporganisatie? #Strategisch #Category Management #Bouwen

Organisatieomschrijving

Alliander is een vooruitstrevend en innovatief netwerkbedrijf dat ervoor zorgt dat iedereen onder gelijke condities toegang houdt tot betrouwbare, bereikbare en duurzame energie.

Bij Alliander werken 7000 professionals die zich dagelijks bezig houden met het beheren en aanleggen van kabels en leidingen, die stroom en gas leveren aan miljoenen Nederlandse woningen en bedrijven in de regio’s Noord, Oost en West.

Alliander staat voor grote uitdagingen die nauw met elkaar samenhangen : de energietransitie, kostenbesparingen en een grote hoeveelheid werk aan de netten met een tekort aan technici en schaarste in de leveranciersmarkt.

De afdeling Inkoop speelt een belangrijke, centrale rol in het laten slagen van de uitdagingen van Alliander. Daarom wordt een world-class inkoopafdeling opgezet die de huidige en toekomstige behoefte van de business begrijpt, de markt kent en commercieel acteert.

Inkoop is op jaarbasis verantwoordelijk voor ruim € 1,5 mld en telt ca. 40 professionals.

Functie-informatie

Als Category Manager kom je te werken in een nieuw team. Je werkt nauw samen met de business en bent eindverantwoordelijk voor het nieuw op te zetten end-to-end categoriemanagement.

De focus ligt op directe categorieën voor primaire diensten en materialen zoals aannemerij, transport & distributie (per categorie ongeveer €100 miljoen spend per jaar).

Je onderzoekt welke oplossingen er beschikbaar zijn in de markt en neemt make or buy’ beslissingen. Je ondersteunt de CPO en het Inkoop MT bij het bepalen van de inkoopstrategie en het -beleid.

Samen bouwen jullie een nieuwe, verfrissende afdeling die de belangen van alle Alliander onderdelen behartigd.

 • Je vormt multifunctionele categorieteams binnen inkoop en de business om invulling te geven aan de categoriestrategie;
 • Je brengt de interne behoefte vanuit de business in kaart en analyseert suplliers zodat je optimaal make or buy beslissingen kan nemen.
 • Je zoekt de samenwerking met externe partners op en stuurt inkooptrajecten op strategisch niveau aan.
 • Je richt je op kwalitatieve en kwantitatieve inzichten van ontwikkelingen en trends in de markt, je vergelijkt en neemt beslissingen o.b.v. data
 • Je bent eindverantwoordelijk voor het beheren van een portefeuille van aantal strategische leveranciers en bindt deze aan Alliander voor de lange termijn.
 • Functie-eisen

  Jij speelt een leidende rol in deze veranderende inkooporganisatie. Je creëert snel overzicht van alle ontwikkelingen in de organisatie en schakelt continu van strategisch naar tactisch niveau.

  Je bent intrinsiek gemotiveerd om de business en de ontwikkelingen in de markt te begrijpen. Je krijgt energie van onderhandelingen en oplossingen voor de langere termijn en weet op een prettige manier te overtuigen.

  Door jouw energie, inzet en motivatie ontstaat er een continu verbeterende inkoopafdeling die meerwaarde biedt aan alle processen van de business. Jouw profiel :

 • Aantoonbaar academisch werk- en denkniveau, ten minste een afgeronde HBO opleiding
 • Een bewezen track record op gebied van category management
 • Kennis van en inzicht in techniek
 • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Aanbod

  Voor deze vacature kan je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek) een uitdagende en zeer afwisselende baan bij een organisatie die volop in ontwikkeling is.

  Uiteraard hoort hier een prima salaris bij tot € 6923,- (schaal 11) per maand. Verder ontvang je een set aan secundaire voorwaarden die je zelf kunt samenstellen.

  Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van extra vrije dagen of mogelijkheden voor ouderschapsverlof. Ook zijn er ruime vergoedingen voor opleidingen & trainingen.

  Hierbij meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

  Inlichtingen bij

  Heb je inhoudelijke vragen over de vacature? Neem dan contact op met Henriette van den Elzen, Manager Categoriemanagement, via telefoonnummer +31-6 4851 4318.

  Heb je vragen over deze procedure? Neem dan contact op met Simon Braakhekke, Corporate

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier