Verpleegkundig Specialist
Zorgenwelzijnplein
Nootdorp
6 uur geleden

Functieomschrijving

Ook nu in coronatijd werven we door : Parnassia zoekt voor het Klinisch Centrum in Nootdorp een verpleegkundig specialist.

Informatie

Ben jij een verpleegkundig specialist? En wil jij werken binnen een mooie mix van de gehandicaptenzorg en psychiatrie?

Parnassia en Ipse de Bruggen bieden in het Klinisch Centrum Nootdorp een unieke combinatie aan tussen de verstandelijk gehandicaptenzorg en de GGZ.

We bieden gespecialiseerd psychiatrische diagnostisch onderzoek, advies, psychiatrische behandeling en opname aan mensen vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking.

Je werkt binnen de kliniek met je collega's aan zorg op het hoogste niveau; creativiteit en humor zijn hierin onmisbare factoren.

Je kundigheid is geborgd door het bijhouden van de benodigde vakkennis, onderzoek en voldoen aan de eisen van herregistratie.

Als verpleegkundig specialist onderscheid jij je van de algemeen verpleegkundige door een hogere mate van zelfstandigheid, deskundigheid en beroepsontwikkeling.

Je werkt nauw samen met de psychiater en met verschillende andere deskundigen zoals psychologen, orthopedagogen en verpleegkundigen.

Met hen voer je regelmatig overleg over de voortgang van het behandeltraject. Je voert je werkzaamheden uit vanuit het behandelteam en werkt veel samen met het klinisch team.

Je beoefent drie rollen, namelijk de rol van coach, regiebehandelaar en innovator / onderzoeker. Je hanteert zowel medische als verpleegkundige classificatiesystemen en je biedt begeleiding van medicamenteuze interventies door het monitoren van bijwerkingen.

Daarnaast voer je individuele en groepsbehandelingen uit en heb je een actieve rol bij de totstandkoming en vormgeving van zorg afstemmingsgesprekken (ZAG).

Taken en verantwoordelijkheden in hoofdlijnen :

 • bevorderen van de kwaliteit van de verpleegkundige en / of medische zorg
 • actieve bijdrage leveren aan zorginhoudelijk beleid
 • coachen en begeleiden van verpleegkundigen (in opleiding)
 • coördineren van zorgprocessen waarbij meerdere disciplines betrokken zijn
 • verrichten van onderzoek
 • Je manier van handelen getuigt van echte aandacht voor het individu en herstelgericht werken met oog voor veiligheid van jezelf en je omgeving.

  Je tracht daarbij zoveel mogelijk het systeem van de patiënt te betrekken bij de behandeling. Je bent in staat de-escalerend te werken, maar ook te begrenzen daar waar nodig.

  Natuurlijk reflecteer je regelmatig op je eigen handelen en kun je daarbij sparren met collega's.

  Functie-eisen

  Als verpleegkundig specialist heb je overzicht over de totaliteit van situaties en durf je intuïtieve kennis te gebruiken.

  Je combineert jouw uitgebreide ervaring, analytisch vermogen en theoretische kennis om de juiste keuzes te maken. Je bent in staat om goed te plannen, grenzen te bewaken en inzicht te hebben in tijdsplanning.

  Werken op onze afdeling vraagt een open en actieve houding om mensen te behandelen die werken aan herstel. Daarnaast zijn de volgende kennis en vaardigheden van toepassing :

 • een afgeronde opleiding tot Verpleegkundig Specialist of Master Advanced Nursing Practice GGZ
 • BIG (her)geregistreerd
 • ervaring met de complexiteit van psychiatrie en verslavingszorg
 • actuele kennis door het bijhouden van vakliteratuur, intervisie en door deelname aan relevante na- en bijscholing
 • Je werkt bij het Klinisch Centrum Nootdorp vaak met kwetsbare cliënten en daarom zijn wij zeer zorgvuldig in ons selectiebeleid.

  De aanvraag Verklaring omtrent het gedrag (VOG), het navragen van referenties, een integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn en het opvragen van informatie bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maken om die reden onderdeel uit van de selectieprocedure.

  Arbeidsvoorwaarden

  Wij bieden onze collega's gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ.

  Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

  Het betreft de functie van Verpleegkundig Specialist voor 32 uur per week. Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt minimaal € 4053,- en maximaal € 5439,- (FWG 65) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.

  Meer weten wat we verpleegkundig specialisten te bieden hebben? Klik dan hier .

  Contactinformatie

  Heb je nog vragen of wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met Francine Loos, manager bedrijfsvoering, via 088-9678560.

  Over Parnassia Groep

  Parnassia is gevestigd in de regio's Haaglanden en Noord-Holland. Wij behandelen en begeleiden volwassenen met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA) en ouderen met psychiatrische problemen of dementie.

  Parnassia is onderdeel van Parnassia Groep , een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen.

  We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt.

  Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden.

  Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier