Junior Adviseur Hydrologie
Sweco
Landelijk, NL
3 dagen geleden

Functieomschrijving

Voor onze regionale teams zoek ik meerdere junior hydrologen. Binnen de afdeling water werk je in een team van specialisten op het gebied van hydrologie en hydraulica.

Wij werken samen met collega’s aan integrale projecten, zoals de dijkverbetering bij Tiel-Waardenburg, de Fehrman belt tunnel of de Oosterweel verbinding in Antwerpen.

Wij voeren binnen de afdeling specialistische projecten uit op het gebied van hydrologische modellering, rivierkunde en automatisering waarin we voorop lopen, ontwikkelen en waarin specialisten elkaar uitdagen het beste uit zichzelf en elkaar te halen.

Onze klanten staan voor grote uitdagingen : veiligheid, gezondheid en duurzaamheid zijn voor hen belangrijke en ook maatschappelijk relevante thema’s.

Klanten vragen daarom niet zomaar om oplossingen, maar verwachten terecht dat we samen met hen vooruit kijken naar de toekomst.

Heb jij de motivatie om je in te zetten voor de uitdagingen van onze klanten? Heb jij de wil om te leren en je te ontwikkelen binnen het grootste ingenieurs- en adviesbureau van Europa?

Reageer dan snel. Ik maak graag kennis met je.’

Ron Buitelaar Teammanager Water

Binnen de afdeling Water werken we met 60 gedreven professionals aan de wateropgaven in binnen- en buitenland. De afdeling Water is een landelijke afdeling en bestaat uit mensen die werken in onder andere waterbeheer, waterketen en waterveiligheid.

Op het gebied van waterbeheer stellen we bijvoorbeeld peilbesluiten op en maken we watergebiedsplannen voor de infraprojecten.

Met en voor de waterschappen werken we aan hydrologische modellering en data-analyse, waarin we voorop lopen. We combineren onze hydrologische kennis met kennis van programmeren en ontwikkelen eigen tools.

Zo ondersteunen we de waterschappen bij het up to date houden en verbeteren van hun data. Onze ambitie is om bij de top te blijven horen in de kennisvelden, te innoveren en innovaties en wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar haalbare adviezen en realiseerbare projecten ten behoeve van een veilige en prettige leefomgeving voor iedereen.

Als Junior Adviseur Hydrologie ben je een spil binnen onze afdeling en binnen jouw eigen regio en onderdeel van de product-markt-combinatie Regionale Hydrologie.

Je wilt voorop lopen in je vakgebied en je blijven ontwikkelen op het gebied van hydrologische modellen en watersysteemanalyses.

Zo lever je een bijdrage aan watersysteemtoetsingen, stresstesten en werk je aan het thema klimaatadaptatie. Je werkt aan verschillende projecten en zo is geen dag hetzelfde.

Je staat veel in contact met onze klanten en andere afdelingen binnen Sweco en bouwt op die manier snel een (intern en extern) netwerk op.

Dit gebruik je om kennis en kunde te halen en te brengen, waardoor je de afdeling naar een nog hoger niveau tilt.

Je hebt kennis van waterbeheer en bent op zoek naar een uitdagende functie. Je bent zelfstandig, ondernemend, innovatief en klantgericht.

Je wordt gekoppeld aan een senior collega, waardoor je je snel kunt ontwikkelen. Daarnaast neem je deel aan START en NEXT, ons ontwikkelprogramma gericht op jonge professionals.

Deze op maat gemaakte trainingen zijn om de eerste jaren van jouw werkende leven een extra ontwikkelboost te geven. De afdeling Water zit door heel Nederland verspreid.

Zo hebben we altijd een kantoor dicht bij jou in de buurt. Je kan hierbij denken aan de kantoren Alkmaar, Rotterdam, De Bilt, Arnhem, Eindhoven, Groningen of Zwolle.

Wij zoeken

 • Je hebt een hbo / wo-opleiding afgerond in de richting van Hydrologie, Watermanagement, Fysische Geografie of Civiele Techniek;
 • Relevante stage- of werkervaring is een pre;
 • Je bent proactief en zelfredzaam in je werk.
 • Je bent ondernemend en commercieel denkend ingesteld.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier