Maintenance Engineer Kranen
Tata Steel Netherlands
Ijmuiden, Netherlands
2 dagen geleden

Job Description

Breng jij het onderhoud van kranen en hijsmiddelen naar een hoger niveau?

Wat ga je doen?

Jij staat voor de uitdaging om het onderhoud van de kranen, takels en hijsgereedschappen constant te verbeteren en te waarborgen.

Hierin ben jij verantwoordelijk voor de vertaling van de onderhoudsstrategie naar concrete onderhoudsconcepten en implementeert deze in de organisatie.

Het is aan jou om technisch beheerders en specialisten te adviseren op het gebied van onderhoud. Jouw kennis en expertise is een onmisbare schakel in deze rol.

Verder vallen de volgende taken onder jouw verantwoording :

 • Je analyseert onderhoudsvraagstukken en / of structurele storingen.
 • Je bedenkt oplossingen of verbeteringen en benoemt de consequenties en risico's voor de uitvoering, planning en voorraden.
 • Je monitor onderhoudsprogramma's, historische trends en KPI's en jij stelt onderhoudsconcepten op, zodat een effectief en efficiënt onderhoudsproces in een fabrieksonderdeel gewaarborgd is.
 • Je ontwikkelt onderhoudsconcepten uitgaande van de gestelde productie-eisen op middellange termijn en ontwikkelde technieken.
 • Je evalueert de effecten van onderhoudswerkzaamheden op de conditie van installaties en verbetert onderhoudsconcepten.
 • We bieden je de vrijheid om, binnen de gestelde kaders, deze functie vorm te geven. Je bent voornamelijk op tactisch niveau aan het werk.

  Jij weet als geen ander wat er gedaan moet worden om de gewenste prestaties van onze kranen, takels en hijsgereedschappen op het gebied van beschikbaarheid, betrouwbaarheid en onderhoudskosten te behalen.

  Wat heb je over 2 jaar bereikt?

 • Dankzij jou is het niveau van onderhoud van de kranen, takels en hijsgereedschappen verder verbeterd door proactief onderhoudsvraagstukken te analyseren en de verbeteringen door te voeren.
 • Je hebt je ontwikkeld tot een ervaren Maintenance Engineer, die op onderhoudsgebied een sparring partner is voor je collega installatiebeheerders en je contactpersonen bij de verschillende fabrieken.
 • Je levert een belangrijke bijdrage bij het vervangen of modificeren van assets door jouw kennis te delen met je directe collega's en actief deel te nemen in het project.
 • Wat deze functie bijzonder maakt?

 • Je bent regelmatig 'in het veld', bij of op de kraan bij een van de fabrieken, het bespreken van rapportages en voorstellen met de productie- en onderhoudsmanagers van de fabriek.
 • Een grote diversiteit aan assets (kranen, takels en hijsgereedschappen) met elk hun eigen onderhoudsvraagstukken en storingsanalyses.
 • Een baan vol afwisseling dus!

 • Je krijgt volop de ruimte om proactief op zoek te gaan naar verbeteringen, zowel op technisch gebied van de kranen / takels maar ook om de afdeling op een hoger plan te krijgen.
 • Herken jij jezelf hierin?

  In deze functie is een hoog veiligheidsbesef van groot belang, daarnaast

  Heb je een volwaardig afgeronde hbo-opleiding.

  Heb jij bij voorkeur ervaring met onderhoud van kranen, takels en hijsgereedschappen.

  Ben je bedrijfskundig onderlegd en goed bekend met projectmatig werken.

  Wat bieden wij jou?

  Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.Een maandsalaris dat afhankelijk van je opleiding en ervaring maximaal € 5.

  480 bruto per maand is.Een goede werk-privé balans doordat je deelneemt aan de flexuren regeling.Standaard 36 vrije dagen per jaar : 26 vakantiedagen en 10 ADV dagen.

  10% vaste toeslagen per jaar : een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag. En daar bovenop nog een variabele winstdeling.

  Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.Dat 2 / 3 van je pensioenpremie wordt betaald door Tata Steel.

  Wij vinden vitaliteit en diversiteit bij onze medewerkers belangrijk. Daarom krijg je niet alleen een tegemoetkoming in de zorgkosten, maar bieden wij je ook korting op een sportschool abonnement én kun je deelnemen aan de gezamenlijke sportactiviteiten, zoals o.

  a. golf, wielrennen, hardlopen en roeien.

  Wat is jouw werkomgeving?

  Jouw team :

  Ons team van 18 personen doet het tactisch en operationeel beheer van meer dan 400 kranen en takels van bovenloopkranen tot zwenkkranen (van 1 ton tot 75 ton) en van 300 hijsgereedschappen, zoals rollentangen die rollen gewalst staal oppakken met een kraan.

  Je werkt samen met de installatiebeheerders, specialisten, projectleiders, collega maintenance engineers, assetmanagement bureau en onderhoudsmanagement van de verschillende fabrieken.

  Er heerst een leuke, goede en open sfeer in het team, wat het werken in dit team extra leuk maakt. Het is een toegewijd team met veel specialistische kennis van kranen, takels en hijsgereedschappen in huis.

  Jouw afdeling :

  De afdeling Gedelegeerd Beheer is onderdeel van de HTD Maintenance Services, waar in totaal 800 mensen werken. Binnen Tata Steel in IJmuiden is de HTD dé uitvoeringsorganisatie voor het planmatig onderhoud en oplossen van storingen.

  De afdeling Gedelegeerd Beheer doet in opdracht van de fabrieken het tactisch beheer van afgesproken assets. De afdeling is daarom een echte spin in het web tussen enerzijds de uitvoeringsteam en specialisten binnen de HTD, en anderzijds de verschillende fabrieken.

  Solliciteren of meer weten?

  Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer dan direct! Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met Mike Herrebout, Corporate Recruiter, telefoon 0251-498726.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier