Traineeship hbo-verpleegkundige
GGZ Drenthe
Assen
5 dagen geleden

Dit ga je doen

Als trainee bij GGZ Drenthe maak je kennis met de verschillende werkvelden binnen de geestelijke gezondheidszorg. In twee jaar tijd leer je tijdens het traineeprogramma deze verschillende werkvelden kennen, door op vier verschillende afdelingen te werken.

Op elke afdeling werk je een half jaar. Dankzij dit afwisselende programma kun jij je aan het einde van het traineeship een goed beeld vormen van wat het werken op deze afdelingen van GGZ Drenthe inhoudt.

Samen met jou onderzoeken we welke afdelingen het beste passen bij jouw interesses, ambities en kwaliteiten en waar jij werkervaring op wilt doen.

Bekijk de onderstaande afbeelding om te zien waar jij als trainee aan de slag kunt :

Op iedere afdeling krijg je een persoonlijke buddy. Je buddy heeft net als jij een hbo-verpleegkunde achtergrond en is jouw aanspreekpunt binnen de afdeling waar je op dat moment werkzaam bent.

Je buddy helpt jou je weg te vinden en staat voor je klaar wanneer je vragen hebt over het reilen en zeilen op de afdeling.

Verloop van het traineeship

Jouw professionele ontwikkeling en identiteit zijn voorbeelden van de doelen uit het traineeprogramma. Naast het werken in de praktijk, bieden we je daarom een leerprogramma aan.

Het leerprogramma bestaat uit maandelijkse bijeenkomsten met je mede-trainees en is gericht op vraagstukken die jij als trainee tegenkomt.

Denk hierbij aan vraagstukken gericht op reflectie, gedrag, morele sensitiviteit, verpleegkundig leiderschap en het hebben van een onderzoekende houding.

Verder bieden we je verschillende thema’s waarmee je in het eerste half jaar kennismaakt met de geestelijke gezondheidszorg.

Dit doen we door middel van maandelijkse workshops en e-learning. Vervolgens gaan we samen op zoek naar verdieping in het vak, door bijvoorbeeld praktijkonderzoek te doen.

We vinden het belangrijk dat jouw deskundigheid niet onbenut blijft en van waarde is voor jouw werkplek.

Tijdens het traineeship hebben we maandelijks groepscoaching. Individuele coaching tijdens het traineeship is daarnaast ook mogelijk.

Vervolg van het traineeship

Tijdens het laatste half jaar van jouw traineeship besteden we aandacht aan het vinden van een vervolgbaan. Vanuit het team Mobiliteit van GGZ Drenthe begeleiden we je bij het vinden van een passende baan, die aansluit op jouw interesses, ambities en kwaliteiten.

Dankzij het traineeprogramma heb je een duidelijk beeld gekregen van wat het werken binnen GGZ Drenthe inhoudt. Zo kun je nóg gerichter loopbaankeuzes maken die jou helpen in je vervolgcarrière als verpleegkundige.

Hier herken jij jezelf in

Jij bent een gediplomeerde, BIG-geregistreerde hbo-verpleegkundige, die nog geen gerichte werkervaring heeft in de psychiatrie.

 • Je staat aan het begin van je carrière en bent nieuwsgierig en gemotiveerd om het werkveld van de psychiatrie te leren kennen.
 • Je hebt al enige affiniteit met of ervaring in de psychiatrie en wilt je hier graag verder in verdiepen. Je herkent je daarnaast in eigenschappen als :

 • ambitieus; jij grijpt alle kansen aan om jezelf op zowel persoonlijk als professioneel vlak verder te ontwikkelen.
 • leergierig; je bent nieuwsgierig naar wat er om je heen gebeurt en bent assertief in het stellen van vragen naar het hoe’ en het waarom’.
 • staat stevig in de schoenen; je weet je goed staande te houden op verschillende afdelingen, uiteraard met ondersteuning van je buddy en mede-trainees.
 • Wij zien jou

  Je krijgt de kans om gebruik te maken van een uniek traineeprogramma, waarbij je het werkveld van de psychiatrie en GGZ Drenthe als organisatie leert kennen. Daarnaast bieden wij jou :

 • salariëring volgens cao GGZ, FWG 50 (aanloopschaal 49 met een max. bruto maandsalaris van 2677,- euro op basis van een fulltime werkweek van 36 uur);
 • een aanstelling van 28-32 uur per week, voor de duur van twee jaar, met de intentie om het dienstverband na het traineeship voort te zetten;
 • scholings- en ontwikkelmogelijkheden, een goed pensioen bij pensioenfonds PZFW en een account bij Fisc Free. Met Fisc Free kun je met belastingvoordeel een fiets aanschaffen, een sportabonnement afsluiten of bijvoorbeeld een bol.com bon kopen.
 • Startdatum van het traineeship is 1 maart 2022.

  Enthousiast?

  Mogen we jou verwelkomen als nieuwe collega? Reageer dan vóór 19 januari 2022 via de sollicitatieknop bij deze vacature.

  Wij ontvangen graag je cv en motivatiebrief. Is brieven schrijven niet jouw ding? Voeg dan een kort filmpje toe waarin je je voorstelt.

  Voor extra informatie over deze vacature kun je terecht bij Gerda Janssen, Adviseur Mobiliteit, via 06 13 07 77 47 of Jacqueline Weenink, Adviseur Mobiliteit, via 06 52 56 17 32 op maandag tot en met donderdag van 8.00 13.00 uur.

  Sollicitatieprocedure

  De gesprekken vinden plaats in de laatste week van januari (week 4). Houd hier alvast rekening mee.

  Extra informatie over de sollicitatieprocedure van GGZ Drenthe vind je op https : / / ggzdrenthe.nl / sollicitatieprocedure.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier