Project Engineer
JRC/Alphatron Marine
Rotterdam, NL
1 dag geleden

Project EngineerRotterdam, NLOp de afdeling Installation & Engineering is een vacature voor een Project Engineer Rotterdam, 40 uur per week Wat verwachten we van jou?

Zodra je collega’s van Sales een van onze systemen aan een klant hebben verkocht, neem je contact op met de klant en ga je er voor zorgen dat het systeem geschikt wordt gemaakt voor toepassing op het schip.

Door middel van het tekeningenpakket maak je duidelijk waar en hoe de apparatuur geplaatst moet worden, elk systeem en schip is immers anders.

Je houdt hierbij, als het nodig is, ook rekening met de wet- en regelgeving, die per land verschillend kan zijn. Tijdens het hele proces van tekenen, uitvoeren en installatie heb je voortdurend contact met de klant, collega’s van de interne werkplaats en eventuele externe partijen.

Je stuurt de werkzaamheden aan, monitort het proces en bewaakt de planning. Hierbij werk je accuraat en je verliest de kwaliteit nooit uit het oog.

Met als kroon op je werk het moment dat je het eindresultaat kunt zien aan boord van het schip, dat is toch wel iets om trots op te zijn! De afdeling Project Engineering bestaat naast jou uit 9 collega’s : 3 Project Managers, 3 Project Engineers, 2 Project Support Engineers en een Project Database Engineer.

Je concrete werkzaamheden zijn :

 • het maken van tekenpakketten van verkochte systemen;
 • het aansturen en monitoren van de werkzaamheden en bewaking van de planning;
 • overleg met klanten en overige betrokkenen.
 • Elektrotechnicus die stevig in de schoenen staat Als Project Engineer heb je een baan met veel hectiek en heb je te maken met veel verschillende partijen.

  Dat maakt de baan aantrekkelijk, want elke dag is anders, maar je moet er ook tegen kunnen. Je bent met meerdere, soms wel twee jaar lopende, projecten tegelijkertijd bezig, dat betekent dat vaak verschillende zaken op hetzelfde moment om aandacht vragen.

  Het is dan ook belangrijk dat je stressbestendig en flexibel bent. Je bent klantgericht en staat stevig in je schoenen. Het is essentieel dat je een achtergrond hebt in elektrotechniek.

  Als je nog geen ervaring hebt met maritieme techniek dan is dat geen probleem. Intern word je goed begeleid en leren we je de kneepjes van het vak. Verder vragen van je :

 • een afgeronde MBO- of HBO-opleiding in elektrotechniek;
 • kennis van algemene scheepsinstallaties en wet- en regelgeving is mooi meegenomen (maar dit kun je ook bij ons in de praktijk opdoen);
 • beheersing van Autocad en See Electrical;
 • uitstekende communicatie vaardigheden in zowel de Nederlandse als de Engelse taal;
 • rijbewijs B (soms bezoek je de klant of het schip).
 • Fijne werksfeer binnen professioneel team Bij Alphatron Marine werk je binnen een hele platte organisatie met korte lijnen.

  We hebben een relatief grote afdeling Project Engineering (11 collega’s), waardoor er altijd iemand is om even mee te sparren of die als back-up kan fungeren.

  We zijn altijd bereid elkaar te helpen en er heerst een hele prettige werksfeer. Samen werken we hard om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn en voor het succes van ons bedrijf.

  Afhankelijk van je ambities zijn er mogelijkheden je verder te ontwikkelen in je rol en de organisatie. Verder bieden we je :

 • Arbeidsvoorwaarden die passen bij je verantwoordelijkheden;
 • minimaal 25 vakantiedagen;
 • reiskostenvergoeding (ons kantoor is goed bereikbaar met het OV, maar er is ook voldoende parkeergelegenheid);
 • lekkere lunch.
 • Enthousiast geworden over deze veelzijdige baan? Zou jij wel als Project Engineer bij ons aan de slag willen en voldoe je aan de (meeste) eisen,

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier