Data adviseur
Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden
Sliedrecht, Netherlands
4 dagen geleden

Is code schrijven niet alleen je werk maar ook je hobby? Weet jij als geen ander een concept te vertalen naar een technische oplossing?

En krijg jij juist energie van een snel veranderende omgeving zonder draaiboeken? Lees dan vooral verder!

Waar kom je te werken?

Als Data-adviseur kom je te werken in het SmartDataCenter (SDC) van het Onderzoekcentrum Drechtstreden. Met een professioneel en bevlogen team van 6 collega's faciliteert het SDC data gedreven projecten.

Ons werkgebied - data gedreven werken, datamanagement en API-management - ontwikkelt snel dus wij ook. Wij zijn een dochterorganisatie van de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden en daarmee dienstverlenend naar andere organisatieonderdelen van de Drechtsteden, maar vooral ook voor de 7 gemeenten (Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Alblasserdam en Hardinxveld-Giessendam).

Je gaat dus met veel verschillende mensen en disciplines samenwerken!

Wat ga je bij ons doen?

 • Als Data-adviseur ga je koppelingen (ESB, Stuf, JSON) bouwen met de verschillende interne systemen. Dit is allemaal maatwerk;
 • je gaat vooral veel vragen stellen. Wat wil de interne opdrachtgever bereiken? Hoe vertalen we dit naar een technische uitvoering?

  Wat behoort nu en in de toekomst tot onze mogelijkheden? Hoe zorgen we er voor dat we iets bouwen dat toekomstbestendig is?

  Niet alles is hier in beton gegoten, dus voor je daadwerkelijk gaat bouwen creëer je samen met het team een gestructureerd plan van aanpak.

  En dan het echte werk! Je ontwikkelt zelfstandig producten en adviseert over de mogelijkheden van geaggregeerde data. Daarnaast beheer je datastromen ten behoeve van gebruik in bedrijfsprocessen en voor onderzoek, analyse en beleidsvorming.

  Samen met anderen in het team ben je beheerder van de Centrale Distributie Voorziening, onze regionale 'toolbox' voor datadistributie.

  Een baan in informele, complexe omgeving waar je veel kunt leren van je senior collega’s en dus snel kunt groeien op het gebied van datamanagement.

  Wat neem je mee?

 • Afgeronde hbo opleiding (bijv. ICT, Informatica, Geo-informatica of gelijkwaardig) of vergelijkbaar werk- en denkniveau opgedaan door ervaring;
 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare omgeving of functie (ervaring in een gemeentelijke basisregistraties is een pré);
 • Je hebt kennis van databaseprincipes, gegevensmanagement en datawarehousing;
 • Kennis van API, ESB, Stuf en / of JSON is een pré.
 • Wie ben jij?

  Gezien de complexiteit, nieuwe software en de snel veranderende omgeving heb je een hoog aanpassingsvermogen, ben je conceptueel sterk en creatief in het bedenken van technische oplossingen.

  Je stelt vragen en bent in staat om buiten de kaders te denken. Vanuit je enthousiasme voor het vakgebied leg je makkelijk contact en weet je op een natuurlijke manier mensen mee te nemen.

  Je bent een echte teamspeler en stelt hoge eisen aan de kwaliteit van je werk.

  Wat bieden wij jou?

  Een zelfstandige en veelzijdige functie met volop ruimte voor eigen inbreng. Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op vast dienstverband voor 36 uur per week.

  Jouw inschaling is afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring en bedraagt maximaal €4.494,- bruto per maand (cao SGO, peildatum 1-10-2020) op basis van een 36-urige werkweek, gebaseerd op functieniveau 10.

  Wij zijn een moderne werkgever. Je krijgt bij ons uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, pensioen, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten.

  Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie-uren van te kopen.

  Solliciteren of meer weten?

  Enthousiast geworden? Solliciteer dan gelijk via de sollicitatiebutton. Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Jasper Meester (06 28 23 23 05).

  Related Keywords : API, ESB, Stuf, JSON, "data adviseur", "Data analist", "gemeente Drechtsteden", ICT, IT, Informatica, Geo-informatica, dataprincipes, gegevensmanagement, datawarehousing, basisregistratie, datastromen, datastroom, vacature

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier