Projectleider Ecologie
Grontmij
De Bilt, Netherlands
5 dagen geleden

Functieomschrijving

Voor ons team Ecologie zoeken we een ervaren projectleider ecologie om ons team Ecologie te versterken. We werken aan mooie projecten waarbij we biodiversiteit versterken in de steden en natuurgebieden van de toekomst.

Wil jij proces en vakinhoud combineren ontwikkel en jij je graag verder als top-ecoloog? Ik drink graag een kop koffie met je!’

Maarten Mouissie Teammanager Ecologie

In het team ecologie van SWECO staan vakinhoudelijke ontwikkeling en klantfocus centraal. Onze klanten en medewerkers waarderen dit.

Het team maakt daardoor een sterke groei door, zowel qua expertise als in omvang. Om onze groeiambitie waar te maken zijn we op zoek naar een ervaren projectleider ecologie met kennis van Natura 2000 en het PAS.

Het team bestaat uit soort- en systeem specialisten, breed georiënteerde (planstudie)ecologen en natuurbeschermingsjuristen.

Deze bevlogen groep (zie ook https : / / twitter.com / Swecologie) werkt aan aansprekende projecten zoals Natura 2000-beheerplannen, monitoring PAS, het Toekomstbestendig Ecologisch Systeem Markermeer-

IJmeer, doorontwikkeling van het Natuurpuntensysteem, de Grensmaas en het Natuurpakket Westerschelde. Ecologen van Sweco werken met onze klanten aan de biodiversiteit in de steden en natuurgebieden van de toekomst.

Ook zorgen we er voor dat het natuurbelang objectief, juridisch zuiver en deskundig wordt meegewogen in ruimtelijke plannen.

Als projectleider ecologie werk je samen met andere ecologen aan uitdagende natuurprojecten. Je bent hierbij als ervaren senior zowel verantwoordelijk voor het proces als de vakinhoud.

Daarnaast kan je deelprojectleider natuur zijn in grote planstudies voor wegen of waterveiligheid. Je zorgt hierbij voor de inhoudelijke kwaliteit, planning en budgetbewaking van projecten.

Tevens onderhoud je contacten met interne en externe opdrachtgevers en je bent in staat om dat netwerk uit te breiden en daaruit werk te genereren.

Een mooie kans voor een ecoloog met ambitie en visie!

Wij zoeken

 • Je hebt een afgeronde WO opleiding richting Ecologie;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in ecologische advisering, waarvan enkele jaren als projectleider, bij voorkeur in een commerciële omgeving;
 • Je hebt uitstekende kennis van de Wet natuurbescherming en het natuurbeleid;
 • Je hebt ervaring met het schrijven van Natura 2000-beheerplannen, PAS-gebiedsanalyses en passende beoordelingen;
 • Je bent klant-, kwaliteit, samenwerking- en doelgericht;
 • Je kan je bevindingen goed rapporteren en uitleggen aan klanten;
 • Een goed netwerk bij potentiele opdrachtgevers en onderscheidende kennis van bepaalde soortgroepen, ecosystemen of gebieden strekt tot aanbeveling.
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier