Traineeship ‘Fysieke leefomgeving en de Omgevingswet’
Bender Groep
Eindhoven
1 dag geleden

Voor frisse dwarsdenkers

Wil je een vliegende start maken binnen het ruimtelijk domein? Wil je jouw visie en ideeën over de ontwikkeling van nieuwe (woon)gebieden, bereikbaarheid van gemeenten, energietransitie, stimuleren van gezondheid en participatie en verduurzaming ten uitvoer brengen?

Ben jij die frisse dwarsdenker die het verschil wil maken bij de overheid? Ontdek dan de voordelen van het traineeship Fysieke leefomgeving en de Omgevingswet!

Wat ga je doen

Als trainee krijg je praktijkgerichte opleidingen en persoonlijke begeleiding waarmee je in korte tijd als volwaardig beleidsmedewerker aan de slag kunt bij onder meer gemeenten, provincies en waterschappen.

Zo bereiden we je voor op de grote veranderingen binnen het ruimtelijk domein als gevolg van de invoering van de nieuwe Omgevingswet.

Binnen het traineeship besteden we zowel aandacht aan de vakinhoudelijke eisen als aan je persoonlijke ontwikkeling. Zo krijg je naast de modules WRO, AWB, WABO en milieuwetgeving ook soft skills als netwerken, stakeholder- en projectmanagement en faciliteren.

Daarnaast komen praktische trainingen als de ontwikkeling van bestemmingsplannen en vergunningverlenging trajecten met de bijbehorende procedures ook aan de orde.

 • De omgevingswet speelt een rode draad door het traineeship. We nemen je mee in de veranderopgave die door deze wet wordt geïnitieerd;
 • de nieuwe manier van werken. Aan de hand van interactieve trainingen en praktijksituaties bereiden we je zo goed als mogelijk voor op het werken bij een organisatie die aan het veranderen is.

  Planning traineeship

  Het traineeship bij Bender start 6 april 2020 met een opleiding van drie weken op ons kantoor in Utrecht. De opleiding wordt gegeven door professionele trainers en docenten met een uitstekende staat van dienst.

  Vervolgens ga jij direct aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Tijdens de maandelijkse intervisie momenten deel je jouw praktijkervaringen met de andere trainees.

  Jij bent

  Een frisse dwarsdenker! Jij komt uit voor je eigen mening en ideeën maar weet dit altijd op een politiek correcte en goed onderbouwde manier te brengen.

  Je luistert goed naar andere motieven, past je aan waar nodig en je bent in staat om mensen te motiveren en inspireren. Dat jouw visie en ideeën soms op behoorlijk wat weerstand kunnen rekenen zie je juist als een uitdaging.

  Zelfstandig werken is voor jou geen probleem maar je betrekt ook zonder moeite anderen bij het oplossen van vraagstukken.

  Je maakt gemakkelijk verbinding met mensen om te komen tot het beste resultaat.

  Wat bieden wij jou?

 • Goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Leaseauto of reiskostenvergoeding
 • Opleidingen en trainingen via de Bender academie
 • Veel afwisseling en uitdaging in je werk
 • Maar Bender biedt meer dan een uitdagende baan binnen het ruimtelijk domein. Wij creëren een omgeving waar onze medewerkers zich gewaardeerd voelen en volop kansen krijgen.

  Door je uit te nodigen voor informatieve bijeenkomsten en gezellige feesten. Door je te vragen naar je mening en ervaringen.

  Door samen met jou een persoonlijk ontwikkelplan op te stellen. Bender zorgt voor uitdagend werk in een omgeving waar je je prettig voelt met volop kansen voor groei.

  Jij hebt

 • Een HBO / WO studie afgerond waarbij het publieke domein een rol speelt. Dit kan een meer technische, planologische of juridische studie zijn;
 • Minimaal 3 maanden relevante stage- en / of werkervaring bij een gemeente, provincie omgevingsdienst of waterschap;
 • Aantoonbare affiniteit met openbaar bestuur (in brede zin).
 • Lijkt deze functie iets voor jou? Bender dan snel bij!

  Via de sollicitatiebutton kun je jouw interesse kenbaar maken. Mocht je eerst meer informatie willen, dan geven wij je die uiteraard graag.

  Stel je vraag aan ruimtelijkdomein bendergroep.nl.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  voortzetten
  Aanvraagformulier