Installatietechnicus Werktuigbouwkunde bij Tata Steel IJmuiden
Tata Steel
Haarlem, Nederland
6 dagen geleden

Zoek jij een positie waarin je niet alleen op kantoor werkt, maar ook een deel in de fabriek. En zoek jij een grote variateit in techniek?

Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?

Als installatietechnicus ben jij samen met jouw collega’s in het team aangesteld om het onderhoud in goede banen te leiden.

Jij bent eigenaar van het mechanische deel van de installaties die in beheer zijn van jouw afdeling. Dagelijks kijk jij naar de prestaties van jouw machinepark.

Je bekijkt de storingen, stelt prioriteiten en zorgt ervoor dat de machines optimaal beschikbaar zijn.

Wij kijken samen naar beste baan en plek in de organisatie aan de hand van jouw profiel, opleiding en interesse!

Tata Steel staat aan het begin van de volgende fase van het digitale transformatietraject in onderhoud. Er liggen op werktuigbouwkundig vlak mooie uitdagingen bij Tata Steel.

 • Je treft regelmatig een combinatie van oude technieken en nieuwe technieken aan. Je krijgt te maken met mechanische technieken in de breedste zin van het woord;
 • van bouten en moeren tot pompen, motoren en complete tandwielkasten, van hydrauliek tot diverse soorten aandrijvingen. Alle denkbare werktuigbouwkundige componenten zijn bij Tata Steel terug te vinden.

  Maar wat maakt het nu echt leuk?

  De afwisseling tussen daadwerkelijk de fabriek in gaan en kantoorwerk. Om te zien hoe de installatie werkt en bij geplande revisies ben je een deel van je tijd in de fabriek en help je mee met het structureel oplossen van storingen.

  Het overige deel ben je op kantoor voor het doen van je analyses en plannen schrijven.

  Jij hebt de focus zoveel mogelijk op correctief beheer. Daarnaast heb je veel contact met de verschillende collega's in jouw werkgebied.

  Dit zijn veelal productie- en techniekafdelingen binnen de fabrieken. In sommige gevallen vorm je de schakel die werkt met interne en externe partijen zoals de eigen technische dienst en externe firma’s.

  Hoe jouw loopbaanpad eruit ziet?

  Afhankelijk van jouw kennis en ervaring, is de mogelijkheid om door te stromen richting installatiebeheerder. Voor bredere ambities, zoals leidinggevende, heb je de mogelijkheid om een hbo-opleiding te gaan doen.

  Herken jij jezelf hierin?

  Je vindt het leuk om in een team te werken, maar ook zelfstandig te werk gaat. Jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen installaties en weet ook wanneer je hulp van gespecialiseerde collega’s moet inroepen, daarnaast heb je :

 • Een volwaardig afgeronde mbo-4 opleiding richting werktuigbouwkunde of vergelijkbaar.
 • De vaardigheid om storingen snel te verhelpen, maar je voorkomt deze nog liever en daarom steek je jouw energie graag in preventief onderhoud.
 • Je weet alle ballen in de lucht te houden, ook als de druk toeneemt.
 • Je vindt het leuk om in een grote technische omgeving te werken.
 • Wat bieden wij jou?

  Een baan als installatietechnicus, waarbij je met collega’s in de fabrieken op ons 1500 voetbalvelden grote bedrijfsterrein, kunt sparren.

  In deze leuke functie bieden wij je onder andere :

 • Je ontvangt een basis maandsalaris dat afhankelijk van opleiding en ervaring tussen € 2.600,- en € 4.100,- bruto ligt.
 • Standaard minimaal 36 vrije dagen per jaar : 26 vakantiedagen en 10 adv-dagen.
 • 10% vaste toeslagen per jaar waaonder : een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag en daar bovenop : een variabele winstdeling.
 • Een eigen cao met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding
 • Wordt 70% bijdrage van je pensioenpremie betaald door Tata Steel
 • Daarnaast is vitaliteit en gezondheid belangrijk, dus je kunt korting op een sportschoolabonnement krijgen. Bovendien ben je in de mogelijkheid om deel te nemen aan gezamenlijke sportactiviteiten, zoals o.

  a. golf, wielrennen, hardlopen en roeien

  Wat is jouw werkomgeving?

  Je gaat aan het werk in één van onze fabrieken op ons terrein van 1500 voetbalvelden groot. Al meer dan 100 jaar maken wij in IJmuiden staal.

  Tata Steel beschikt over een geïntegreerde site en dat biedt toekomstperspectief. Wij weten als geen ander dat je staal samen maakt, met alle onderdelen die bij ons bedrijf horen.

  Tata Steel is wereldberoemd om de kennis, zoals die van het hoogovenproces. Het bedrijf is verankerd in de regio, vele voorgaande generaties hebben dit mogelijk gemaakt.

  Tata Steel vindt het belangrijk om een goede werkgever te zijn, waarbij een leven lang leren en ontwikkelen in de lengte of in de breedte mogelijk is.

  Het bedrijf heeft bewezen zichzelf keer op keer opnieuw uit te kunnen vinden en om te gaan met veranderende omstandigheden.

  Hiervoor moet iedereen zich blijven aanpassen. Verandering en vernieuwing staan daarom voorop.

  Als Installatietechnicus ben jij onderdeel van de technische beheer afdeling van één van de fabrieken. Hoe groot het team is, is per locatie verschillend.

  Duurzaamheid

  Groen staal, dat is onze weg vooruit, in product én in proces. De focus is verduurzaming en tegelijkertijd efficiëntie en innovatie.

  De resultaten, ook op het gebied van veiligheid en milieu, zijn afhankelijk van de stabiliteit van de processen. Om de stabiliteit en innovatiesnelheid te verbeteren, maken wij slim gebruik van de mogelijkheden die nieuwe digitale technologieën en automatisering bieden.

  Meer weten over Tata Steel? Via deze pagina vind je meer algemene informatie.

  Solliciteren of meer weten?

  We hebben diverse vacatures om jouw carrière in de techniek te starten, verder te ontwikkelen of te verrijken. Kom jij bij Tata Steel werken?

  Reageer dan direct zodat we met jou kunnen kijken wat past. Wij zijn enthousiast, jij ook?

  Wil jij eerst iets meer weten, neem dan contact op met Sophia Dekker via 06-50083472, stuur een WhatsApp of mail op : sophia.

  dekker tatasteeleurope.com.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier