Data Analist
ABN AMRO Bank
Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
6 dagen geleden

In het kort

ABN AMRO zit midden in de transitie naar een data- en innovatiegedreven organisatie, en jij kunt een duik nemen in ons pakhuis vol gegevens.

Kom jij tot interessante inzichten en verrassende conclusies op basis van klantdata? Neem je het voortouw bij nieuwe projecten, ben je binnen de bank een ambassadeur voor je vakgebied en kun je het belang van je werk perfect onder woorden brengen?

Dan hebben we jou nodig om onze data-organisatie naar het volgende niveau te brengen.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Als data analist ben je king / queen of the data-jungle van ABN AMRO. Je hebt een coördinerende rol binnen het team, ondersteunt junior data analisten bij complexe analyses en neemt bij de leiding als dat nodig is.

Ook pak je zelf ook allerlei datavraagstukken op. Je analyseert grote hoeveelheden gegevens en deelt interessante inzichten met de organisatie.

Daarnaast breng je data tot leven in interactieve dashboards, waarmee collega’s binnen de hele bank voortaan zelf standaardanalyses kunnen uitvoeren.

Zo leg je bijvoorbeeld de basis voor een tool die een betalingsachterstand signaleert voordat deze daadwerkelijk ontstaat.

Je helpt zakelijke klanten het perfecte investeringsmoment te kiezen. Of je automatiseert processen zo ver dat er geen papieren formulier meer aan te pas komt.

Het doel? Producten en diensten ontwikkelen die perfect aansluiten op de persoonlijke en financiële situatie van onze klanten.

Je werkomgeving

De afdeling Operations is het hart van de bank, met een backoffice-omgeving waar je als klant of medewerker altijd een keer mee te maken krijgt.

Simpelweg omdat we alle zakelijke en particuliere klanttransacties verwerken. En dat zijn er jaarlijks miljarden! Jij bent onderdeel van het Innovatie & Data Office.

Een jong team dat elke dag belangrijke bankprocessen monitort en optimaliseert. Dat doen we op een afdeling die bol staat van de uitdagingen, waar we het verschil maken met data en waar vol positieve energie wordt gewerkt aan allerlei innovatieve diensten en producten.

Je profiel

Als data analist sluit je aan bij het Innovation & Data Office, dat bestaat uit zo’n twintig man. Je gaat aan de slag op het snijvlak van innovatie en data.

Daarom is het belangrijk dat je niet alleen gestructureerd werkt en analytisch ijzersterk bent, maar ook flexibel en creatief.

Als analist vertaal je onze datastrategie naar operationele oplossingen en ben je binnen ABN AMRO een ambassadeur voor datagedreven ontwikkelingen.

Dat betekent : trainingen geven aan collega’s door de hele bank, samenwerking zoeken met andere afdelingen en het belang van je werk op een begrijpelijke manier promoten onder stakeholders.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel :

 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
 • Kennis en beheersing van adviesvaardigheden.
 • Basiskennis statistiek voor het uitvoeren van eenvoudige analyses.
 • Kennis van IT-landschappen en -systemen.
 • Kennis van en ervaring met MicroStrategy (of vergelijkbare tooling) voor databewerking en het ontwikkelen van client dashboards en operationele cockpits.
 • Kennis van en ervaring met Power BI.
 • Kennis van en ervaring met SQL, NoSQL, SAS en Teradata.
 • Kennis van en ervaring met managementrapportages en verschillende vormen van data-visualisatie.
 • Kennis van webanalytics tools en webdata.
 • Kennis van process mining en big data tooling is een pre.
 • We bieden

  Een plek op een van de meest dynamische, datagedreven en innovatiegerichte afdelingen binnen ABN AMRO. Dat betekent meer dan genoeg interessante projecten om je tanden in te zetten, toegang tot vrijwel alle data binnen onze organisatie, samenwerking met allerlei afdelingen en veel ruimte voor eigen initiatief.

  Met andere woorden : meer dan genoeg ruimte om je te ontwikkelen. In welke richting je ook wilt. Uiteraard is je salaris gewoon goed, net als je secundaire arbeidsvoorwaarden en opleidingsmogelijkheden.

  Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken.

  In Nederland en daarbuiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms nee’ als het risico van een product voor een klant te groot is.

  Klantbelang is ook : helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

  Wij bieden :

 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling
 • Step 2
  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier