Sales Performance Analyst
Altadis
Netherlands , Oosterhout
4 dagen geleden

Clausura : 02 / 07 / 2021 Over ons :

Imperial Brands is wereldwijd opererende organisatie. Onze producten worden verkocht in meer dan 160 landen. Imperial Brands legt zich toe op de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van shag, sigaren, sigaretten, vloeipapier en e-sigaretten.

Het hoofdkantoor van Imperial Brands is gevestigd in Bristol (UK). Imperial heeft toonaangevende merken voor de nationale en internationale markt.

Naast onze traditionele tabaksmerken (onder andere JPS, Gauloises, Davidoff, van Nelle, Drum, Brandaris en West) en Rizla werkt Imperial ook aan het merk blu.

blu is het vaping (elektronisch roken) merk dat in meerdere landen marktleiderschap heeft weten te behalen. Met blu werken we aan onze toekomst.

Werken bij Imperial Brands betekent werken bij een platte organisatie met een open, nuchtere, maar vooral ondernemende bedrijfscultuur met veel vrijheid en verantwoordelijkheid.

Je krijgt volop de ruimte voor opleiding en persoonlijke ontwikkeling en om mee te bouwen aan de toekomst van ons bedrijf, vanuit Nederland of internationaal.

Op de afdeling Sales Strategy & Planning zijn we op zoek naar een nieuw teamlid. We hebben een vacature voor de rol van Sales Performance Analyst , gesitueerd in Oosterhout.

Het team :

Als Sales Performance Analyst maak je onderdeel uit van het Sales Strategy & Planning team. Je rapporteert rechtstreeks aan de Sales Strategy & Planning Manager.

Het team is verantwoordelijk voor het bepalen en realiseren van de strategie per kanaal in lijn met de merkambities en de implementatie hiervan door zowel het Key Accountmanagement als Field Sales team.

Naast de Sales Performance Analyst bestaat het team uit een Customer Engagement & Planning Executive, Trade Segment Manager, Trade Segment Analyst en Furniture & Planogram Executive.

De rol :

Als Sales Performance Analyst richt jij je op het maken van rapportages voor het Field Sales team, bestaande uit 32 vertegenwoordigers onderverdeeld in vier regio’s met elk een eigen manager.

Door het opstellen en opvolgen van rapportages rondom distributie en marktaandeel van de producten van Imperial Brands, geef jij deze vier managers de juiste informatie om hun team op optimale wijze aan te sturen.

Uiteraard gaat je verantwoordelijkheid verder dan het maken van rapportages. Denk hierbij aan :

 • Trekken van juiste conclusies op basis van de rapportage
 • Identificeren van gebieden waar Imperial achterloopt op target
 • Maken van deep dives op de probleemgebieden om de oorzaak van het probleem te achterhalen en het aandragen van oplossingen.
 • Hiernaast houd je je bezig met het optimaliseren van de effectiviteit van het Field Sales team. Dit loopt uiteen van het opstellen van KPI’s, het monitoren van bonus resultaten tot het maken van vertegenwoordigersrayons en het optimaliseren van routes.

  Vanzelfsprekend werk je hierin nauw samen met je collega’s van Field Sales.

  Je hebt veel vrijheid om je eigen invulling te geven aan de rol. Door de terugkerende rapportages verder te automatiseren, creëer je tijd om te werken aan mogelijkheden om de resultaten van Imperial Brands te verbeteren.

 • Opstellen van een rapportage per regio om de regiomanagers te helpen in de aansturing van hun teams, het maken van een deep dive op een specifiek kanaal gevolgd door een plan van aanpak om onze marktaandelen te verhogen;
 • het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

  Jouw profiel :

 • Je beschikt over een commercieel gerelateerde HBO opleiding en hebt ten minste 3 tot 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Door je goede kennis van Excel ben je in staat om informatie om te zetten in overzichtelijke rapportages. Door je goede analytische vaardigheden kun je de relevante conclusies trekken, welke je weet om te zetten in concrete aanbevelingen van commerciële aard.
 • Ervaring met het werken met Power-BI, CallSmart en InSite Field Force is een pré.

 • Je bent zowel in staat om zelfstandig als in teamverband te werken. Daarnaast heb je goede communicatieve vaardigheden, spreekt vloeiend Nederlands en hebt goede kennis van de Engelse taal.
 • Het werken in een dynamische organisatie is iets waar je energie van krijgt. Je bent in staat je tijd effectief in te delen en de juiste prioriteiten te stellen.
 • Je werkt graag in een commerciële omgeving en grijpt kansen als je ze ziet. Doordat je goed kunt beargumenteren en standvastig bent, weet je anderen van jouw standpunt te overtuigen.
 • Daarnaast ben je oplossingsgericht.

  Wat bieden wij?

  Imperial Brands biedt een dynamische werkomgeving en een aangename werksfeer met een gezonde ambitie. Je inzet belonen we met een goed salaris en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand en een bonus.

  Daarnaast zijn er diverse doorgroeimogelijkheden binnen zowel de Nederlandse organisatie als internationaal.

  Geïnteresseerd?

  Heb je interesse in deze functie dan nodigen wij jou graag uit om te solliciteren.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier