Projectmanager Waterveiligheid
Sweco
De Bilt, NL
5 dagen geleden

Functieomschrijving

Droge voeten, veilige dijken, dat is wat ons drijft. Werken aan de grote dijkversterkingen door heel Nederland zoals Tiel-Waardenburg, het eiland Marken, de Sterke Lekdijk, zit in ons DNA.

Met steeds veranderende omstandigheden en uitgangspunten lopen wij voorop op het gebied van dijktechniek. Met projecten als de Brede Groene Dijk en Streefkerk Ameide Fort Everdingen brengen wij de nieuwste en innovatieve methodes in praktijk.

Projecten managen bij Sweco betekent samenwerken met opdrachtgevers en partners en het aansturen van ons eigen team van specialisten en adviseurs op resultaat.

Ben jij in staat het grotere geheel van de opgave te zien en zorg je voor werk en tevreden klanten? Ben je daarnaast in staat om ook tijdens deze corona crisis op een positieve manier in contact te blijven met je professionele omgeving, dan zoek ik jou!

Arjen van den Ouden, Teamleider Waterkeringen

De Afdeling Waterbouw waarbinnen het team Waterkeringen opereert, is werkzaam in het vakgebied van de natte infrastructuur.

Wij concentreren ons op dijken, kademuren en de waterbouwkundige kunstwerken. Dit doen we in alle fasen van projecten voor publieke opdrachtgevers (waterschappen, Rijkswaterstaat, provincies, gemeenten) en voor aannemers.

Hierbij vervullen wij in grote multidisciplinaire projecten veelal een centrale rol, zowel technisch inhoudelijk als procesmatig.

We verbinden de brede kennis die binnen Sweco aanwezig is om succesvolle projecten te realiseren.

 • Als projectmanager binnen het team Waterveiligheid heb je ervaring met sturen op samenwerking en het realiseren van (project)doelen;
 • met kennis van de inhoud. Voor jou staat onze klant centraal en je kent de uitdagingen van deze klant. Je ambitie is om de beste te zijn in je vak en je weet collega’s te motiveren om steeds het beste uit zichzelf te halen.

  Met jou als projectmanager krijgt onze klant een gesprekspartner die vooruit kijkt en stuurt op wat komen gaat en daardoor de controle op het halen van de projectdoelen niet verliest.

  Naast je rol in projecten gebruik je jouw opgebouwde netwerk en kennis van de markt om voorop te blijven lopen en nieuwe spraakmakende projecten binnen de Waterveiligheid te verwerven.

  Je weet wat er speelt in de wereld van het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) en adviseert teammanager en overig management in het succesvol opereren binnen dit belangrijke werkveld.

  Wij zoeken

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO-opleiding in de richting van de Civiele Techniek of Fysische Geografie of aantoonbare affiniteit met het vakgebied;
 • Je hebt minimaal tien jaar relevante en aantoonbare werkervaring waarvan minstens vijf jaar als Projectmanager in de natte infrastructuur waarbij je kunt leunen op mooie referentieprojecten;
 • Een actief netwerk bij Waterschappen en het HWBP is een pre.

 • Je bent klantgericht, doelmatig, commercieel ingesteld, samenwerkingsgericht en je hebt een aantoonbaar bewezen netwerk bij private en / of publieke partijen.
 • Je weet marktsignalen om te zetten in concrete opdrachten voor Sweco;
 • Je bent een behendig gesprekspartner die makkelijk schakelt op verschillende niveaus;
 • Vanuit je deskundigheid weet je het projectmanagement verder te professionaliseren en ben je een coach voor minder ervaren collega’s binnen het projectmanagement.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier