Verpleegkundige Nierziekten
Radboudumc
Nijmegen, Netherlands
1 dag geleden

Functie

Je werkt als verpleegkundige nierziekten met circa 30 collega’s in een zelfsturend team, waarin je met elkaar het werk verdeeld en ook onderling werkafspraken maakt.

Een sterk sociaal team waarin we rekening houden met elkaar en waarin iedereen de ruimte heeft zichzelf te zijn en het beste uit...

Functie

Je werkt als verpleegkundige nierziekten met circa 30 collega’s in een zelfsturend team, waarin je met elkaar het werk verdeeld en ook onderling werkafspraken maakt.

Een sterk sociaal team waarin we rekening houden met elkaar en waarin iedereen de ruimte heeft zichzelf te zijn en het beste uit zichzelf te halen.

In deze functie werk je in een academische setting met heel diverse acute én chronische patiënten, met zowel complexe als zeldzame nieraandoeningen.

Patiënten die vaak elders niet (meer) geholpen kunnen worden. Je verleent hoogwaardige, persoonsgerichte en multidisciplinaire academische zorg aan patiënten die voor diagnostiek en behandeling overgenomen worden van andere centra of die voor een niertransplantatie bij ons verblijven.

Maar je hebt ook een belangrijke rol in de behandeling van patiënten die met acute nierfunctiestoornissen worden opgenomen.

Daardoor heb je zowel met interne / beschouwende als chirurgische problematiek te maken.

De diversiteit van onze patiëntenpopulatie zorgt voor veel afwisseling in je werk. De impact op het leven van een patiënt (en hun omgeving) die een nieraandoening of -transplantatie met zich meebrengt, maakt dat naast het fysieke aspect ook psychosociale zorg een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden is.

Op onze afdeling ben je als verpleegkundige echt in de lead bij de behandeling van patiënten. Weliswaar is de arts eindverantwoordelijk, maar als verpleegkundige heb je veel in te brengen en wordt jouw mening oprecht meegewogen.

Je gaat werken in een zelfsturend en collegiaal team waarin we op een gelijkwaardige en open manier met elkaar omgaan. Samen gaan we voor de allerbeste zorg aan patiënten, maar we zorgen ook goed voor elkaar.

Je werkt als verpleegkundige nierziekten op een afdeling met een echte leercultuur. Een afdeling waar we je in de breedste zin veel ruimte en mogelijkheden bieden voor je verdere ontwikkeling.

Bijvoorbeeld door je te verdiepen in een aandachtsveld dat aansluit bij je persoonlijke behoefte en interesse of door een rol te spelen in verpleegkundig onderzoek.

We zijn een afdeling waarin we elkaar uitdagen en stimuleren om je te blijven ontwikkelen en onderling kennis te delen. Daarbij vinden we het belangrijk dat je hierin zélf initiatief neemt.

Zo sta je nooit stil in je vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling.

Onze afdeling is continu in verandering en ontwikkeling. Medische innovatie is bij ons aan de orde van de dag. Behandelmethoden en technieken worden doorlopend vanuit wetenschappelijk onderzoek verbeterd.

Op deze manier blijf je als verpleegkundige leren en je loopt altijd voorop in je vakgebied.

Afdeling

Als verpleegkundige ga je werken op de verpleegafdeling Nierziekten van het Radboudumc; een landelijk expertisecentrum voor zeldzame nieraandoeningen en niertransplantatie.

Samen met de Dialyseafdeling, staf, lab, poli en de medische staf vormen we het Thema Nier van ons ziekenhuis.

Afdeling

Als verpleegkundige ga je werken op de verpleegafdeling Nierziekten van het Radboudumc; een landelijk expertisecentrum voor zeldzame nieraandoeningen en niertransplantatie.

Samen met de Dialyseafdeling, staf, lab, poli en de medische staf vormen we het Thema Nier van ons ziekenhuis.

De verpleegafdeling Nierziekten richt zich op onderzoek en behandeling van nierziekten, inclusief alle vormen van nierfunctievervangende behandeling.

Het doel van de thematische samenwerking is, om de zorg zo goed en efficiënt mogelijk rond de nierpatiënt te organiseren.

Hierbij staan het belang en de behoefte van patiënten en hun naasten centraal. Daarin zetten we graag een stapje extra voor de patiënt, ook als dat misschien niet direct van ons gevraagd wordt.

Met elkaar werken we als een hecht en gedreven team en met betrokkenheid samen aan de beste persoonsgerichte academische zorg voor een grote diversiteit aan patiënten.

We zijn één van de drie academische dialysecentra in Nederland waar ook kinderen worden gedialyseerd en we behoren tot de grootste centra op het gebied van niertransplantaties in Nederland.

Verpleegkundige in het Radboudumc

Bij ons werken zo’n 2.000 verpleegkundigen, verspreid over vele afdelingen, thema's en centra. Volledig georganiseerd rondom de patiënt.

Zo bieden we de patiënt altijd de meest innovatieve en persoonsgerichte zorg.

Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief.

En in nauwe samenwerking met ons netwerk. We willen significant impact on healthcare hebben. Elke dag willen we het beter doen.

Elke dag streven naar betere zorg, onderzoek en onderwijs. Elke dag beter begrijpen hoe ziektes ontstaan, hoe we ze kunnen voorkomen, behandelen en genezen.

Zo krijgt iedere patiënt altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor. Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent.

Onze collega’s vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Profiel

Je bent een BIG-geregistreerd en mbo- of hbo-gediplomeerd verpleegkundige, die bewust kiest voor het specialisme Nierziekten in een academische omgeving.

Je vindt het boeiend om zorg te verlenen aan zowel chronische als aan acute patiënten. Daarbij schakel je makkelijk tussen de patiënten en houd...

Profiel

Je bent een BIG-geregistreerd en mbo- of hbo-gediplomeerd verpleegkundige, die bewust kiest voor het specialisme Nierziekten in een academische omgeving.

Je vindt het boeiend om zorg te verlenen aan zowel chronische als aan acute patiënten. Daarbij schakel je makkelijk tussen de patiënten en houd je altijd het overzicht in je werk, ook als het hectisch is.

Bovendien ben je communicatief sterk, sta je stevig in je schoenen, vind je psychische begeleiding van patiënten en hun naasten interessant en werk je graag en goed in teamverband samen.

Verder wil je jezelf vakinhoudelijk en persoonlijk blijven ontwikkelen, houd je van dynamiek in je werkomgeving en wil je betrokken zijn bij innovatie en vernieuwing in de zorg.

Ook herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier