Soldaat Chauffeur Wissellaadsysteem
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Garderen
2 uur geleden

Dit ga je doen

Als Chauffeur Wissellaadsysteem ben jij verantwoordelijk voor jouw eigen voertuig, lading en uitvoering van ritten. Je lading kan bestaan uit goederen, maar ook personeel.

Je rijdt ritten ter ondersteuning van alle defensieonderdelen in binnen- en buitenland. Ook het ondersteunen van oefeningen en missies is een onderdeel van jouw taak.

Tijdens al deze transportopdrachten worden goederen vervoerd in containers en op flatracks met behulp van vrachtauto's met een wissellaadsysteem.

Door middel van het wissellaadsysteem ben jij niet afhankelijk van externen voor het beladen van jouw lading en kun je alle soorten lading vervoeren.

Denk aan eten en drinken, reservedelen, maar ook brandstof en munitie voor militaire operaties.

Wanneer je voldoende rijervaring hebt opgedaan als chauffeur wegvervoer, kun je doorstromen als (leidinggevend) korporaal of verder als chauffeur van een zware trekker met oplegger bij een Zwaartransport Compagnie.

Ook kun je doorstromen als (onder)officier. De minimale eisen om door te kunnen stromen als onderofficier zijn VMBO GL / TL.

Om door te kunnen stromen als officier, moet je minimaal in het bezit zijn van een HBO diploma.

Bij aanvang van de functie (na het afronden van de Algemene Militaire Opleiding en vakgerichte opleiding) moet je in het bezit zijn van het Civiel Rijbewijs B.

Heb je deze niet in bezit? Dan helpft Defensie jou bij het behalen van het rijbewijs en de vergoeding hiervan. Je bent wel zelf verantwoordelijk voor het tijdig behalen van het rijbewijs.

Let op : Er zijn meerdere opkomstmomenten (startdata) in het jaar. De opkomstdatum waar jij voor in aanmerking komt wordt pas later bepaald.

Dit is onder andere afhankelijk van de uitslag van het Psychologisch Onderzoek, de Medische keuring en het veiligheidsonderzoek.

Zodra alle onderdelen van het sollicitatietraject positief zijn afgerond wordt de startdatum met jou besproken en vastgelegd.

Hier ga je werken

Je gaat werken bij het Bevoorrading en Transport Commando (B&TCo). Dit is dé logistieke eenheid van de Koninklijke Landmacht.

Het B&TCo heeft haar hoofdlocatie op de Generaal-majoor Kootkazerne in Stroe. Daarnaast zitten er meerdere kleinere transporteenheden verspreid over Nederland, waar je mogelijk na jouw startfunctie terecht kan als chauffeur of planner.

Na indiensttreding volg je eerst de Algemene Militaire Opleiding in Oirschot of Assen. Na afronding start je met de vakgerichte opleiding.

Indien jij nog niet over een rijbewijs beschikt volg je aanvullend de rijopleiding bij het Opleidings- en Trainingscentrum Rijden in Oirschot.

De opleiding duurt in totaal ongeveer 10 maanden.

Als Militair neem je deel aan verschillende oefeningen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je, net zoals elke Militair, uitgezonden kunt worden.

Weekagenda

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend

 • Compagniesappel, aansluitend 5 kilometer hardlopen
 • Beladen voor rit
 • Rit Garderen - Oirschot
 • Lading lossen en nieuwe lading oppakken
 • Beladen rit Duitsland
 • Beladingslijsten controleren
 • Rit Garderen - Duitsland
 • Rit Duitsland - Garderen
 • Middag

 • Beladingslijsten controleren
 • Vrachtbrieven opmaken voor rit
 • Rit Oirschot - Garderen
 • Beladingslijsten controleren
 • Fitnessen
 • Rit Garderen - Duitsland
 • Rit Duitsland - Garderen
 • Avond

 • Overnachting in Duitsland
 • VMBO Basis

  Minimale opleidingseis is VBMO BB

  Je bent tussen de 17 jaar en 6 maanden en 27 jaar en 11 maanden

  Een bril of lenzen is geen probleem.

  Je hebt een zwemdiploma nodig

  Je groeit persoonlijk

  Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

  Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend zijn.

  Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

  We leiden je op

  Algemene Militaire Opleiding (AMO)

  Tijdens de gehele AMO staat je militaire vorming centraal. Je wordt onder meer getraind in de onderdelen bivak, je krijgt de gevechtsopleiding buddysysteem, je leert schieten, exercitie, hindernisbaan, kaartlezen, militaire ethiek, militair recht en natuurlijk veel sport.

  Ook wordt aandacht besteed aan mentaal en fysiek zware, grensverleggende activiteiten.

  Functie Opleiding (FO)

  Tijdens de Functie Opleiding leer je het vak dat je bij Defensie gaat uitoefenen. Deze opleiding duurt 3 tot 6 maanden. De opleidingscentra bevinden zich op diverse plaatsen in Nederland.

  Waar je jouw FO gaat volgen hangt af van het wapen of dienstvak waar je gaat werken.

  Train je fit

  Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

  Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

  Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 1

  Jouw loopbaan

  Als soldaat op een Scania krijg je meteen een grote verantwoordelijkheid, je zorgt ervoor dat de eenheden op tijd hun spullen krijgen

  Na een aantal jaar krijg je de kans om korporaal te worden. Je bent tevens plaatsvervangend groepscommandant

  Je besluit een studie op kosten van Defensie te gaan volgen. Hiermee kun je onderofficier worden bij een transporteenheid

  Video afspelen

  Alles over de sollicitatie

  2 : 48

  Voorlichting Landmacht (optioneel)

  Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

  Invullen vragenlijsten

  Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

  Psychologisch Onderzoek (PO)

  Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Kennismakingsdagen Landmacht

  Je komt langs bij de Landmacht om een paar dagen ervaring op te doen (hier word je voor uitgenodigd, hoef je dus niet zelf te doen).

  Hier kun je laten zien en zelf ervaren of werken bij de Landmacht iets voor jou is.

  Medisch Onderzoek

  Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

  Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

  Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

  Veiligheidsonderzoek (VO)

  Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Aanstelling

  Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier