Productmanager Bodemgezondheid
eurofins
Wageningen, NL
23 uur geleden

Beschrijving van het bedrijf

Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd life sciences bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies.

Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor levensmiddelen, water, milieu, cosmetica, farmaceutische producten en contract research voor agro science.

Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in testing en laboratorium services in genomics, forensics, CDMO, advanced material sciences, medicijnontwikkeling en clinical studies.

Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau en expertise.

Eurofins bestaat wereldwijd uit ruim 50.000 medewerkers, verdeeld over 800 hyper moderne laboratoria en is actief in 50 landen met een pro-forma omzet van 5.

4€ in 2020. Naast zeer sterke autonome groei met velen eigen start-ups heeft Eurofins in 2020 in verschillende landen een totaal van ruim 25 acquisities gedaan.

Eurofins Agro Nederland is informatieleverancier en kennispartner voor de akker- en tuinbouw, melkveehouderij en glastuinbouwsector.

Met een compleet pakket van monstername, innovatieve analyses en heldere adviezen geven wij ondernemers in de agrarische sector handvatten voor productiezekerheid en rendementsverbetering.

Op jaarbasis worden ruim 500.000 monsters geanalyseerd. Eurofins Agro Nederland heeft een vestiging in Wageningen een biedt werk aan ongeveer 300 medewerkers.

Functieomschrijving

De Productmanager Bodemgezondheid is verantwoordelijk voor het productassortiment open teelten. Je weet de producten te positioneren als nuttige managementtools voor zowel de teler als de adviseur.

Hierbij ligt de focus op het onderzoek naar bodemleven, pathogenen en aaltjes en bijbehorende adviezen. Een goede bodemgezondheid, weerbaarheid, organische stof management en het beheersen van bodem gebonden ziektes staan hierbij voorop.

In deze functie ben je dé centrale spil tussen het Laboratorium, Marketing & Communicatie, Sales en Development. Je beschikt over een breed netwerk van telers, adviseurs, onderzoekers en beleidsmakers om actuele ontwikkelingen op de voet te volgen en Eurofins Agro adequaat te promoten.

Als productmanager ben je eindverantwoordelijk voor omzetgroei door productoptimalisaties en -innovaties. Je overziet het totale proces van monstername tot en met advisering en stemt af met ondersteunende afdelingen en / of externe (kennis) leveranciers.

Je focus is de thuismarkt Nederland in combinatie met internationale projecten.

Functie-eisen

 • Minimaal een Hbo-diploma en aantoonbare marktervaring, bij voorkeur in de agrarische sector;
 • Je hebt specifieke advieskennis over bodemgezondheid, bodemleven, pathogenen en aaltjes;
 • Commercieel inzicht;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Je bent proactief en je denkt in oplossingen;
 • Kennis van moderne kantoorautomatisering en statistiekpakketten;
 • Beheersing van Engels in woord en geschrift is noodzakelijk.
 • Aanvullende informatie

  Ons aanbod

  Wij bieden een uitdagende functie binnen een moderne werkomgeving die resultaat- en vernieuwingsgericht is. Het salaris past bij het niveau van de functie, aangevuld met een eigentijds pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

  Geïnteresseerd?

  Ben je enthousiast geworden en zie jij jou zelf in deze rol? Reageer dan voor 1 september 2021 via het sollicitatieformulier of per post naar Eurofins Agro t.

  a.v. afdeling HRM, Postbus 170, 6700 AD te Wageningen. Voor vragen en / of meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Anne Bosma, Teamleider Sales Agro, 06-21906073.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier