(Senior) Auditor
APG
Heerlen
52 dagen geleden

Functie

Ben jij die volwaardige sparringpartner voor het management die mogelijke verbeteringen signaleert in de interne beheersing van bedrijfsprocessen?

Wil je werken in een innovatieve, internationale omgeving met doorgroeimogelijkheden? Leg je vanuit je onderzoeken (proces)risico’s bloot binnen de business en reik je oplossingen hiervoor aan?

Dan komen we graag met jou in contact!

APG is een pensioenuitvoerder die in opdracht van een aantal pensioenfondsen het pensioen regelt van 4,5 miljoen mensen.

We verzorgen het pensioen van één op de vijf gezinnen in Nederland.

Er gebeurt veel op het gebied van pensioen. Het Nederlandse pensioenstelsel wordt waarschijnlijk op korte termijn gewijzigd.

Wanneer het pensioenstelsel verandert, wil APG daar als pensioenuitvoerder klaar voor zijn. We zijn een jong en dynamisch bedrijf waar nu en de komende jaren veel verandertrajecten plaatsvinden.

Een zeer interessante, dynamische en verbindende omgeving om je verder in te kunnen ontwikkelen. Zo maken wij in onze aanpak gebruik van data-

analyse, besteden wij aandacht aan soft controls en bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan innovatieve trajecten bij de Brightlands Smart Services Campus.

Ook bestaat de mogelijkheid om na 4 tot 6 jaar door te stromen naar een van de business units.

Als gedreven, proactieve en ervaren (Senior) auditor controleer jij kritisch de APG-bedrijfsonderdelen door het houden van in het bijzonder operationele audits.

Het kunnen optreden als een volwassen- en professionele gesprekspartner van de business is een belangrijk onderdeel van jouw werk, omdat jouw adviezen over de inrichting en verbetering van de interne beheersing onmisbaar zijn.

Je werkt voor verschillende (interne) klanten op het gebied van pensioenen, deelnemingen, verzekeringen en vermogensbeheer.

De operationele audits die wij uitvoeren zijn gericht op de kwaliteit en de beheersing van alle aspecten van de bedrijfsvoering.

Deze zijn gebaseerd op de bedrijfsdoelstellingen, waarbij governance, managementprocessen en risicobeheersing mogelijke onderzoeksobjecten zijn.

Hieraan ten grondslag liggen een risico gebaseerde planning en (al dan niet ad hoc) verzoeken van de raad van bestuur, raad van commissarissen, toezichthouders en klanten.

Profiel

Je bent in bezit van een afgeronde wo-opleiding aangevuld met een postdoctorale opleiding als Register Accountant (RA) dan wel nog in opleiding tot RA.

Om succesvol te kunnen zijn in deze rol heb je meerdere jaren relevante ervaring op het gebied van audit. Bij voorkeur heb je deze ervaring opgedaan binnen een accountantsorganisatie.

Aanvullende kennis van en ervaring met vermogensbeheer, pensioenen, verzekeringen is een serieuze pré. Verder neem je mee : een professionele houding, proactief en eager.

 • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en eigenaarschap;
 • tussen de 2 tot 8 jaar relevante ervaring op het gebied van audit;
 • verbinding kunnen leggen met collega’s en je bent een goede gesprekspartner op alle niveaus;
 • flexibiliteit en de bereidheid om zowel vanuit onze kantoorlocatie in Heerlen als in Amsterdam werkzaam te zijn;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • schriftelijke communicatie en probleemanalyse op WO niveau.
 • Aanbod

  APG vindt goed werkgeverschap essentieel. Naast een marktconform salaris tussen € 5.585,88

  en maximaal € 7.865,60 bruto per maand (o.b.v. 40 uur per week).

  Een goed salaris, korting op je ziektekosten, ruime opleidingsmogelijkheden (mogelijkheid om te promoveren) en een goede pensioenregeling zit allemaal in ons arbeidsvoorwaardenpakket.

  Maar bij een moderne organisatie en een moderne werknemer hoort meer zoals sportfaciliteiten, uitgebreide health check, flexibel, thuis of in deeltijd werken.

  Daarnaast zijn de informele sfeer en open werkruimtes illustratief voor de werksfeer op onze kantoren in Heerlen en Amsterdam.

  APG vindt goed werkgeverschap essentieel. Talent wordt gekoesterd en dat waarderen zowel onze werknemers als externe instanties als het Top Employers Institute, die onafhankelijk onderzoek doet naar goed werkgeverschap.

  Werken bij APG betekent werken bij de top van werkgevers van Nederland. APG mag zich dan ook sinds 2008 Top Employer en Top ICT Employer noemen.

  Solliciteren
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier