Functioneel beheerder
Justitieel Complex Zaanstad
Gouda
3 dagen geleden

Functie omschrijving

De 15.000 medewerkers van de Dienst Justitiële Inrichtingen werken met tientallen geavanceerde informatiesystemen die hen ondersteunen bij hun werk.

Jij zorgt er als ervaren functioneel beheerder voor dat deze applicaties goed functioneren. En dat jij en je team van toegevoegde waarde zijn voor de eindgebruikers in het veld.

Registers waarin is vastgelegd welke gedetineerden wanneer met verlof gaan. De landelijke planningstool voor de busjes die van gevangenissen naar rechtbanken rijden.

Het systeem waarin medewerkers hun uren schrijven. En de geavanceerde software voor de nieuwe elektronische enkelbanden.

Bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) draaien behoorlijk wat systemen. Jij ondersteunt de gebruiker hierbij en gaat met hen in gesprek over verbeteringen.

Het werk van functioneel beheerder is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd, zo ook bij ons. De afdeling Functioneel Beheer en Dienstenmanagement in Gouda is volop in beweging.

We groeien flink, en het functioneel beheer richt zich meer en meer op ontwikkeling. Voor jou betekent dit dat je een regierol hebt.

Je bent een belangrijke gesprekspartner van de productowner en maakt de vertaalslag tussen de gebruikers en de applicatieontwikkelaars.

Je gaat dus samen met de klanten aan de slag om de gewenste applicatie of software te bedenken, passend bij hun proces en vraag.

Ook bezoek je op dit moment veel online verschillende inrichtingen in het land om de gebruikers van onze systemen te ondersteunen.

Jouw voornaamste doel? IV-systemen zo goed mogelijk laten aansluiten op hun werkprocessen. Kunnen de DJI-medewerkers zonder problemen met de applicaties overweg?

Wat missen zij nog om goed en veilig hun werk te kunnen doen? Deze en andere vragen neem je mee terug naar je DevOps-team en vertaal je naar technische aanpassingen of nieuwe applicaties.

En altijd kijk je vooruit. Voorzie je risico’s? Dan communiceer je die op managementniveau. Ook ben je verantwoordelijk voor een productplan, ontwikkel je standaardprocedures die van belang zijn voor jouw werk en neem je de leiding bij storingen.

Peter Spaans over zijn baan bij functioneel beheer :

Het vak van functioneel beheerder is de afgelopen jaren veranderd; het is van het ouderwetse’ beheer veel meer richting ontwikkeling gegaan.

Praatte ik voorheen met interne gebruikers en ICT’ers, in mijn nieuwe rol zit daar een laagje boven en overleg ik met informatiemanagers en leidinggevenden van de organisaties waar we mee samenwerken.

Wil de klant, in mijn geval de Dienst Vervoer en Ondersteuning, een nieuw systeem waarvan ik weet dat de techniek over twee jaar verouderd is?

Dan vind ik daar natuurlijk wat van en ga ik het gesprek aan. Je bent als functioneel beheerder bij DJI dus ook een adviseur.

Helma van Dijken over haar baan bij functioneel beheer :

Wat mijn rol als ketencoördinator zo leuk maakt, is dat we het echt als team doen. Er zijn geen commerciële targets of onderlinge competitie.

Wij gaan voor een gezamenlijk doel : zorgen dat DJI haar taken zo goed mogelijk kan uitvoeren. Neem je mensen hun vrijheid af, dan krijg je er als organisatie heel veel taken en verantwoordelijkheden bij, bijvoorbeeld op het gebied van zorg en veiligheid.

Wij dragen daaraan bij door te zorgen dat de berichtenuitwisseling tussen DJI en ketenpartners als de politie en het OM continu op orde is.

Hier lees je het hele interview met Peter en Helma.

Functie-eisen

Jij hebt een passie voor je vak en denkt in mogelijkheden en kansen. De komende tijd sta je voor een belangrijke verandering binnen Functioneel Beheer en Dienstenmanagement : we gaan namelijk over op werken in DevOps-teams.

Je specialiseert je daarom in de diverse systemen en technologieën waarvoor jouw team verantwoordelijk is. Samenwerken gaat je goed af.

Je durft het voortouw te nemen, verbetervoorstellen aan te dragen en weet IT-collega’s en eindgebruikers te verbinden. Binnen no time bouw je een netwerk op en je ziet graag met eigen ogen wat er op de werkvloer met jouw systemen gebeurt.

 • Je hebt een hbo- of wo-diploma in een relevante richting, bijvoorbeeld informatiemanagement, en kennis van en ervaring met functioneel beheer.
 • Je bent goed in het signaleren en analyseren van verstoringen.
 • Je bent besluitvaardig en voelt je verantwoordelijk voor jouw deel van de informatievoorziening.
 • Je kunt goed adviseren, mondeling en schriftelijk rapporteren en presenteren.
 • Je hebt kennis van projectmatig werken (PRINCE2 of agile / scrum).
 • Je hebt uitstekende kennis van BiSL, beheerprocessen (ITIL Foundation) en testen (Testen Foundation of Tmap).
 • Arbeids voorwaarden

 • Salaris niveau schaal 10, schaal 11
 • Maand salaris Min €2.756 Max. €5.039 (bruto)
 • Dienst verband Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36
 • Overige arbeids voorwaarden

  Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd.

  Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst.

  Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden.

  Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier