Manager Engineering
GVB
Diemen, NL
4 dagen geleden

Manager Engineering

Vacature, HBO / Bachelor, 36, Diemen

Lonneke Burghart

06-51540015 Solliciteren

 • Techniek
 • Manager Engineering
 • Vacature Manager Engineering

  HBO / Bachelor, 36, Diemen

  Solliciteren

  Binnen deze functie ben je verantwoordelijk voor het aansturen van een team van 12-15 technici. Het team bewaakt de prestaties van de aan hen toegewezen voertuigseries.

  Opleidingsniveau

  Ben jij de geschikte kandidaat?

  Solliciteer direct op deze vacature

  Jouw contact bij GVB :

  Lonneke Burghart

  senior Recruiter Techniek & Staf

  Afdelingsinformatie

  Binnen GVB verzorgt het bedrijfsonderdeel Railmaterieel, met ongeveer 300 medewerkers, het technisch onderhoud, de revisie en modificaties van trams en metro’s.

  Het voertuigenpark bestaat uit meer dan 300 railvoertuigen, verdeeld over vijf typen. Vanuit uitdagende prestatie indicatoren focust Railmaterieel zich op een optimale performance van het voertuigenpark in termen van veiligheid, betrouwbaarheid, beschikbaarheid en comfort, tegen een concurrerend kostenniveau.

  Binnen Railmaterieel is de afdeling Technisch Beheer primair verantwoordelijk voor een innovatief strategisch beheer van de assets : de samenstelling en optimalisatie van het voertuigenpark.

  De afdeling ontwikkelt en bewaakt de technische onderhoud- en modificatie programma’s voor de werkplaatsen. De uitvoering daarvan wordt belegd bij een hoofdwerkplaats voor het groot onderhoud en twee lijnwerkplaatsen voor kortdurend onderhoud.

  Daarnaast ondersteunt de afdeling de werkplaatsen met technisch onderzoek en advisering, centrale productieplanning, configuratiebeheer, technische opleidingen, documentatie en kwaliteitscontroles.

  Je baan

  Binnen deze functie ben je als manager Engineering verantwoordelijk voor het aansturen van een team van 12-15 technici. Het team bewaakt de prestaties van de aan hen toegewezen voertuigseries, initieert technische maatregelen om de doelstellingen te realiseren op het gebied van Betrouwbaarheid, Beschikbaarheid, Veiligheid en Kosten.

  Je actualiseert onderhoudsconcepten en het meerjaren(onderhoud)programma voor Railmaterieel. Daarnaast ben je als manager Engineering verantwoordelijk voor het maken van verbetervoorstellen gebaseerd op analyses en waarnemingen uit de praktijk.

  Je behandelt alle modificatiewensen en -eisen van de afdeling Vervoer / Commercie en beoordeelt samen met jouw team functioneel deze modificaties.

  Binnen deze functie fungeer je ook als contactpersoon richting de werkplaatsen en voer je gesprekken met leveranciers om belangen van GVB Railmaterieel te behartigen.

  Tevens ben je in staat de voorkomende veiligheidsstoringen te onderzoeken en verbetervoorstellen in te dienen om de veiligheid van het materieel te waarborgen.

  Kortom jij en je team dragen maximaal bij om de uitval van voertuigen tijdens de exploitatie tot een minimum te beperken, zodat de reiziger kan rekenen op een betrouwbaar en veilig voertuig tijdens de dienstregeling.

  Je profiel

  Je bent als manager Engineering in het bezit van een HBO / WO-diploma in technisch (-bedrijfskundige) richting aangevuld met relevante trainingen en hebt minimaal 5-10 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie in een technisch / commerciële omgeving.

  Je hebt aantoonbaar leidinggevende ervaring en capaciteiten. Kennis van en / of ervaring met moderne onderhoudsconcepten zoals RCA, RCM, RBM, FMECA is een grote pre. Verder geldt :

 • Kennis van asset management en de ISO-55000 standaard;
 • Engels en / of Duits / -taal is een pre;
 • Ervaring met SAP of vergelijkbaar ERP-systeem is een pre;
 • Kennis van en / of ervaring met rail- en voertuigtechniek is een pre.
 • ervaring om de samenwerking tussen engineering en productie te optimaliseren is een pré.
 • Wij zoeken een manager die snapt waar het in de techniek om gaat en weet wat wel kan en wat niet kan. Je bent duidelijk in je verwachtingen, je brengt structuur aan en je stuurt actief op de juiste houding en het juiste gedrag.

  Je hebt ervaren dat voorbeeldgedrag de sleutel is tot succesvol veranderen. Veiligheid voorop, integer handelen, openheid, klantgerichtheid, hulp vragen en geven, efficiënt werken en luisteren naar medewerkers is voor jou vanzelfsprekend.

  Je sluit met jouw stijl van leidinggeven aan op de ontwikkelfase van je afdeling en je team. Je bent zichtbaar als leidinggevende en omgevingsbewust.

  Je communiceert helder en schakelt makkelijk tussen verschillende niveaus.

  De arbeidsvoorwaarden

  Het salaris voor deze functie bedraagt minimaal € 4.189, en maximaal € 5.897,- per maand obv 36 uur per week (schaal 11A).

  Daarnaast heeft GVB goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder o.a. een 13e maand, pensioen bij ABP, tegemoetkoming in de ziektekostenverzekering, studiefaciliteiten waardoor jij je kunt blijven ontwikkelen en vrij reizen met GVB in Amsterdam e.o.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier