Regime Beheerder ATEX en SCIOS
Tata Steel
IJmuiden, Nederland
5 dagen geleden

Als Technisch inspecteur op het gebied van ATEX en SCIOS ben jij de aangewezen persoon om ervoor te zorgen dat onze installaties compliant zijn.

De technisch beheerafdelingen rekenen op jou!

Wat ga je doen?

In de functie van Technisch Inspecteur ga jij je bezighouden met inspecties van installaties, specifiek op het gebied van ATEX en SCIOS.

Het betreft inspecties ten aanzien van integriteit van installaties en of ze conform zijn aan wet- en regelgeving. Jouw focus ligt op het compliant zijn aan de gestelde normen en dat het bewijs vastligt dat het is gedaan.

In principe zul je de inspecties zelf doen, maar het gaat om een aanzienlijk aantal installaties. Daardoor zul je externe inspecteurs inschakelen om alle installaties tijdig te inspecteren.

Jij hebt regelmatig contact met deze inspecteur en je controleert en accordeert de rapportages die zij uit de inspecties opstellen.

Het gaat veelal om onderdelen van installaties waar branders en brandbare gassen een rol spelen. Deze zijn te vinden in fabrieken over ons hele terrein, zoals de Kooks- en Gasfabrieken en de Hoogovens in het zuidelijke deel, maar ook bij de walserijen en fabrieken waar coating wordt aangebracht op het staal in het noordelijke deel.

Jij bent daar veel aanwezig voor overleg met de technisch beheer afdelingen van de installaties, zo’n 40% van je tijd. De overige tijd ben je werkzaam vanuit kantoor of vanuit huis.

Je vindt het leuk maar ook waardevol om veel op de site te zijn en goed contact te hebben met de collega’s in de beheerafdelingen.

Dat contact is zeer belangrijk om er samen voor te zorgen dat de installaties voldoen aan de gestelde normen. Zij weten jouw ook snel te vinden wanneer er zaken spelen die aandacht vragen en des te eerder die worden aangepakt, des te beter.

Wij zijn een 24-uursbedrijf, wat kan betekenen dat een inspectie ook wel eens ’s nachts of in het weekend gelopen moet worden, wanneer een fabriek een stilstand heeft gepland.

Dat maakt dat dit op zijn eigen manier een alledaagse functie is!

Waar jij over drie jaar staat?

 • Je hebt er mede voor gezorgd dat er goede stappen zijn gezet in verdere digitalisering van de onderhoudsplannen.
 • Je bent een bekend gezicht bij de beheerafdelingen van de fabrieken en dit goede contact heeft geleid tot een constructieve samenwerking.
 • Herken jij jezelf hierin?

  In deze functie is het van belang dat je geordend en gestructureerd kunt werken. Daarnaast :

 • Heb je minimaal een volwaardig afgeronde HBO opleiding in een technische richting.
 • Heb je bij voorkeur een aantal jaar ervaring met ATEX en SCIOS.
 • Heb je ervaring in een industriële werkomgeving zoals de onze.
 • Ben je communicatief sterk, zowel in woord als geschrift.
 • Wat bieden wij jou?

  Een gevarieerde baan waar je werkzaam bent over het gehele terrein. Maar we bieden we je nog meer, namelijk :

 • De mogelijkheid om cursussen en opleidingen te volgen om een expert te zijn en te blijven in jouw vakgebied.
 • Een salaris dat afhankelijk van opleiding en ervaring is en maximaal €6.371,- bruto per maand bedraagt.
 • Een variabele winstdeling, een vaste eindejaarsuitkering van 2% en een vakantietoeslag van 8%.
 • Standaard 37,5 vrije dagen per jaar : 26 vakantiedagen en 11,5 ADV dagen.
 • Een goede werk-privé balans doordat je deelneemt aan de flexuren regeling.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een pensioenvoorziening, tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.
 • Wij vinden vitaliteit bij onze medewerkers belangrijk. Daarom krijg je niet alleen een tegemoetkoming in de zorgkosten, maar bieden wij je ook korting op een sportschool abonnement én kun je deelnemen aan de gezamenlijke sportactiviteiten, zoals o.

  a. golf, hockey, hardlopen en roeien.

  Wat is jouw werkomgeving?

  Jouw team :

  Je wordt een onderdeel van de afdeling Kwaliteitsdienst Techniek (KDT) binnen Projects & Technical Consultancy (PTC) bij Tata Steel.

  KDT brengt op basis van inspecties, technische advies uit ten behoeve van ontwerp, realisatie en verbetering van installaties en processen.

  De afdeling inspecteert installaties met als doel, enerzijds om aantoonbaar te voldoen aan wet- en regelgeving, anderzijds om een hogere graad van borging van betrouwbaarheid te implementeren.

  De DTD is een kleine afdeling bestaande uit 4 medewerkers maar vormt dus een onderdeel van een groter geheel.

  Jouw afdeling :

  De afdeling Projects & Technical Consultancy (PTC) is het interne project- en ingenieursbureau van Tata Steel in IJmuiden.

  Wij leveren diensten voor de realisatie en het continu verbeteren van de productie-installaties van Tata Steel IJmuiden.

  Als onderdeel van Engineering & Site Services zijn wij proactief en professioneel leverancier van projectmanagement en engineeringdiensten op basis van specifieke procesinstallatie en vaktechnische kennis.

  PTC is georganiseerd in verschillende groepen die elk hun specialistische kennisgebied hebben. Alle projecten die wij uitvoeren zijn multidisciplinair.

  Dat houdt dus ook in dat je met alle disciplines nauw samenwerkt en daarnaast ook nog eens met de diverse fabrieken. We zullen het niet altijd met elkaar eens zijn over welke weg we moeten bewandelen om het beste resultaat te bereiken.

  Echter weten we elkaar altijd te vinden want het beste resultaat bereiken voor Tata Steel staat bij iedereen op nummer één.

  De loyaliteit richting Tata Steel en de site in IJmuiden is iets wat ons echt uniek maakt.

  Solliciteren of meer weten?

  Word jij enthousiast van een functie met veel diversiteit en vrijheid? Solliciteer dan direct! Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met Maud Kuipers, Corporate Recruiter, op telefoonnummer 0251-499471.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier