Begeleider Dagcentrum ’t Zand, zwangerschapsvervanging in Utrecht, 30 uur p/w
Reinaerde
Utrecht, NL
1 dag geleden

Werken op een plek waar je van betekenis kan zijn voor onze cliënten en midden in de wijk. Dat kan bij Dagcentrum ’t Zand! Ter vervanging van zwangerschap zoeken wij een begeleider voor 6 maanden

Hoe je als Begeleider positieve energie brengt

Binnen Dagcentrum 't Zand hebben we een vacature voor een begeleider. De cliënten van 't Zand vragen om veel duidelijkheid, overzicht, structuur en ondersteuning bij de ADL.

Er wordt gewerkt vanuit een ondersteuning waarbij je continu een lijntje hebt met de cliënten. Je biedt individuele ondersteuning en houdt tevens overzicht over de hele groep.

Cliënten in deze groep hebben veelal een ernstig meervoudige beperking. (EMB). Ze zijn veelal rolstoel gebonden. Als begeleider draag je bij aan het opstellen- en geef je uitvoering aan de ondersteuningsplannen.

Je sluit aan bij de cliënt en stimuleert hen om een fijne dag te beleven. Dit doe je samen met collega's. Je biedt voornamelijk ervarings- en belevingsgerichte activiteiten aan.

Je hebt oog voor kleine signalen.

Ook draag je als begeleider bij aan de ontwikkeling en het goed functioneren van het team en deskundigheidsbevordering. Er wordt gewerkt vanuit de methodiek LACCS.

Naast het begeleiden van cliënten komen er verzorgende taken en mogelijk verpleegtechnische handelingen voor. Je vindt het een uitdaging om samen met je collega's een veilige en stimulerende dagbesteding te creëren.

Je kunt creatief denken en activiteiten aanpassen aan de vraag van de cliënt. Je laat een duidelijke, consequente begeleidingsstijl zien waardoor de client zich gezien en gehoord voeld.

Dagcentrum 't Zand

Midden in Utrecht in de wijk Zuilen ligt Dagcentrum 't Zand. Hier wordt betekenisvolle dagbesteding gegeven aan 76 mensen met een (zeer ernstige) verstandelijke beperking en / of een meervoudige beperking, soms gepaard met (complexe) gedragsproblematiek.

 • Er zijn 6 groepen op 't Zand. Er is een zeer gevarieerd aanbod van activiteiten gericht op arbeid, ontwikkeling, zelfstandigheid, structuur;
 • maar ook op sfeer, ontmoeting, beleving, samenwerking en iets voor een ander kunnen betekenen. Op dit moment zoeken we een begeleider voor de Ervaar / Beleef groep.

  De dagbesteding op deze groepen is gericht op belevingsgerichte-, sensopathische- en lichaam gebonden-activiteiten. Er wordt gewerkt met de methodiek : "Ervaar het maar".

  In een veilige en sfeervolle omgeving stimuleren we de cliënt en dagen we de cliënt uit om nieuwe ervaringen op te doen, hun vaardigheden te behouden en deze waar mogelijk in kleine stapjes te vergroten.

  Hoe we je waarderen bij Reinaerde

  Om de beste zorg en begeleiding te bieden, is het belangrijk dat je als medewerker het beste uit jezelf haalt. Dat faciliteren we binnen Reinaerde.

  We creëren de ideale omgeving om dit te bereiken en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op :

 • Continue ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak
 • Je krijgt bij ons een tijdelijk dienstverband ter vervanging van zwangerschap, per direct starten is mogelijk
 • Een salaris van maximaal €2.853,- bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 35, per 1 juni 2021)
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% en natuurlijk 8% vakantiegeld
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, in bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof
 • Jouw talent als Begeleider

  Je betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega's en de mensen voor wie je het allemaal doet.

  Om stevig in je schoenen te staan, heb je ook :

 • Een afgeronde Mbo 3- of 4 opleiding (bijvoorbeeld MMZ, VIG, Verpleegkundige, Persoonlijk begeleider of SPW) of je volgt een van deze opleidingen
 • Een proactieve werkhouding, bent taakvolwassen en neemt een passende verantwoordelijkheid voor de inhoud van je werk
 • Een gestructureerde manier van werken met een open houding voor ideeën en feedback
 • Een flinke dosis humor
 • Het verlenen van ADL doe je met plezier
 • Ons team staat continu in ontwikkeling en dat vraagt van jou dat jij ook wilt groeien als begeleider
 • Ervaring in omgang met epilepsie is een pré.
 • De betekenis van Reinaerde

  Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht, drie gemeenten daarbuiten en dragen daarmee bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking.

  Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen.

  Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega's. We zijn constant in ontwikkeling en zetten daarbij altijd de cliënt centraal.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier