Inkoopadviseur
Rijkswaterstaat
Utrecht, NL
6 dagen geleden

Water, wegen, bruggen : waar jouw interesse ook ligt, als inkoopadviseur kun je bij Rijkswaterstaat Programma’s, Projecten en Onderhoud alle kanten op.

Vanuit de landelijke afdeling werk je vanuit een team gezamenlijk aan optimaal inkoopmanagement.

Hoe jij bijdraagt in jouw rol

Een unieke positie binnen een unieke organisatie; dat is wat jij hebt. Je bent inkoopadviseur, bij de grootste speler op de infrastructurele markt.

Jouw werkgebied is heel Nederland. Samen met de collega’s uit de afdeling, ook allemaal inkoop- en contractexperts, zoek jij de juiste weg.

Als afdeling zijn jullie vaak al aan de voorkant van de diensten en bij niet projectgebonden inkopen betrokken. De ruimte voor sturing en eigen inbreng die je krijgt, pak je met beide handen aan.

Binnen de afdeling worden de taken verdeeld en pak je meerdere inkooptrajecten tegelijk op. In de basis ben jij de vraagbaak voor alle soorten inkoopzaken.

Via periodieke overleggen en het afdelingsoverleg houd je nauw contact met je directe collega’s en brengen jullie elkaar op de hoogte van de stand van zaken.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Als inkoopadviseur draag je uit waar Inkoop en Contractmanagement (ICM) voor staat. Je zorgt onder andere voor een helder inkoopplan dat onder meer rekening houdt met onze inkoopstrategieën en gebaseerd is op actuele wet- en regelgeving.

Regelmatig bespreek je de inkoopvisie met de behoeftestellers en opereer je op tactisch en operationeel niveau. Je begeleidt inkopen van diensten en leveringen binnen het inkoopdomein Grond, Weg en Waterbouw.

Je begeleidt deze inkopen van begin tot eind. Dit kunnen enkelvoudige, meervoudig onderhandse en Europese aanbestedingen zijn.

In het geval van raamovereenkomsten zijn dat enkelvoudige, meervoudige uitvragen en uitvragen aan alle raamcontractpartijen.

Ook voer je collegiale toetsen gedegen uit. Je bent als procesbegeleider betrokken bij de beoordelingsprocessen. Je ondersteunt het aanbestedingsproces en adviseert over de naleving van het contract, contractwijzigingen en marktscans.

Een deel van je tijd besteed je ook aan het administratief op orde brengen en houden van inkoopdossiers.

Dat je niet de hele dag achter je bureau zit, is duidelijk : jij trekt echt de organisatie in, bezoekt behoeftestellers, weet wie welke kennis heeft en haalt zo de informatie op die je nodig hebt.

Daarbij weet je je netwerk effectief te benutten. Reis je ’s avonds weer naar huis, dan zie je langs je route diverse projecten waaraan jij hebt bijgedragen of nu mee bezig bent.

Wat wij aan jou waarderen

 • je bent een echte zelfstarter en doorzetter, ook als je weerstand ervaart;
 • je toont initiatief en wilt graag, samen met anderen, projecten tot een succes maken;
 • je bent dienstverlenend, accuraat, oplossingsgericht, communicatief vaardig en kunt snel schakelen;
 • je kunt goed plannen, organiseren en samenwerken, bent analytisch sterk en klantgericht, en werkt actief aan je eigen ontwikkeling.
 • Alvast een kijkje in de keuken?

  Lees dan het interview met senior inkoopadviseur Rick Steijns.

  Rijkswaterstaat werkt conform de adviezen van het RIVM rondom COVID-19 en heeft een aangepaste .

  Vacaturenummer : PPO-21-040

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier