Projectleider Vastgoed Realisatie
Woningstichting SWZ
Zwolle, NL
2 dagen geleden

Functieprofiel

Als Projectleider Vastgoed Realisatie binnen SWZ in Zwolle ben je de aanjager in het realiseren van (vervangende) nieuwbouwprojecten, transformaties en verduurzamingsplannen.

Na het akkoord op het investeringsvoorstel zorg je voor de daadwerkelijke realiseren van vastgoedinvesteringsprojecten tot en met het overdragen van deze projecten aan de beheerorganisatie van SWZ.

Daar waar wenselijk ondersteun je de project manager vastgoed ontwikkeling bij het leveren van technisch advies ten behoeve van haalbaarheidsstudies en het ontwerpproces en de voorbereidingen op het realisatieprocessen.

Na het besluit tot realisatie ben jij in de lead voor de totstandkoming van onderhoudswerken, renovatie, of nieuwbouwprojecten tot en met oplevering.

In samenwerking met collega’s van de diverse afdelingen en samenwerkingspartners zorg je voor een gedegen projectvoorbereiding en realisatieplan.

Hierbij hou je rekening met tijdsplanningen, kostenramingen, kwaliteit en interne en externe communicatie. Gedurende de uitvoeringsfase zie je erop toe dat de gemaakte kwalitatieve en kwantitatieve afspraken nagekomen worden, inclusief budgetbeheer, contractmanagement en (periodieke) projectrapportages.

Bij afwijkingen, risico’s of onvoorziene omstandigheden handel je passend, daadkrachtig, doelgericht en adequaat, rekening houdende met het gemeenschappelijke en maatschappelijke belang.

Tijdens projecten verzorg je de communicatie intern én extern. Je communiceert tijdig, correct en volledig met je directe collega’s, samenwerkingspartners, bewoners, bewonersgroepen en andere in- en externe belangenhouders rondom het project.

Intern krijg je samen met de Project Managers een rol in het doorontwikkelen van vernieuwende samenwerkingsvormen en bij het opzetten en optimaliseren van processen en procedures.

Word je enthousiast van vastgoed gerelateerde (duurzaamheids)ontwikkelingen, heb je oog voor innovatie en wil je onderdeel worden van een hecht, energiek en dynamisch team?

Dan is de positie van Projectleider Vastgoed Realisatie binnen SWZ in Zwolle jouw nieuwe baan!

Verantwoordelijkheden

 • Eindverantwoordelijk voor het aansturen van de projectteams bij het realiseren van de uitvoering van de projecten, na het investeringsvoorstel, m.
 • b.t. nieuwbouw en herstructureringsprojecten (investeringsprojecten bestaand bezit)

 • Ondersteunen van de project manager vastgoed ontwikkeling ten behoeve van haalbaarheidsstudies, ontwikkel- en investeringsvoorstellen, ontwerp en voorbereidingen op het realisatieproces, inclusief prijsonderhandelingen en de contractvorming
 • Concretiseren en toe zien van programma van eisen, vraagspecificaties, tijdsplanningen, financiën, kwaliteit en communicatieplannen in- en extern
 • Signaleren en tijdig nemen van maatregelen bij het afwijken van de planningen, kwaliteit of begrotingen
 • Onderhandelen met betrokken partijen over financiële gevolgen van o.a. meerwerk
 • Verzorgen van een volledige, tijdige en correcte overdracht van het uiteindelijk gerealiseerde project aan de beheerorganisatie binnen SWZ
 • Doorontwikkelen van vernieuwende samenwerkingsvormen
 • Meedenken bij het opzetten en optimaliseren van interne processen en procedures
 • Wij vragen

 • HBO werk- en denkniveau. Opleidingsrichting Installatietechniek, Bouwkunde, Vastgoed Management of vergelijkbaar
 • Ervaring als Projectleider, Project Coördinator, Werkvoorbereider, Calculator, Uitvoerder of vergelijkbaar
 • Ervaring of affiniteit met vernieuwende vormen van samenwerken met marktpartijen, zoals Ketensamenwerkingen Resultaat Gericht Samenwerken
 • Een communicatief sterke kandidaat die op diverse niveaus (bestuurlijke tot de aannemerij) verbindingen weet te leggen, samen werkt en netwerken op kan bouwen
 • Verder ben je : communicatief sterk, standvastig, gedreven, daadkrachtig, commercieel vaardig, sociaal, betrokken, bevlogen, doelgericht, zelfstandig en innovatief
 • De functie van Projectleider Vastgoed Realisatie is ideaal voor een vakkundige en gedreven professional ervaring in het realiseren van vastgoed gerelateerde projecten.

  Wij bieden

 • Je werkt in een betrokken, professioneel en dynamisch team met 11 collega’s op de afdeling Vastgoed
 • Een zelfstandige en veelzijdige functie in een ambitieuze organisatie met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Woondiensten
 • SWZ is vooruitstrevend en heeft de laatste jaren op het gebied van vastgoedrealisatie mooie stappen gezet. Je komt dus in een professionele en gedreven omgeving waarbij je de kans krijgt om verder te bouwen aan een nog mooiere (vastgoed)toekomst.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier