(Verkorte) Opleiding Intensive Care Neonatologie verpleegkundige
UMCG
Groningen, NL
9 uur geleden

Functiebeschrijving

Als student Intensive Care (IC) Neonatologie verpleegkundige krijg je een leer-werktraject aangeboden. Tijdens dit leer-werktraject werk je op de IC Neonatologie van het Beatrix Kinder Ziekenhuis (BKZ) en volg je theoretisch onderwijs aan het Wenckebach Instituut.

Zo werken we ernaar toe dat je uiteindelijk als IC Neonatologie verpleegkundige verantwoordelijk bent voor het totale verpleegkundige proces, in alle vormen van de patiëntenzorg, waarbij het kind en zijn gezinssysteem centraal staan in de zorg.

Werkomgeving

Geen dag is hetzelfde op IC Neonatologie. Als IC Neonatologie verpleegkundige werk je nauw samen met andere disciplines, zoals neonatologen, arts-assistenten, maatschappelijk werkers, laboranten, secretaresses en zorg-assistenten.

Het is voor deze functie dan ook van groot belang dat je flexibel bent en snel kunt schakelen in acute situaties.

De IC Neonatologie is de intensive care voor pasgeborenen. De patiëntengroep op de IC Neonatologie is divers, omdat de afdeling ook verwijscentrum is voor aangeboren hartafwijkingen en chirurgische problematiek voor Noordoost Nederland.

Tevens wordt er wetenschappelijk onderzoek verricht met als doel steeds betere resultaten in de behandeling te kunnen realiseren.

Jaarlijks worden ongeveer 500 pasgeborenen opgenomen.

Wij hebben een leer-werkafdeling voor de opleiding tot IC Neonatologie verpleegkundige. In 2021 is de nieuwbouw van onze afdeling klaar, die bestaat uit eenpersoonskamers en enkele tweelingkamers.

Ons team bestaat uit een mix van jonge en oudere verpleegkundigen, met passie voor het vak en sterk gemotiveerd om te zorgen voor deze extreem zieke pasgeborenen.

Leertraject Kinderverpleegkundige

Het afronden van de vervolgopleiding kinderverpleegkunde is een minimale vereiste om in de IC Neonatologie opleiding in te stromen.

Daarom bieden we een route voor verpleegkundigen die nog geen kinderverpleegkundige zijn.

Als leerling kinderverpleegkundige krijg je een leer-werktraject aangeboden. Binnen dit leer-werktraject kom je op verschillende afdelingen van het BKZ.

Zo werken we ernaar toe dat je uiteindelijk als kinderverpleegkundige verantwoordelijk bent voor het totale verpleegkundige proces, in alle vormen van de patiëntenzorg, waarbij het kind en zijn gezinssysteem centraal staan in de zorg.

Dagelijks hebben we te maken met een grote veelzijdigheid in leeftijd, ontwikkelingsfases en ziektebeelden. Dit vergt flexibiliteit en een groot analytisch- en probleemoplossend denkvermogen.

Je bent in staat in een multidisciplinair team te werken en bereid te werken volgens rooster in alle diensten.

Let op : als je in aanmerking wilt komen voor het hele traject - dus eerst de opleiding kinderverpleegkundige en daarna doorstromen naar de IC Neonatologie vervolgopleiding dan start je met voorwerken in juni 2021, zodat je in september 2021 met de opleiding kinderverpleegkundige kunt beginnen.

Je start dan in januari 2023 met de vervolgopleiding IC Neonatologie. Het is belangrijk dat je uiterlijk 21 maart reageert op deze vacature om in aanmerking te komen voor dit traject.

Wat vragen wij

We zoeken enthousiaste verpleegkundigen die in ons team een bijdrage willen leveren en het verschil maken voor onze jonge patiënten en hun ouders.

Je herkent jezelf in de volgende punten :

 • Je hebt een diploma verpleegkundige A of HBO-V, en je bent BIG geregistreerd. Speciaal voor kraam-, obstetrie, ambulance- of IC verpleegkundigen bieden wij een verkort traject in de opleiding voor de specialisatie kinderverpleegkundige.
 • In een aantal maanden kun je je kinderaantekening halen, en vervolgens instromen in de IC Neonatologie opleiding die start in januari 2021.

 • Dagelijks hebben we te maken met een snel wisselend patroon in stabiliteit van de patiënten. Dit vergt flexibiliteit en een groot analytisch- en probleemoplossend denkvermogen.
 • Je levert een actieve bijdrage in een multidisciplinair team en beschikt over analytisch en probleemoplossend denkvermogen.
 • Je kunt op een professionele en creatieve manier goede ondersteuning bieden aan kwetsbare sociale systemen rondom een kind.
 • Je hebt inlevingsvermogen en sterke communicatieve vaardigheden.
 • Je beschikt over een analytisch en probleemoplossend denkvermogen.
 • Je bent in staat in een multidisciplinair team te werken en bereid te werken volgens rooster in alle diensten. Je werkt tijdens de opleiding minimaal 28 uur.
 • Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

  Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

  Wat bieden wij

  We bieden je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen, door middel van het volgen van de vervolgopleiding tot IC Neonatologie verpleegkundige.

  Het salaris voor een verpleegkundige in opleiding tot IC Neonaologie verpleegkundige bedraagt maximaal € 3.505,- bruto per maand (schaal 8A) afhankelijk van je vooropleiding en op basis van een fulltime dienstverband.

  Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

  De vervolgopleiding IC Neonatologie start in september 2021 / januari 2022, hier kun je direct instromen na de (verkorte) opleiding voor kinderverpleegkundige.

  Het UMCG is een boeiende en dynamische omgeving met doorgroeimogelijkheden en ruimte voor ontwikkeling. Basis van ons handelen is van mens tot mens’.

  Tijdens avond- en nachtdiensten kun je gratis parkeren in de parkeergarage van het UMCG. Voor diensten overdag zijn er snelle verbindingen met vijf P&R plekken rondom de stad.

  Via het fietsenplan kun je een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG heeft onder meer twee collectieve zorgverzekeringen, een goede pensioenregeling en de fiscale regeling woon-werkverkeer.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier