Adviseur Planning & Control
Universiteit Leiden
Leiden, NL
11 dagen geleden

De afdeling Financiën en Projecten (F&P) zoekt per direct een ervaren

Adviseur Planning & Control (0.8-1.0fte)

De werkzaamheden

Als adviseur Planning & Control heb je een belangrijke rol in het beheren en monitoren van de financiën van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen.

Je werkt mee aan een goed verloop van de planning- en control cyclus. Je hebt een afwisselende functie, met zowel werkzaamheden in de financiële uitvoering als in de advisering.

De ene keer draag je zorg voor de administratieve afwikkeling van onderwerpen, de andere keer maak je analyses en prognoses.

Je bent flexibel : in staat om procesmatig te denken én te zorgen dat de details kloppen. Als Adviseur Planning & Control ben je accountmanager voor een aantal onderdelen binnen de faculteit en werk je mee aan de facultaire planning- en control.

De werkzaamheden zijn :

 • Adviseren en ondersteunen van verschillende onderdelen van de faculteit;
 • Samenstellen van de kaderbrief, begroting, periodieke managementrapportages en jaarrekening;
 • Bijdragen aan de verdere verbetering van documentatie, administratieve organisatie, informatievoorziening en financieel beheer;
 • Bijdragen aan financiële afwikkeling van onderwerpen (bijv. voorzieningen, afspraken met partners, soms maak je de boeking);
 • Bijdragen aan een effectieve planning- en controlcyclus.
 • Profiel

 • Afgeronde relevante academische / hbo opleiding (bedrijfseconomie / accountancy);
 • 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur binnen grotere organisaties;
 • Communicatief, proactief en flexibel ingesteld;
 • Sterke analytische vaardigheden;
 • Helicopterview en oog voor details;
 • Je hebt passie voor cijfers en je neemt anderen daar graag in mee;
 • Een klant- en oplossingsgerichte werkstijl met gevoel voor tegengestelde belangen;
 • Het tonen van eigenaarschap, je bent resultaatgericht en probleemoplossend;
 • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en Engels;
 • Goede beheersing van Excel en Word, ervaring met SAP strekt tot de aanbeveling.
 • Beschrijving organisatie

  De Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit waarin medewerkers en studenten werken in een dynamische, internationale omgeving, waar persoonlijke en academische ontwikkeling hoog in het vaandel staan.

  Onze mensen worden gedreven door nieuwsgierigheid, om zo fundamentele kennis te vergroten en over grenzen heen te kijken.

  Voor de wetenschap, én om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen van morgen.

  Het onderzoek binnen de faculteit varieert van wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde en biofarmaceutische wetenschappen tot aan biologie en milieuwetenschappen en is belegd bij acht instituten.

  Die verzorgen tevens acht bachelor- en dertien masteropleidingen. De faculteit is de afgelopen jaren sterk gegroeid en telt meer dan 2200 medewerkers en ruim 4400 studenten.

  Het totale budget van de faculteit is ruim M€ 130. We zijn gesitueerd in het hart van het Bio Science Park, één van Europa’s grootste scienceparken, waar universiteit en bedrijfsleven elkaar ontmoeten.

  De afdeling F&P bestaat uit een team Planning & Control en een team Projectcontrol / -beheer. De adviseur Planning & Control valt onder het eerst genoemde team.

  Wij bieden

  Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de periode van 1 jaar met uitzicht op verlenging. Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten.

  Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.637,- en maximaal € 4.978,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11).

  Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen.

  Mobiliteit

  Het beleid van de Universiteit Leiden is erop gericht de arbeidsmobiliteit binnen de universiteit te stimuleren. In dit kader word je bij een vast dienstverband -

  in de functie benoemd voor een periode van vier jaar. Uiteraard betekent dit dat de Universiteit Leiden zich met jou verantwoordelijk acht voor de zorg voor een passend vervolg van jouw loopbaan na deze periode, hetzij in deze functie hetzij in een functie elders.

  Diversiteit

  De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

  Informatie

  Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kunt u contact opnemen met Marjanne Nelisse, hoofd F&P a.i.. Telefoonnummer : 071-5274938, email :

  Meer vacatures en informatie via .

  Solliciteren

  Sollicitaties voorzien van het vacaturenummer en vergezeld van een motivatiebrief en cv, kunnen tot en met dinsdag 4 juni per e-

  mail worden ingezonden naar Marjanne Nelisse, .

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

  Step 2
  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier