Wagenparkbeheerder - Rotterdam
Start People 's-Gravenhage
Rotterdam, NL
5 dagen geleden
source : Werkzoeken.nl

Voor de standplaats Rotterdam zoeken wij een wagenparkbeheerder.

Als wagenparkbeheerder ben je verantwoordelijk voor het deelnemen en uitvoeren van het Strategisch Voertuigen Plan (SVP).

Alle auto’s zijn eigendom van de Politie. Voor het onderhoud, de verzekeringen etc. wordt er gewerkt met een leasemaatschappij.

Zij voeren de administratie van het wagenpark.

In deze periode zijn er per eenheid voertuigen die aangekocht, afgestoten of veranderd dienen te worden. Deze veranderingen brengen veel mutaties met zicht mee (ongeveer de helft van het wagenpark).

Hierin ben jij als wagenpark beheerder verantwoordelijk voor het bestellen van voertuigen, beheer van voertuigen, afstoten van voertuigen, controle op bestellingen en onderhoud.

Dit alles verwerk je in het leasepakket Carwise. Tevens werk je in Planon.

Functie-eisen :

Als wagenparkbeheerder beschik je over uitstekende analytische vaardigheden. Je onderscheidt gemakkelijk hoofd- en bijzaken en brengt informatie uit diverse bronnen met elkaar in verband.

Je handelt en communiceert tactvol en beschikt over goede mondelinge en schriftelijke

uitdrukkingsvaardigheden. Verder verwachten we dat je goed kunt samenwerken met collega’s uit verschillende disciplines. Je signaleert kansen en bent alert op trends en ontwikkelingen.

Je signaleert problemen, zoekt en herkent belangrijke informatie, rafelt vraagstukken uiteen en legt

verbanden tussen gegevens. Je toont initiatief, hebt overtuigingskracht, bent klantgericht en alert op nieuwe informatie.

Je bent in staat om collega’s te coachen. Je lost aangereikte problematiek op en je neemt initiatief : je begint liever uit jezelf dan af te wachten.

je draagt uit eigen beweging ideeën en voorstellen aan. Je bent ondernemend ten aanzien van kansen voor de organisatie.

Ben jij de veelzijdige duizendpoot met kennis van wagenparkbeheersystemen en / of leasepakketten en wil jij bijdragen aan de verdere professionalisering van de afdeling wagenparkbeheer van de

politie?

 • Je bent in het bezit van minimaal een hbo-diploma, bij voorkeur in de richting van automotive of (bedrijfs)economie;
 • Je beschikt over goede kennis van Excel;
 • Aantoonbare meer jaren werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Je hebt bij voorkeur kennis / ervaring met een wagenparkbeheersysteem of
 • leasepakket, fleetmanagement.

  Bedrijfsomschrijving :

  De collega’s van Wagenparkbeheer ontzorgen, ondersteunen en voeren centraal regie over de geconcentreerde en gedeconcentreerde werkzaamheden door onder andere uniforme werkprocessen en middelen.

  Wagenparkbeheer zorgt voor landelijk inzicht in de kosten, aantallen en gebruik van onze voer- en vaartuigen. Daarnaast stuurt zij op kostenreductie en efficiënte inzet / beschikbaarheid van de voer- en vaartuigen.

  Dit gebeurt op basis van vastgestelde normeringen, beleidsuitgangspunten en landelijke standaardisatie van het wagenpark en de vloot (vaartuigen).

  Er wordt gewerkt vanuit twee (PDC) locaties in het land, te weten Rotterdam en Zwolle.

  Een wezenlijk onderdeel van de werkzaamheden van Wagenparkbeheer is het beheren van speciale voertuigen, ook wel specials’ genoemd.

  Dit zijn voertuigen in een bijzondere uitvoering (bepantserd), voorzien van schaduwkentekens of met een uitzonderlijke in- en opbouw (commando-units).

  In overleg met de betreffende teams die gebruik maken van deze voertuigen worden afspraken gemaakt over de wijze waarop deze voertuigen aangeschaft en beheerd worden.

  Het beheer van de specials gebeurt centraal vanuit de locatie Zwolle. In overleg met de operatie wordt een beheermodel uitgerold waarbij sprake is van een strikte, afgeschermde scheiding in het beheer van de niet-heimelijke voertuigen.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier