Clustermanager
Amerpoort
Baarn, Netherlands
9 dagen geleden

Wat ga jij doen

Je bent als Clustermanager integraal verantwoordelijk voor de continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening in jouw cluster.

Je geeft op een faciliterende manier leiding, ondersteunt en je geeft invulling aan de verdere ontwikkeling van taakvolwassen (zelforganiserende) teams.

Hiermee verhoog je de kwaliteit van de begeleiding aan de cliënten in een lerende omgeving en maak je mede mogelijk dat de begeleiders nog meer plezier in het werk hebben.

Je betrekt natuurlijk familie bij de ontwikkelingen van de cliënt en bij de locaties. Daarnaast speel je een actieve rol in het divisie managementteam met projecten en thema's.

Samen werken aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking, dat is de missie van Amerpoort. Dit doet Amerpoort voor zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking.

Samen' benadrukt dat het, nog sterker dan voorheen, mét elkaar gedaan wordt. Samen met onder andere cliënten, medewerkers, familie, vrijwilligers, buren, partners en kennisinstituten.

Divisie 1 werkt met menslievende professionalisering als uitgangspunt. Jij ondersteunt samen met Gedragsdeskundigen de teams om volgens deze visie te werken.

Je coacht de teams en in het bijzonder de Coördinerend Begeleiders. Je stelt concrete, uitdagende, maar ook haalbare doelen en maakt de resultaten zichtbaar.

In samenwerking met je collega clustermanagers en gedragsdeskundigen initieer je vernieuwing op het gebied van productontwikkeling en dienstverlening.

Amerpoort kent twee zorgdivisies, jij maakt samen met 13 collega clustermanagers en 2 traineeclustermanagers deel uit van divisie 1.

De divisie valt onder de verantwoordelijkheid van de divisiedirecteur. 'Te zien wat anderen niet zien. Om te horen wat je niet kan zeggen.

Voelen wat voor jou onbegrijpelijk is. Te ontdekken wat je zelf niet weet. Het is mijn plicht voor jou op te komen en te spreken.

Voor jou en alle anderen die daar zelf niet toe in staat zijn. Mijn werk. Dankbaar, heftig, aangrijpend, ontroerend en intens'’ Begeleider Op een MVG-locatie

Waar kom je te werken

Nieuwenoord bestaat ruim 60 jaar. Het is een woonpark dat haar bewoners de ruimte biedt om in de luwte van de samenleving vrij te leven.

Op dit woonpark zijn naast woningen ook dagbestedingsplekken, recreatieve mogelijkheden, een zwembad, sporthal, een winkel en kantoorfaciliteiten.

Jouw cluster bestaat uit totaal 12 woningen en 10 appartementen. Het betreft een zeer divers cluster met mensen met een matige dan wel lichte verstandelijke beperking, van jongvolwassenen tot ouderen met ondersteuningsvragen variërend van bijvoorbeeld een meervoudige beperking of moeilijk verstaanbaar gedrag.

Je bent daarbij integraal verantwoordelijk voor de dienstverlening - naast een uitgesproken behandelverantwoordelijkheid van de Gedragsdeskundige -

en daarmee ook voor ongeveer 90 medewerkers, (53 FTE) en een budget van ruim 4 miljoen euro. Daarbij kom je te werken op één van de mooiste woonparken van Amerpoort.

Afgelopen jaren is binnen het cluster aandacht besteed aan meer regie op de locaties door middel van het taakvolwassen werken (zelforganisatie).

Teams hebben een stevige ontwikkeling doorgemaakt in het organiseren van de samenwerking om deze regie goed vorm te geven.

Daarnaast zijn zij bezig met de inhoudelijke verdieping aan de hand van methodieken. Binnen dit cluster is zeggenschap een belangrijk onderwerp.

Er is een lokale verwantenraad aanwezig, maar ook een cliëntenraad. Binnen de woningen wordt waar dit mogelijk is, gewerkt aan zeggenschap en autonomie van de bewoners.

Jouw stijl en rol

Faciliterend leidinggeven is jouw stijl. Je weet daarbij aan te sluiten bij de ontwikkelfase van de teams en de individuele medewerkers in een open constructieve werksfeer.

Werken in een lerende organisatie waarbij je vanuit vertrouwen en in verbinding staat met het cluster.

 • Samen met de teams en collega-managers ben je actief bezig invulling te geven aan taakvolwassen werken.
 • Je hebt een faciliterende stijl van leidinggeven, werkt oplossingsgericht en zet daarbij de professionals in hun kracht.
 • Je waarborgt dat de dienstverlening van de teams aansluit bij de wensen van de cliënten, marktontwikkelingen en de visie en strategie van de organisatie.
 • Je vertegenwoordigt de organisatie in diverse externe contacten.
 • Je zoekt actief naar ruimte voor samenwerking, feedback en werkplezier met je teams, Gedragsdeskundigen en collega-managers.
 • Naast je reguliere taken, neem je deel aan organisatie brede projecten of je geeft leiding aan (deel)projecten, werkgroepen en stuurgroepen.
 • Je bent integraal verantwoordelijk voor het realiseren van de operationele, beleidsmatige, financiële en personele doelstellingen van je cluster.

 • Door je resultaatgerichtheid weet je merkbare en meetbare resultaten van de teams inzichtelijk te maken.
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier