(Aankomend) Projectcontroller
Heijmans
Eindhoven, NL
5 dagen geleden

Dit ga je doen

Voor onze infrastructuurprojecten in het zuidelijke deel van Nederland zijn we op zoek naar een communicatief vaardige collega die een volwaardige financiële sparringpartner is voor de projectteams.

Je zorgt ervoor dat de (financiële) informatie goed wordt vastgelegd en bent steeds in gesprek met de projectteams over de stand van zaken in hun project.

Kloppen de in- en uitgaande geldstromen? Zijn de prognoses op de projecten realistisch, waar zitten de kansen en bedreigingen.

En vooral hoe : kunnen we de voorspelbaarheid van onze projectresultaten verbeteren?

Als (aankomend) projectcontroller ben jij een belangrijke schakel tussen het projectteam en de afdeling Finance en Control.

Jij bent scherp op de termijnschema’s van de projecten en weet waarom een opdrachtgever nog niet heeft betaald. Je houdt ook de ontwikkeling van de kosten goed in het oog en signaleert wanneer deze af gaan wijken van de begroting of de projectvoortgang.

Tot slot zorg je ervoor dat de verwachte kosten om het project af te ronden realistisch zijn en dat de risico’s op een goede manier worden gewaardeerd en bewaakt.

Kortom : Je zorgt dat resultaten op de projecten voorspelbaar zijn.

Als (aankomend) projectcontroller ben je niet alleen onderdeel van het team in Eindhoven maar werk je ook samen met collega’s in het hele land.

Je overlegt met andere controllers over mogelijke verbeteringen en levert een bijdrage aan landelijke verbeterprojecten.

Jij krijgt een aantal projecten onder je hoede. Om je werk goed te kunnen doen, is het belangrijk dat je onderdeel bent van het projectteam.

Daarom trek je regelmatig je laarzen aan om op locatie te overleggen met uitvoerders, projectleiders, werkvoorbereiders en projectcoördinatoren.

Je bent zichtbaar en toegankelijk en je communiceert helder en duidelijk, ook met mensen zonder financiële kennis.

Dit ben jij

Analytisch ben je sterk : jij kunt uit een bulk data prima je conclusies trekken en afwijkingen signaleren. Ontbreekt er informatie?

Dan weet jij waar je die moet halen. Je kijkt verder dan alleen maar de financiële gegevens en legt verbanden tussen wat je ziet en hoort op de bouwplaats en het projectresultaat.

Maar goed ook dat je uitstekende communicatieskills hebt, je schakelt namelijk met verschillende mensen om tot een goede prognose te komen.

Je bent nieuwsgierig, wilt graag meer leren en bent geïnteresseerd in de technieken waar onze mensen buiten mee werken. Verder heb je :

 • Minimaal hbo-niveau op het gebied van finance of bijvoorbeeld (technische) bedrijfskunde.
 • 0 tot 2 jaar werkervaring in een projectomgeving, bij bijvoorbeeld een collega-bouwbedrijf, of in de industrie.
 • Voldoende financiële basiskennis. Ben je net afgestudeerd? Geen punt, je ervaren collega’s leiden je binnen no time op tot vakspecialist.
 • Een rijbewijs, wij zijn immers vaak aan het werk nog voordat het openbaar vervoer er is.
 • Kennis van SAP en BI tools is een pré.
 • Wat je van ons mag verwachten

 • Een marktconform salaris afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Een prettige werksfeer : als collega’s staan we altijd voor elkaar klaar en komen we regelmatig samen om onze successen te vieren.
 • Een warm welkom : je krijgt letterlijk een Heijmans-welkomstpakket. Tijdens twee introductiedagen maak je uitgebreid kennis met ons bedrijf, daarna volg je drie maanden een inwerktraject.
 • Jouw persoonlijke buddy wijst je de weg en beantwoordt je vragen.

 • Veel groeimogelijkheden, onder meer via onze eigen Heijmans Academie en via praktijkgerichte trainingen, gegeven door je eigen professionele collega’s.
 • Goede balans tussen werk en privé : we sturen je op tijd naar huis en houden het aantal overuren in de gaten.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao bouw en infra.
 • Werken bij Heijmans

  We zijn groot, maar toch ook klein. En goed in wat we doen. Van advies, ontwerp en realisatie tot onderhoud en beheer. Hier worden we alleen nog maar beter in.

  Onze focus ligt namelijk op verbeteren, verslimmen en verduurzamen. Dit doen we door vooruit te kijken en de gebruikers van de wegen, gebouwen en woningen die we bouwen en onderhouden centraal te stellen.

  Hun welzijn en wensen staan altijd voorop. Net als veiligheid. We zetten grote digitale stappen, bieden datagedreven diensten, gaan voor 100% circulair en energieneutraal bouwen en willen de beste werkgever zijn in onze sector.

  Onze kracht? Samenwerken en altijd naar elkaar blijven luisteren. Met plezier naar je werk gaan en de vrijheid om mee te denken vinden wij belangrijk.

  Net als jouw verantwoordelijkheidsgevoel voor het werk dat je doet. Wil je jezelf verder ontwikkelen? Jij bent de regisseur van je eigen loopbaan.

  Interesse?

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier