Procestechnoloog Lochem
FrieslandCampina
Lochem, Netherlands
1 dag geleden

Job description

FrieslandCampina Butter & Milkpowder in Lochem verwerkt 10% van alle melk en 55% van alle room van FrieslandCampina. Daarmee is Lochem één van de grotere melk verwerkende locaties in Nederland van FrieslandCampina.

De medewerkers verwerken de room en melk in verschillende boter, boterproducten, melkpoeder en gespecialiseerde melkeiwitten.

In totaal maken de medewerkers in Lochem zo’n 100 verschillende eindproducten die wereldwijd hun afname vinden. Voor onze productieafdeling Poeder en Milk Prism zijn wij op zoek naar een procestechnoloog.

Als procestechnoloog weet jij de balans te vinden tussen het stroomlijnen van de dagelijkse operatie en het leveren van structurele optimalisatie van de productieprocessen op onze productielocatie.

Optimalisatie van onze productielocatie en het opschakelen naar een kwalitatief nog hoger niveau staan centraal in de locatie Lochem, met als doel nog betrouwbaarder te worden.

Als procestechnoloog ben je om die reden bij verschillende projecten betrokken : procesoptimalisaties, proefproducties voor nieuwe recepturen en lokale investeringsprojecten.

In deze rol zijn je werkzaamheden onder andere :

 • Bij investeringsprojecten ben je verantwoordelijk voor de technologische ondersteuning en bijvoorbeeld het schrijven van procesomschrijvingen bij opstart en validatie;
 • Bij productontwikkelingsprojecten heb je een rol in de technologische begeleiding van proef- en validatieproducties bij wijzigingen in product of proces en werk je veel samen met de afdeling Development (in Wageningen) en de medewerkers uit de fabriek;
 • Je geeft leiding aan of neemt intensief deel aan continu verbeter projecten. Het kunnen overtuigen en meenemen van jouw omgeving in de gewijzigde processen en procedures spreekt je dan ook erg aan;
 • Verder houd je je bezig met trouble shooting, waarbij je ervoor zorgt dat de grondoorzaak van de verstoring weggenomen wordt bij bijvoorbeeld procesafwijkingen, optimalisatie en modificatie van de productielijnen (bv.
 • Indampen en drogen). Door de data en processen te analyseren en te kijken naar trends kom je tot verbeteringen. Hierbij is de nadruk op kwaliteit doorslaggevend;
 • Je werkt nauw samen met de collega’s van productie, QA, R&D, de projectenorganisatie en externe partijen en klanten.
 • Functie-eisen :

 • Afgeronde HBO / WO opleiding in de richting Procestechnologie;
 • 1- 5 jaar relevante ervaring in een vergelijkbare omgeving;
 • Ervaring op het gebied van infrastructuur en utilities in de procesindustrie;
 • Ervaring op het gebied van kwaliteitssystemen;
 • Aantoonbare ervaring met troubleshooting / gericht verbeterprocessen in een productie omgeving;
 • Een teamspeler met de volgende eigenschappen : resultaatgericht, procesmatig denken, plannen en organiseren, overtuigingskracht, besluitvaardig en analytisch.
 • Herken jij jezelf in bovenstaande? Ontdek dan de dynamische wereld van FrieslandCampina en kom ons team in Lochem versterken!

  Je salaris wordt gebaseerd op de zwaarte van de functie, je ervaring en opleiding. Maar FrieslandCampina beloont niet alleen in geld.

  We vinden het belangrijk dat je blijft groeien. Want die ontwikkeling komt zowel onze producten als jouw carrière ten goede.

  Daarom investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied. Ook op de werkvloer merk je dat de nadruk ligt op het uitwisselen van kennis tussen collega’s onderling.

  Zo leer je tenslotte het meest!

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier