Mechanisch werkplaatsmonteur
Tata Steel
IJmuiden, Nederland
6 dagen geleden

Werken aan unieke installatieonderdelen met precisie en nauwkeurigheid die van groot belang is voor een soepel productieproces van een hele installatie.

Wat ga je doen?

Jij gaat als monteur aan de slag in onze werkplaats en zult je bezighouden met onderhoud en revisie van hydraulische en pneumatische componenten, groot hijsgereedschap en machinebankwerkerij.

Jij gaat het team van ervaren technici versterken en ervoor zorgen dat het werk tijdig en accuraat wordt afgeleverd. De afdeling Reparatie Montage en Onderhoud bestaat uit één team dat zich bezighoudt met onderhoud en reviseren van hydraulische / pneumatische componenten, groot hijsgereedschap en machine bankwerkerij.

Dat zijn werkzaamheden zoals het reviseren van een tandwielkast van de Koudbandwalserij, het opknappen van een op- en afroldoorn uit de Direct Sheet Plant, een kantschaar unit of een wikkelrol frame van de TSP.

Dat zijn wellicht onderdelen of fabrieken waar je nog nooit van hebt gehoord, maar dat is dan ook meteen het mooie van deze baan : je komt te werken aan unieke onderdelen die je nergens anders zult vinden!

In deze afwisselende baan met een diversiteit aan werkzaamheden kun jij je passie en je vakmanschap meer dan kwijt. Je bent werkzaam in de centrale werkplaats van de HTD waar je met jouw afdeling een eigen plek met jullie eigen gereedschap en hulpmiddelen hebt.

De componenten krijgen veel te verduren in de installaties waar ze onderdeel van zijn, dus ze worden met een vaste regelmaat uitgebouwd om vervolgens bij jou in de werkplaats weer helemaal volgens de originele specificaties gereviseerd te worden.

Vandaar dat nauwkeurig en precies werken zeer belangrijk is, omdat deze onderdelen op de tienden of honderdsten van een millimeter nauwkeurig afgesteld moeten worden.

Wat deze functie bijzonder maakt?

 • De precisie in de afstelling die deze onderdelen vereisen maken dat jouw nauwkeurigheid in je werk van cruciaal belang is.
 • Je doet dit werk niet alleen, want je werkt vaak samen met een collega aan een onderdeel in een goed ingerichte werkplaats.
 • Je zult gaan werken aan unieke onderdelen die nergens anders te vinden zijn!
 • Herken jij jezelf hierin?

  Je bent een echte sleutelaar die zijn zaken graag op orde heeft. Je vindt het vanzelfsprekend dat jij jouw werkzaamheden gestructureerd en tot in de puntjes verzorgd uitvoert. Maar daarnaast :

 • Heb je een technisch MBO-3 opleiding afgerond.
 • Kun je een technische tekening lezen en interpreteren.
 • Ben je vanzelfsprekend bereid om cursussen te volgen.
 • Heb je de drive om gestructureerd en netjes je werk te doen.
 • Heb je geen startschot nodig om in actie te komen.
 • Ben je een echte teamspeler.
 • Heb je affiniteit met het werken met PC’ s.
 • Wat bieden wij jou?

  Vooral een functie waar je jouw sleutelvaardigheid en precisie in kwijt kan, maar in deze veelzijdige functie bieden wij je meer, namelijk :

 • Je ontvangt een basis maandsalaris dat afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal €3.495,- bruto per maand bedraagt.
 • 10% vaste toeslagen per jaar : een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag
 • En daar bovenop nog een variabele winstdeling
 • Je kunt een goede werk-privé balans hanteren doordat je deelneemt aan de flexuren regeling.
 • Standaard 36 vrije dagen per jaar : 26 vakantiedagen en 10 ADV dagen
 • De mogelijkheid om 5x8 of 4x9 te werken
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding
 • Wordt 2 / 3 van je pensioenpremie betaald door Tata Steel
 • Een VCA is benodigd om te mogen starten. Als jij deze niet hebt, bieden wij je de mogelijkheid deze te behalen.
 • Wij vinden vitaliteit bij onze medewerkers belangrijk. Daarom krijg je niet alleen een tegemoetkoming in de zorgkosten, maar bieden wij je ook korting op een sportschool abonnement én kun je deelnemen aan de gezamenlijke sportactiviteiten, zoals o.

  a. golf, wielrennen, hardlopen en roeien.

  Wat is jouw werkomgeving?

  Jouw team :

  Dat bestaat uit een mix van een aantal zeer ervaren monteurs en een aantal monteurs die nog aan het begin van hun loopbaan staan.

  Jullie hebben een eigen plek in de centrale werkplaats van de HTD en daar werk je aan de unieke installatieonderdelen. Het is een team dat voor elkaar klaar staat en respect voor elkaar heeft.

  Ze hebben allemaal passie voor hun vak en willen het werk zo goed mogelijk afleveren. Jullie starten de dag altijd rustig op met een bak koffie en lunchen altijd samen.

  Jouw fabriek :

  HTD Maintenance Services, waar circa 800 mensen werken, bestaat uit meerdere afdelingen met elk hun eigen specialisme op het gebied van onderhoud en techniek.

  Binnen Tata Steel in IJmuiden is de HTD dé uitvoeringsorganisatie voor het planmatig onderhoud en oplossen van storingen.

  Bijzonder aan het werken in deze afdeling is dat jouw collega’s in de verschillende fabrieken naast collega ook je klanten zijn.

  Een echte HTD’er is het best te omschrijven als oplossingsgerichte technisch vakspecialist.

  Solliciteren of meer weten?

  Spreekt de inhoud van deze functie je aan en kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Solliciteer dan direct. Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met Arjan Brakenhoff, Corporate Recruiter, op telefoonnummer 0251-491123.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier