Installatieverantwoordelijke/Werkverantwoordelijke
PWN
Andijk, NL
3 dagen geleden
source : Techniekvacaturebank

Installatieverantwoordelijke / Werkverantwoordelijke

Fulltime Andijk

Om betrouwbaar drinkwater te blijven maken, voert PWN elk jaar werkzaamheden uit aan de productie-installaties. Als IV / WV’er heb jij hier een essentiële rol in.

Jij coördineert de werkzaamheden, weet precies wat er gedaan moet worden en zorgt bovenal dat dit veilig gebeurt.

Wat ga je doen?

Als installatie / werkverantwoordelijke ben je nauw aangesloten bij alle projecten en onderhoudswerkzaamheden waar er gewerkt zal worden aan of rondom de elektrische installaties.

Als gedelegeerd installatieverantwoordelijke vertaal je het geldende beleid naar concrete en praktische afspraken. Deze hebben onder andere tot doel om de veiligheid te waarborgen.

Tot je taken en verantwoordelijkheden behoren o.a. :

 • Verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de elektrotechnische installaties laag- en hoogspanning.
 • Het verrichten of laten verrichten van schakelhandelingen in de laag- en hoogspanningsinstallaties.
 • Toezien dat de bedrijfsinstructies en procedures zoals omschreven in het Beheerplan Elektrotechnische Installaties (BEI) correct worden uitgevoerd.
 • Je maakt indien noodzakelijk de benodigde werkomschrijvingen / procedures / afspraken en controleert de juiste uitvoering hiervan.
 • Je bent verantwoordelijk voor het aanbrengen en het verwijderen van veiligheidsmiddelen.
 • Opstellen en / of controleren van schakelbrieven.
 • Je bent in de rol van IV / WV aangesloten bij projecten.
 • Ondertekenen van het elektrotechnisch deel van de werkvergunning.
 • Functieeisen

  Hoe ga jij het verschil maken?

  Om betrouwbaar drinkwater te blijven maken, voert PWN elk jaar werkzaamheden uit aan de productieinstallaties. Dit moet natuurlijk te allen tijde veilig te gebeuren.

  Als IV / WV’er heb jij hier een essentiële rol in.

  Conform de NEN 3140 en NEN3840 heeft PWN voor het beheer van de laag- en hoogspanningsinstallaties, installatie / werkverantwoordelijken (IV / WV), vakbekwame personen (VP) en voldoende onderrichte personen (VOP) aangewezen.

  In deze aanwijzingen is vastgelegd welke handelingen deze personen mogen verrichten en in welk deel van de installatie deze aanwijzing geldig is.

  De functie van IV / WV is een dubbelfunctie. Installatieverantwoordelijke, verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering van de elektrotechnische installaties en werkverantwoordelijke voor de veiligheid op de werkvloer.

  Om de functie goed uit te kunnen voeren is de IV / WV op de hoogte te van alle elektrotechnische werkzaamheden die in de hoog- en laagspanningsinstallaties van PWN plaatsvinden.

  Jij bent het hart van alle elektrotechnische werkzaamheden aan de installaties.

  Wat heb je nodig om succesvol te kunnen zijn?

  Gevraagde opleiding, kennis en ervaring :

 • Elektrotechnische opleiding minimaal mbo-niveau 4. Het opleidingsniveau (4) is een harde eis.
 • Basisopleiding : installatieverantwoordelijke / werkverantwoordelijke hoog- en laagspanning.
 • Minimaal 3 jaar ervaring met werkzaamheden als IV / WV’er in laag- en hoogspanningsinstallaties.
 • Voldoende kennis van de elektrotechnische installaties die onder verantwoordelijkheid va de IV / WV valt
 • Belangrijke competenties zijn : Verantwoordelijkheidsgevoel, overtuigingskracht, organiseren, probleemanalyse, resultaatgerichtheid en samenwerken.
 • Arbeidsvoorwaarden

  Wat hebben wij jou te bieden?

  PWN biedt geweldige uitdagingen en kansen. Zoals water altijd de weg van de minste weerstand vindt, geven wij talent alle ruimte -en ondersteuning- om ook volledig tot zijn recht te komen.

 • In een platte organisatie : geen autoriteit maar autonomie en samenwerking. Hierbij horen ook Flexibele arbeidsvoorwaarden (FAB);
 • jij kiest zelf wat je belangrijk vindt. Wij vinden een gezonde werk-privé balans belangrijk en doen er alles aan om dat te faciliteren.

  Het bruto jaarinkomen bedraagt, conform schaal acht van de CAO Drinkwaterbedrijven, maximaal € 52.312, - (inclusief flexibele arbeidsvoorwaardenbudget, inclusief eindejaarsuitkering en vakantiegeld).

  Maar bovenal zal je deel uitmaken van een prettige en uitdagende werkomgeving met betrokken collega’s en ruimte voor initiatief en ontwikkeling.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier