Inventory analist (Duits- en Engelstalig)
DÉTECH ENGINEERING
Eindhoven, Netherlands
8 dagen geleden

Functie :

Zoek je een leuke uitdaging met goed salaris en flexibele werktijden?

Binnen de afdeling MDI (Managed Dealer Inventory) ben je verantwoordelijk voor zo'n 55 autodealers verspreid over Europa.

Je ondersteunt deze dealers met het optimaliseren van hun parts voorraad.

In het dagelijkse contact ondersteun je de dealer parts manager met het verwerken van de MDI voorraad / ordersuggestie. Daarnaast ben je een deel van je tijd bezig met het analyseren van je dealer (groepen), advieswerk en het doen van verbetervoorstellen.

Je gaat regelmatig op bezoek bij de dealers (ongeveer 15 % van je tijd). De bezoeken zijn bedoeld om de parts manager training en uitleg te geven, om het hoger management te overtuigen van de logistieke en commerciële voordelen van de door jou voorgestelde wijzigingen of om de prestaties in het afgelopen jaar te evalueren.

Tevens ben je aanspreekpunt voor zowel de vestigingen in de verschillende landen als je interne collega's van de afdeling Marketing & Sales betreffende diverse acties en de inzet van MDI om en dealer doelstellingen te bereiken.

Daarnaast wordt er van je verwacht dat je (interne) verbeterprojecten realiseert om bijvoorbeeld de kwaliteit van advies te verhogen, het MDI systeem te verbeteren of om de efficiency van de afdeling te laten toenemen.

Afdeling

De Automotive Parts Marketing afdeling onderhoudt het eigen & TRP Parts assortiment, doet alle (direct-) marketing activiteiten van en voor dealers en richt zich op diverse Parts Business Development activiteiten.

Dit in nauwe samenwerking met de onafhankelijke dealers.

Binnen Parts marketing ondersteunt de afdeling MDI alle Europese dealers (in 32 landen) met het verbeteren van hun parts voorraadmanagement.

Het doel is om, in samenwerking met de dealers, een hoge service naar de eindklant te realiseren.

Met behulp van het MDI-systeem zorgt je er voor dat de dealer altijd de juiste onderdelen op voorraad heeft, zodat de truck zo min mogelijk stilstand heeft.

Eisen :

 • Voor deze functie komen wij graag in contact met kandidaten met een HBO of WO opleiding, met bij voorkeur een (technische) bedrijfskundige, logistieke of commerciële richting.
 • Naast Engels spreek je vloeiend Duits (Nederlands en evt. andere talen zijn een pré).
 • Je bent analytisch sterk, ziet snel verbanden en je hebt ervaring met dataverwerking.
 • Je hebt gevoel voor de organisatie, werkwijze en "cultuur" bij externe afnemers zoals vestigingen, importeurs, dealers en eindklanten.
 • 10-20% van je tijd bezoek je klanten in je regio.
 • Efficient en proactief werken is je tweede natuur
 • Gezien de groeiende commerciële componenten in je takenpakket beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden, leg je eenvoudig contacten en kom je overtuigend over.
 • Je hebt een open manier van communiceren.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier