purchase intelligence analist
HEMA
Noord Holland, Netherlands
1 dag geleden

Wil jij inzichten genereren over het presteren van de supplier base? Vind je het leuk om deze kennis te delen met de productcategorieën binnen HEMA om ervoor te zorgen dat zij verbeteringen gaan inzetten?

Ben je een held in Excel? Lees dan snel verder. HEMA zoekt een fulltime purchase intelligence analist.

Jouw functie

Als purchase intelligence analist ondersteun je de inkopers met allerlei analyses, zoals kostprijsberekeningen, grondstofprijs-

analyses, KPI’s, ter voorbereiding van de deals die zij maken.

De collega’s in de productcategorieën moeten aan de slag met jouw inzichten, dus jij zal deze presenteren en laten zien waar verbeteringen moeten worden doorgevoerd.

Doorgaans zijn deze collega’s druk met andere dingen dan jouw analyses, dus aan jou de schone taak om hen data-driven te laten werken! Jij gaat jouw inzichten actief delen, presentaties geven en opvolging op voorgestelde verbeteringen vragen.

Daarnaast ga je samenwerken met ons distributiecentrum om leveranciers te sturen op KPI’s bij de ontvangst van producten.

Deze moeten deels nog worden opgezet en worden besproken met de inkopers om resultaten in de beschikbaarheid van producten te verbeteren.

Wat verwachten we van jou?

 • Jij hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding in de richting van logistiek, economie of wiskunde;
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in de supply chain; bij voorkeur binnen een retail-omgeving;
 • Excel is jouw grootste hobby; jij kent nagenoeg alle mogelijkheden;
 • Als je kennis hebt van kostprijsberekening systemen en / of SAP-BW dan is dat een pre.
 • Verder ben je van nature analytisch ingesteld. Jij neemt geen beslissingen op onderbuikgevoel en raadt andere aan om dat ook niet te doen.

  Je bent communicatief sterk en vindt het leuk om met anderen in overleg te treden over verbeteringen. Jij stuurt jouw nauwkeurig opgestelde rapporten en analyses niet alleen door, maar werkt samen met de collega’s zodat er ook iets met jouw inzichten wordt gedaan.

  Echt HEMA

  Al generaties lang maken wij het dagelijks leven van onze klanten leuker en makkelijker. Zonder dat ze daar veel voor hoeven te betalen.

  We vinden namelijk dat goede kwaliteit en een verrassend design voor iedereen betaalbaar moet zijn. We zijn trots op onze 30.

  000 eigen producten en diensten en stralen dat uit met 11.000 medewerkers in 756 winkels in 9 landen. Kom jij ons versterken?

  Locatie

  Ons hoofdkantoor straalt onze HEMA-formule uit : fris, optimistisch, toegankelijk en met de ons zo typerende eenvoud. Dat kantoor is bewust letterlijk gebouwd bovenop waar we het allemaal voor doen : een échte HEMA.

  Want ook hier staat de klant centraal. Ook onze interne klant. Dat doen we vanuit booming Amsterdam-Noord.

  Enthousiast en reageren?

  Hebben we je enthousiast gemaakt? En meen je in het plaatje te passen? Dan gaan we graag met je in gesprek. Solliciteren dan via onderstaande button.

  Mocht je vragen hebben over deze vacature, aarzel dan niet om contact op te nemen met Nicole Oosterveer (corporate recruiter) 06 155 288 02

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier