Vrijwilligersfuncties in Ermelo
VluchtelingenWerk Nederland
Oost Nederland
1 dag geleden

Aan de slag bij VluchtelingenWerk

In iedere gemeente in Nederland wonen vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Deze mensen hebben zich na een periode van onzekerheid in een stad of dorp mogen vestigen.

Vrijwilligers van VluchtelingenWerk ondersteunen deze statushouders in het proces naar zelfredzaamheid.

 • Maatschappelijk begeleider
 • Als maatschappelijk begeleider begeleid je cliënten in de eerste periode. Je biedt praktische ondersteuning bij huisvesting, financiën en gezondheidszorg.

  Tijdsbesteding : 2 dagdelen per week.

 • Juridisch begeleider
 • Vrijwilligers van VluchtelingenWerk bieden informatie en ondersteuning aan vluchtelingen bij juridische (asielgerelateerde) zaken, waaronder de procedure voor gezinshereniging.

  Tijdsbesteding : 2 dagdelen per week.

  Projecten

 • Voorlichter project Bekend maakt Bemind (op dit moment zijn we met name op zoek naar voorlichters met een vluchtelingachtergrond)
 • Met het project 'Bekend maakt Bemind' wil VluchtelingenWerk het draagvlak voor vluchtelingen bevorderen. In het project wordt door teams voorlichting gegeven en ontmoeting georganiseerd op scholen en bij organisaties.

  Voorlichtingsteams bestaan uit twee vrijwilligers, waarvan één met een vluchtelingachtergrond. Tijdsinvestering : ongeveer 1 dagdeel per week, flexibel in te zetten.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier