Propositie marketeer
de Volksbank
Utrecht
4 dagen geleden

Zo ziet jouw baan eruit

Werken bij een bank die maatschappelijke impact maakt en een sterke klantrelatie opbouwt, door het ontwikkelen van nieuwe concepten en diensten die verder gaan dan het traditionele bankieren.

Dat is de uitdaging van de Hub Nieuwe Producten & Verzekeren!

Heb jij het ondernemerschap in je om nieuwe proposities succesvol in de markt te zetten? En passie voor innovatie? Dan gaan we graag met jou in gesprek

Zo ziet jouw baan er uit

We transformeren met de hele Volksbank naar agile werken. Hiervoor hebben wij onze producten en diensten opgedeeld in klantreisgebieden’.

In jouw rol als Propositiemarketeer bedenk en ontwikkel je vanuit de merkstrategie nieuwe (niet bancaire) producten en diensten, waarbij je gebruik maakt van verschillende technieken zoals Design Thinking.

Je onderzoekt de klantbehoeftes en maakt deze inzichtelijk door te experimenteren met doelgroep- en conceptueel onderzoek.

De klantinzichten die je krijgt vertaal je naar de propositie-initiatieven en deze valideer je middels verschillende technieken.

Als regisseur van deze initiatieven haal je de eerste ideeën hiervoor uit je analyses, in- en externe gesprekken en creatie(ve) sessies met klanten en adviseurs.

Ondertussen bouw je bruggen tussen diverse stakeholders, van IT-ontwikkelaars tot specialisten uit de business. Je bent een kei in het bij elkaar brengen van verschillende belangen, business modellen maken en het zorgen dat er besluitvorming komt.

Je adviseert en overtuigt hierbij de verschillende stakeholders en bent de expert op jouw vakgebied. Je bent ook de sparringspartner voor de Product Owner en levert belangrijke input voor de klantreis.

Met jouw analystische kracht en creativiteit weet je nieuwe proposities met grote omvang, grote mate van innovatie en waarde te ontwikkelen.

Kortom een rol waarin je impact kunt maken!

Hier kom je te werken

Je maakt deel uit van ons Expertise Center Business en vanuit daar word je ingezet in een klantreisteam Ecosyteem bij de Hub Nieuwe Producten & Verzekeren.

Dit multidisciplinaire scrumteam is end to end verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten die voorbij gaan aan de bestaande bancaire producten.

Binnen een informele en open sfeer werk je samen en vertaal je de visie naar oplossingen en creëer en implementeer je kort cyclisch waarde voor klanten.

 • Je werkt samen met verschillende expertises zowel van de Business als van IT volgens de scrum methode. Daarnaast sta je via je gilde binnen de Volksbank in contact met je collega vakgenoten;
 • jullie leren van elkaar en blijven samen op de hoogte van belangrijke trends en ontwikkelingen binnen jullie kennisgebied.

  Ook is er binnen je gilde ruimte om daar zelf over mee te denken.

  Jouw kwaliteiten

  Je hebt een eigen visie op verschillende vakgebieden als het ontwikkelen van nieuwe proposities en ook klantreismanagement.

  Daardoor ben je multi-inzetbaar binnen je team. Je vindt het ook leuk om een coachende rol te pakken richting je collega’s.

  In een omgeving waar we werken in multidisciplinaire scrumteams voel jij je thuis. Je omarmt de agile way of working en hebt een intrinsieke motivatie om te leren van anderen en om je kennis met anderen te delen.

  Je hebt een passie voor klanten én data en gaat uiterst nauwkeurig om met grote hoeveelheden klantgegevens. Als ervaren propositie marketeer sta jij stevig in je schoenen, ben je creatief én ondernemend en ga je makkelijk het gesprek aan met verschillende stakeholders.

  Tegenstrijdige belangen? Geen probleem, jij weet ze te verenigen.

  Je bent een teamplayer, je bent mensgericht en zoekt verbinding met collega’s.

  Jij snapt dat je samen verder komt als iedereen zijn steentje bijdraagt; aan onze bank én aan de maatschappij. Je bent daadkrachtig, werkt met focus en maakt dingen af.

  Daardoor weet je ook een grote impact te maken op de proposities en de klantreizen. Je bent flexibel en weet goed om te gaan met onzekerheden en laat je daardoor niet uit het veld slaan.

  Kortom; een zelfsturend persoon die in uitdagingen een kans ziet om zichzelf te onderscheiden.

  Verder heb je :

 • HBO / WO werk en denkniveau (bij voorkeur een afgeronde opleiding in relevante richting);
 • Minimaal 4 tot 6 jaar aantoonbare en relevante werkervaring in het ontwikkelen van nieuwe proposities en in een complexe stakeholder omgeving;
 • Een sterke klant- en marktgerichtheid;
 • Ervaring met design thinking, business model innovatie en agile scale up;
 • Ervaring met experiment design en validatietechnieken;
 • De communicatieve vaardigheden om stakeholders; merken, adviseurs en partners goed mee te krijgen o.b.v. de waarde die je levert voor hen en onze klanten.
 • Werken bij de Volksbank

  We zijn op zoek naar twee propositiemarketeers voor dit team. Afhankelijk van het aantal jaren werkervaring word je in het sollicitatieproces opgenomen voor de vacature op functieschaal 10 ( € 3.

  714 - € 5.714 o.b.v. 36 uur) of de vacature op functieschaal 11 ( € 4.264 - € 6.560 o.b.v. 36 uur).

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier