Persoonlijk Begeleider LVB+ | Wageningen
Lievegoed
Wageningen, Nederland
4 dagen geleden

Op een schitterende locatie midden tussen de akkers naast de campus van Wageningen Universiteit ligt biologische zorgboerderij de Hoge Born.

Sinds kort woont hier een nieuwe groep cliënten met zogenaamde triple problematiek’. Een groep die in Nederland vaak tussen wal en schip valt en waarvoor goede begeleiding dus van groot maatschappelijk belang is.

Deze locatie van Lievegoed is speciaal op deze doelgroep ingericht en biedt hen een plek om te herstellen en talenten te ontdekken en ontwikkelen.

Onze aanpak is middels Triple C methodiek regulier waar het moet en antroposofisch waar het kan.

Wat is jouw functie?

Je biedt persoonlijke begeleiding bij kleinschalig wonen op een rustige biologische zorgboerderij aan mensen met een licht verstandelijke beperking.

De bijkomende psychiatrische en / of verslavingsgerelateerde problematieken van de bewoners spelen een prominente en voortdurende rol bij de begeleiding.

Om cliënten verder te helpen in hun ontwikkeling hebben zij stimulans nodig. Als Persoonlijk Begeleider is het jouw taak om hier vorm aan te geven.

Samen met de cliënt ga je op pad om de stip aan de horizon te bereiken. De stip ligt in de toekomst en staat voor de wens van de cliënt.

Het pad daar naartoe bewandel je samen met de cliënt en met het team om je heen. Dit bestaat uit je directe collega’s en verwanten van de cliënt.

Maar ook uit ondersteunende disciplines, zoals onze bij de locatie aanwezige ambulante GGZ en Stichting de Hoge Born die zinvolle arbeid / dagbesteding aanbiedt.

Dit pad beschrijf je in een zorgplan. Je biedt cliënten structuur en veiligheid en ondersteunt hen bij de dagelijkse activiteiten.

Met een relatief nieuw team ga je aan de slag om jezelf, elkaar en de locatie verder te ontwikkelen. Je eigen kennis en kunde is je belangrijkste instrument, jíj kunt het verschil maken!

Wat vragen wij?

 • Je hebt een relevante agogische opleiding op minimaal MBO niveau 4 afgerond, bijvoorbeeld Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen.
 • Ervaring met het begeleiden van volwassenen met een licht verstandelijke beperking in combinatie met bijkomende psychiatrische en / of verslavingsproblematiek is een vereiste om deze functie te kunnen uitoefenen.
 • Je bent een professional die beschikt over doorzettingsvermogen, creativiteit, relativeringsvermogen en, zeker niet onbelangrijk, een vleugje humor.
 • Je bent sociaal en communicatief vaardig en staat stevig in je schoenen.
 • Je bent nieuwsgierig naar onze antroposofische visie.
 • Je bent bereid om onregelmatige diensten te werken (avond,- nacht,- en weekenddienst).
 • Wat bieden wij?

 • Werken op een fantastische locatie waar net is gestart met deze unieke, uitdagende doelgroep. Het team bestaat deels uit nieuwe collega’s en met elkaar gaan jullie aan de slag om hier hoogwaardige zorg neer te zetten!
 • Enthousiaste collega’s in een bijzondere organisatie met korte lijnen en een open sfeer.
 • Een aanstelling voor 28-36 uur per week voor de duur van een jaar met de intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd.
 • Arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% (volledige 13e maand), volgens de CAO Gehandicaptenzorg - inschaling in FWG 45 (min.
 • € 2.151,00 max. € 3.289,00 bruto per maand bij 36 uur, afhankelijk van je opleiding en ervaring).

 • Aantrekkelijk financieel voordeel bij aanschaf van bijvoorbeeld een (elektrische) fiets, computer, tablet, of sportabonnement via Fisc Free.
 • Bijscholing over onze antroposofische aanpak.
 • Omdat verbale agressie zal voorkomen en fysieke agressie kan voorkomen, bieden wij iedereen een POMA training (Professioneel Omgaan Met Agressief gedrag), zodat je hier goed op voorbereid bent.
 • Over Lievegoed

  Lievegoed biedt antroposofische psychiatrische zorg, verslavingszorg en gehandicaptenzorg. We zijn een middelgrote organisatie die volop in ontwikkeling is en werken in verschillende regio’s.

  Meer informatie over onze organisatie en ook over onze bijzondere doelgroep met Triple problematiek’ is te vinden op onze website www.lievegoed.nl.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier